Home » Reports » GP van de VS: Räikkönen wint in zinderende finale

GP van de VS: Räikkönen wint in zinderende finale

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen heeft op zondag in Austin de Grand Prix van de Verenigde Staten op zijn naam gebracht. De Fin won voor het eerst sinds zijn terugkeer bij de Scuderia na een zinderende finale waarin Räikkönen, Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar ronden lang op de hielen zaten. Räikkönen hield met zijn zege indirect de titelstrijd open voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die als vierde eindigde na opnieuw een inhaalrace na een touché met Daniel Ricciardo in de beginfase. Max Verstappen kon zich kranig weren in een vlijmscherp duel met Lewis Hamilton door Turns 14 tot en met 17 en behield de tweede plaats.

Hij bleef er aanvankelijk uiterst nuchter onder, maar toch kon zelfs de Iceman er uiteindelijk niet koel onder blijven: na 113 Grands Prix won hij weer eens een Grand Prix en het was de eerste sinds zijn terugkeer bij Ferrari in 2014: Kimi Räikkönen sleepte in Austin een zwaarbevochten overwinning in de wacht nadat hij maximaal onder druk kwam van de opkomende Max Verstappen en Lewis Hamilton. De twee dichtten het gat achter de Ferrari systematisch en rondenlang hielden ze elkaar in een ongekende greep, vechtend voor elke duizendste om zich te ontworstelen aan DRS-bereik van de achtervolger, maar binnen het bereik te komen van hun voorligger. Räikkönen hield daarbij ondanks dat hij van de drie de oudste banden had de Ferrari in het rechte spoor om, in het zicht van het einde van zijn tweede periode bij de Scuderia, eindelijk weer eens als winnaar te worden afgevlagd.

Het was een verrassend slot van een race die vanaf het uitgaan van de lichten al zinderde. Het gegeven van de nakende beslissing in het kampioenschap zorgde voor een voelbare lading en maximale inzet van de titelpretendenten. Ferrari had Räikkönen vooraan op ultrasofts uitgerust voor een aanval op de leiding bij poleman Hamilton in een poging om Vettel de kans te geven om aan te sluiten. De Engelsman had het voordeel van pole, maar moest dan wel feilloos van zijn plek komen voor de run heuvelop naar Turn 1 om de Ferrari voor te blijven. Beide scenario’s onvouwden zich na het uitgaan van de lichten razendsnel tegelijkertijd. Beide kwamen goed weg. Räikkönen aan de binnenkant werd door Hamilton maximaal afgeknepen, maar de Fin vond toch de ruimte om de binnenkant te houden voor het ingaan van Turn 1. De Fin kon daarmee de leiding overnemen.

Achter de kop waren er touchés in het middenveld. Lance Stroll schoot naast de baan en stuurde zijn Williams bij terugkeer op het asfalt tegen de achterkant van de McLaren van Fernando Alonso, die in de rondte ging en ter plekke uitvaller was. Verder naar voren verremde Romain Grosjean zich en raakte Charles Leclerc op de achterkant. Grosjean viel direct uit, Leclerc zou later in de race alsnog moeten opgeven.

Sebastian Vettel was niet heel sterk uit de startblokken gekomen en moest bij Turn 1 wijd over de curbs gaan in een poging om het gas erop te houden en zijn achtervolgers af te schudden. De Ferrari-coureur pikte daar al vuil op en deed dat even later opnieuw toen hij  de aanval inzette bij Daniel Ricciardo. Hij probeerde de Red Bull uit te remmen, maar een klein moment van blokkeren maakte dat hij de aanval nog even uit moest stellen. Hij probeerde het opnieuw op het lange rechte stuk aan de achterkant, maar bij het insturen blokkeerde hij opnieuw en onderstuurde tegen het voorwiel van de Red Bull. Door de klap ging hij voor de tweede race op rij in de rondte en moest vanaf de vijftiende plaats zijn weg naar voren beginnen. Het was voor de Duitser het begin van een loodzware middag, waarbij hij alleen maar mocht hopen dat de strijd vooraan zich in zijn voordeel zou keren om de titelstrijd nog open te houden.

Daar zag het lange tijd niet naar uit. Hamilton joeg op de leidende Ferrari, die in de beginfase kon consolideren op de snellere ultrasofts. Toch zou de Fin de Mercedes nooit echt kunnen afschudden. Vettel baande zich een weg naar voren, maar zijn opmars werd aanvankelijk gestuit op de vijfde plaats. Voor hem had Max Verstappen vanaf de achttiende startpositie de melee in het middenveld handig omzeild en was razendsnel opgeklommen. Na de eerste ronde kwam hij al als negende door en na zeven ronden lag hij al op de vijfde plaats achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër was echter opnieuw onfortuinlijk. In de negende ronde viel het vermogen in zijn Red Bull weg door een defecte batterij en was voor de vierde keer in acht races uitvaller.

Een virtual safety car om de gestrande Red Bull van de baan weg te takelen, triggerde de eerste strategische zetten in de race. Lewis Hamilton besloot de dobbelstenen te gooien en in de twaalfde ronde naar binnen te komen voor zijn eerste stop. De deltatijden onder de virtual safety car procedure maakte dat hij maar beperkt tijd verloor door zijn wissel naar de zachte banden. Hij kwam als derde terug op de baan. Na 18 ronden gingen de ultrasofts van Räikkönen door de bodem en klokte de Fin nog slechts 1:41’s. Toch zou hij nog even doorrijden om Hamilton achter hem nog zo lang mogelijk op te houden.

Ferrari leek op dat moment een verloren race te rijden. Hamilton zou na de stop van Räikkönen terugkeren naar de leiding en Vettel moest zelf nog maar naar voren zien te komen. De snelheid van Räikkönen en bandenslijtage bij Hamilton deden de kansen uiteindelijk toch keren. Räikkönen wisselde uiteindelijk in ronde 22 naar de zachte band, kwam achter Vettel terug op de baan, maar kreeg van zijn teamgenoot vrij baan om jacht te maken op de Mercedes-coureurs voor hem. Max Verstappen stopte een ronde later en voerde een effectieve undercut uit in het duel met Valtteri Bottas. Toen de Fin een ronde later wisselde en de pitstraat uit kwam, kwam de Red Bull voor de Mercedes door Turn 1.

Hamilton leidde na de stop van zijn teamgenoot, maar kreeg gedurende zijn stint steeds meer last van blaarvorming. De Engelsman kreeg in deze race geen moment de ruimte om te ontspannen en moest het tempo hoog houden om onder de druk van Räikkönen en Verstappen vandaan te blijven. Dat had zijn weerslag op de banden, waarop de blaren steeds groter werden. Na 35 ronden moest hij melden dat ze er doorheen waren. Hij kwam in ronde 38 voor een tweede keer naar de pits en dat gaf de leiding terug aan Räikkönen. Hamilton kwam als derde terug achter Verstappen.

Hamilton joeg  op verse banden rondenlang op het tweetal voor hem. De Engelsman was voor een tweede keer naar de pits gegaan nadat hij in de twaalfde ronde de gok had genomen om onder de virtual safety car zijn supersofts in te wisselen voor een set softs. Verstappen kon zich lang aan de druk van de Mercedes ontworstelen, bleef buiten DRS-bereik en wist ondertussen steeds wat af te snoepen van de marge van Räikkönen. Een klein remfoutje in Turn 12 gaf Hamilton echter de kans waar hij op had gewacht. Voor Turn 13 dook de Mercedes aan de buitenkant naast de Red Bull, maar die had vervolgens het voordeel van de binnenkant. Verstappen hield zijn lijn, waardoor het voordeel van Turn 15 ook weer omsloeg in een nadeel van de buitenkant voor de snelle combinatie van Turn 16 en 17. Hamilton zat op dat punt al op de limiet, pikte vuil op naast de racelijn en ging kort van de baan. Dat gaf Verstappen voor hem de kans om te ontsnappen en de tweede plaats definitief naar huis te brengen.

Räikkönen zag de druk op zijn koppositie door het duel tussen de twee kemphanen achter hem net op tijd wegvallen, want tot het moment dat Hamilton de aanval kon plaatsen bij Verstappen schoof de top-3 steeds meer als een harmonica in elkaar en was het Räikkönen die het meeste inleverde. De Fin zou na 56 intense ronden als winnaar worden afgevlagd en hield daarmee indirect de titelstrijd open voor zijn teamgenoot. Vettel was achter hem na een lange klopjacht Bottas voorbij gegaan voor de vierde plaats, waarmee Hamilton maar drie punten kon uitlopen in het kampioenschap. Hij heeft echter nog maar vijf punten nodig om de titelstrijd in Mexico City alsnog in zijn voordeel te beslissen. Sebastian Vettel weet dat hem nauwelijks meer dan een rekenkundige kans rest. Hij kon opnieuw onder druk niet foutloos blijven en moest zich na afloop opnieuw verbijten. Ze hadden bij Ferrari echter weer echt strijd kunnen leveren en dat was misschien wel het belangrijkste wapenfeit van het weekend in Austin.

 

Grand Prix van de Verenigde Staten 2018
Ronde 18
Circuit Of The Americas, Austin
Lengte: 5,513 km – 56 ronden

zondag 21 oktober 2018

Race


Baantemperatuur:  28’C
Luchttemperatuur: 20’C

PosCoureurTeamTijd
1Kimi RäikkönenFerrari1:34:18.643
2Max VerstappenRed Bull TAG Heuer+1.281
3Lewis HamiltonMercedes+2.342
4Sebastian VettelFerrari+18.222
5Valtteri BottasMercedes+24.744
6Nico HulkenbergRenault+1:27.210
7Carlos SainzRenault+1:34.994
8Sergio PerezForce India Mercedes+1:41.080
9Brendon HartleyToro Rosso Honda+1 ronde
10Marcus EricssonSauber Ferrari+1 ronde
11Stoffel VandoorneMcLaren Renault+1 ronde
12Pierre GaslyToro Rosso Honda+1 ronde
13Sergey SirotkinWilliams Mercedes+1 ronde
14Lance StrollWilliams Mercedes+2 ronden
RCharles LeclercSauber Ferrarironde 32
RDaniel RicciardoRed Bull TAG Heuerronde 9
RRomain GrosjeanHaas Ferrarironde 3
RFernando AlonsoMcLaren Renaultronde 2

 

Standen

2018 Drivers’ Championship
Stand na ronde 18

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes346
2Sebastian VettelFerrari276
3Kimi RäikkönenFerrari221
4Valtteri BottasMercedes217
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer191
6Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer146
7Nico HülkenbergRenault61
8Sergio PérezForce India Mercedes57
9Kevin MagnussenHaas Ferrari53
10Fernando AlonsoMcLaren Renault50
11Esteban OconForce India Mercedes49
12Carlos SainzRenault45
13Romain GrosjeanHaas Ferrari31
14Pierre GaslyToro Rosso Honda28
15Charles LeclercSauber Ferrari21
16Stoffel VandoorneMcLaren Renault8
17Marcus EricssonSauber Ferrari7
18Lance StrollWilliams Mercedes6
19Brendon HartleyToro Rosso Honda4
20Sergey SirotkinWilliams Mercedes1

 

2018 Constructors’ Championship
Stand na ronde 18

PosTeamPunten
1Mercedes563
2Ferrari497
3Red Bull TAG Heuer337
4Renault106
5Haas Ferrari84
6McLaren Renault58
7Racing Point Force India Mercedes47
8Toro Rosso Honda32
9Sauber Ferrari28
10Williams Mercedes7
F1-Planet.com