Home » Actueel » GP van de VS: Bottas wint, Hamilton wereldkampioen

GP van de VS: Bottas wint, Hamilton wereldkampioen

Valtteri Bottas heeft op zondag in Austin de Grand Prix van de Verenigde Staten op zijn naam gebracht. Gestart vanaf pole, voerde de Fin een feilloze twee-stop-strategie uit die hem vier ronden voor de finish terugbracht aan de achterkant van de auto van zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die één stop maakte. Bottas ging er op versere banden voorbij en zou de race op zijn naam brengen. Hamilton hield in de slotfase, geholpen door gele vlaggen, de aanstormende Max Verstappen achter zich. Hij verzilverde met zijn tweede plaats zijn zesde wereldtitel.

Valtteri Bottas kon na de 56 ronden lange race als winnaar op de cockpit van zijn auto springen. Hij had alles goed gedaan, maar de camera’s waren gericht op zijn teamgenoot, die kon parkeren op een enorme parkeerplaats die met duidelijke letters was bestemd voor de net gekroonde zesvoudig wereldkampioen. Lewis Hamilton had een race op karakter gereden. Het was een lastige uitdaging om zijn set harde banden 31 ronden vol te laten maken en wetende dat hij zijn teamgenoot en de Red Bull van Max Verstappen op volle snelheid achter zich zou krijgen. Het verschil in bandenleven met Bottas bleek vier ronden voor de vlag toch iets te veel gevraagd, maar  de Red Bull zou hij, geholpen door gele vlaggen na het uitvallen van Kevin Magnussen, nog achter zich houden.

Hij moest het bij terugkeer in de pits duidelijk nog even op zich in laten werken. De rekensommen waren gemakkelijk geweest voor deze race, maar het weekend was alles behalve soepel verlopen voor de Engelsman. Hij noemde zijn kwalificatie op de vijfde plaats zelfs een van zijn matigste prestaties in tijden. De Mercedes lag in de trainingen niet heel solide op het asfalt van Austin, maar was wel bloedsnel en zou uiteindelijk, zeker over een raceafstand opnieuw de klasse van het veld blijken. Zij dicteerden de snelheid en hun tegenstanders, Verstappen incluis, konden slechts hopen op een uitglijder of een al te fel gevoerd duel waarmee ze seconden in zouden leveren. Ze zouden hun hoofd er bij houden en het duel niet ten koste van alles voeren. En dus waren er twee feiten te vieren voor Mercedes: de overwinning van Bottas en de wereldtitel van Hamilton.

Bottas had vanaf de start sterk zijn lijn gehouden door Turn 1. De Fin kreeg Max Verstappen achter zich, die sterk voor Sebastian Vettel was gekomen en nog bijna doorschoot naar de leiding. De Fin consolideerde de koppositie voor de Red Bull, die het tempo aanvankelijk nog goed kon volgen, maar uiteindelijk toch steeds meer begon te verliezen naarmate de Mercedes beter in het ritme kwam. Verstappen zelf klaagde over zijn banden en zou in ronde 14 de knuppel in het hoenderhok gooien door de undercut te proberen. Mercedes móest wel reageren en antwoordde een ronde later met een stop van de leider in de wedstrijd. Bottas zou daarmee voor Verstappen blijven.

Lewis Hamilton zou ‘Plan A’ aanhouden, wat altijd de één-stop-strategie was waarmee het team hem naar voren wilde brengen. De banden hadden het echter zwaar in Austin en het zou een sterk bandenmanagement vergen om die strategie te laten werken. Hamilton zou uiteindelijk 26 ronden volmaken op de medium band, een ronde langer dan zijn team had beoogd toen ze hem naar binnen riep, maar de Engelsman besloot zelf nog een ronde langer buiten te blijven. Hoe hij had volhard, bleek wel na zijn eigen stop toen hij maar 12 seconden achter Bottas zat en snel stappen kon maken. In de tien daarop volgende ronden reed hij daar vier seconden van af en zou acht seconden voorsprong hebben op het moment dat Bottas de pitstraat uit reed na zijn tweede bandenwissel naar de medium band.

Bottas hield het tempo hoog op de medium banden en zou tienden per ronden van die marge af halen, maar achterblijvers vormden een factor en leken Hamilton nog net wat lucht te geven. De Engelsman baande zich net iets instinctiever dan zijn teamgenoot een weg langs de achterblijvers, maar Bottas had ronden versere en zachtere banden tot zijn beschikking en daarop was het onvermijdelijk dat hij het gat zou dichten. In ronde 50 zat hij binnen DRS-bereik, twee ronden later plaatste hij voor het eerst een aanval bij Turn 11, maar Hamilton verdedigde en Bottas verremde zich en ging naast de baan. Hij zou zich snel herpakken en twee ronden later bij Turn 12 alsnog de positie overnemen. Nu had hij meer snelheid meegenomen het rechte stuk op en met DRS kon hij Hamilton nog voor het aanremmen van Turn 12 passeren.

Waar Mercedes zich herpakte als het te kloppen team, zou de uitdaging die Ferrari leek te kunnen bieden met hun toegenomen kracht als sneeuw voor de zon verdwijnen. Al bij de start verloor Sebastian Vettel posities aan Max Verstappen en Lewis Hamilton en de race werd van kwaad tot erger voor de Duitser in de beginfase. Hij had niets of niemand geraakt, maar kampte vanaf de start met een hevige onbalans. Die kostte hem in de beginfase al veel posities en zijn race zou na 7 ronden voortijdig eindigen toen zijn wielophanging het begaf bij het rijden over de curbstones bij Turn 9.

Charles Leclerc was daarna de enige overgebleven Ferrari op het asfalt, maar de Monegask was geen moment in staat om aan te haken in de strijd om de podiumposities en voor zover Ferrari daarvoor nog hoop koesterde, kon ze die gevoeglijk afschrijven toen de eerste pitstop van de nummer 16 volledig in het water viel. Linksachter kreeg de pitcrew het wiel niet gemonteerd en dat kostte Leclerc zeven seconden extra. Het zou weinig uitmaken. Leclerc reed de gehele race in no mans land en zou eenzaam als vierde finishen.

Achter hem zou Alexander Albon zich knap herstellen van een incident in de eerste bocht. Albon kwam na de start net iets dieper dan de meeste uit in Turn 1. Carlos Sainz nam een nog kortere lijn en kwam nog iets dieper uit, maar raakte in onbalans bij het rijden over de curbs en overstuurde met zijn voorwiel tegen het achterwiel van de Red Bull. Albon’s auto zou een flinke klap opvangen en de Thai Brit zou naar de pits moeten om zijn banden te laten wisselen. In het vervolg zou hij een sterke inhaalrace rijden die hem kort voor het vallen van de vlag na inhaalacties op Carlos Sainz Lando Norris en Daniel Ricciardo terugbracht in de vijfde plaats, wat gegeven de omstandigheden het hoogst haalbare was.

Achter de top-5 zou Daniel Ricciardo een sterke race als zesde besluiten. De Australiër was sterk naar voren gekomen, had een lang duel gevoerd met Lando Norris en had de jonge Brit uiteindelijk met een sterke inhaalmanoeuvre in Turn 12. Norris zou de Renault na hun pitstops dicht blijven volgen, maar zou er niet voorbij komen.

In het middenveld werd om het hardst gestreden om posities. Sergio Pérez was, gestart vanuit de pitstraat sterk opgekomen en vocht nadat hij zich een weg naar voren had gebaand een strategisch duel uit met de Toro Rosso’s. Een fijn staaltje teamwork bracht hem voor Daniil Kvyat, die jacht maakte op Lance Stroll, maar de Canadees verdedigde sterk en dat gaf Pérez de kans om uit de schaduw van de Toro Rosso te komen en hem te passeren. Pierre Gasly was de volgende horde op zijn weg, maar het duel zou in de slotfase een staartje krijgen.

Pérez en Kvyat raakten elkaar na een fel duel tussen Pérez en Pierre Gasly. Pérez wist de Fransman aanvankelijk achter zich te houden, maar Kvyat zou daardoor weer aansluiten en plaatste in de laatste ronde een aanval in Turn 15, waarbij hij Pérez buiten de baan drong. De Mexicaan zou daardoor buiten de punten finishen, maar een penalty die de stewards oplegden zou Kvyat voor de tweede race op rij zijn puntfinish kosten. Pérez zou daardoor alsnog terugkeren in de punten.

 

Grand Prix van de Verenigde Staten 2019
Ronde 19
Circuit Of The Americas, Austin, Texas
Lengte: 5,513 km – 56 ronden

zondag 3 november 2019

Race


Baantemperatuur:  28’C
Luchttemperatuur: 21’C

PosCoureurTeamTijd
1Valtteri BottasMercedes1:33:55.653
2Lewis HamiltonMercedes+4.148
3Max VerstappenRed Bull Honda+5.002
4Charles LeclercFerrari+52.239
5Alexander AlbonRed Bull Honda+1:18.038
6Daniel RicciardoRenault+1:30.366
7Lando NorrisMcLaren Renault+1:30.764
8Carlos SainzMcLaren Renault+1 ronde
9Nico HulkenbergRenault+1 ronde
10Sergio PerezRacing Point Mercedes+1 ronde
11Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
12Daniil KvyatToro Rosso Honda+1 ronde
13Lance StrollRacing Point Mercedes+1 ronde
14Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
15Romain GrosjeanHaas Ferrari+1 ronde
16Pierre GaslyToro Rosso Hondaronde 55
17George RussellWilliams Mercedes+2 ronden
18Kevin MagnussenHaas Ferrarironde 53
RRobert KubicaWilliams Mercedesronde 32
RSebastian VettelFerrarironde 8

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 19

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes381
2Valtteri BottasMercedes314
3Charles LeclercFerrari249
4Max VerstappenRed Bull Honda235
5Sebastian VettelFerrari230
6Alexander AlbonRed Bull Honda84
7Carlos SainzMcLaren Renault80
8Pierre GaslyToro Rosso Honda77
9Daniel RicciardoRenault46
10Sergio PérezRacing Point Mercedes44
11Lando NorrisMcLaren Renault41
12Nico HülkenbergRenault37
13Daniil KvyatToro Rosso Honda34
14Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari31
15Lance StrollRacing Point Mercedes21
16Kevin MagnussenHaas Ferrari20
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari4
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 19

PosTeamPunten
1Mercedes695
2Ferrari479
3Red Bull Honda366
4McLaren Renault121
5Renault83
6Racing Point Mercedes65
7Toro Rosso Honda64
8Alfa Romeo Ferrari35
9Haas Ferrari28
10Williams Mercedes1
F1-Planet.com