Home » Reports » GP van Duitsland: Verstappen wint sensationeel in knotsgekke race

GP van Duitsland: Verstappen wint sensationeel in knotsgekke race

Max Verstappen heeft op zondag in Hockenheim een sensationele overwinning behaald in een knotsgekke race die bol stond van het drama. De baancondities waren na een natte start voortdurend in beweging waren en daarbij vonden veel coureurs hun Waterloo tegen de vangrails langs de baan, maar hield Verstappen het hoofd koel. Hij overleefde slechte start, een 360 graden spin na de wissel naar slicks en moest vele wendingen doorstaan, maar hield het hoofd koel en maakte de juiste calls toen ze gemaakt moesten worden.

De regen op zondag in Hockenheim zorgde voor een bijzonder soort spanning bij de teams en de fans rond de baan. Het was lang geleden dat de F1 een natte race had gehad en voor de teams en coureurs zou het een stap in het onbekende zijn. Een aantal van hen, zelfs diegene met anderhalf jaar ervaring, had nog nooit een Grand Prix gereden op een natte baan. Ook voor de nieuwe lijn Pirelli-regenbanden en intermediates zou het een première zijn, waardoor het ook voor het Italiaanse merk spannend was. De regen zorgde ook voor een nieuwe realiteit bij de nieuwe racedirectie. Het was voor Racedirecteur Michael Masi de eerste keer dat hij met dit nat-weer bijltje moest hakken en de Australiër ging duidelijk niet over één nacht ijs. Hij liet niet minder dan vier formatieronden afleggen voordat hij het veld zich dan toch liet opstellen op de grid. Het gevolg van in 2018 al aangepaste reglementen, die sindsdien alleen nooit meer de praktijk zouden halen. Na alle voorzichtigheid vooraf, werd het veld dan toch vanuit een staande start losgelaten en werd het zo’n race waarvan niemand zich op voorhand een voorstelling van had kunnen maken.

Het is normaal gesproken bij een droge start altijd al zien hoe het veld zich houdt als ze met z’n twintigen tegelijk 800 pk loslaten op een dun strookje asfalt, maar bij een natte baan zijn de verschillen en daarmee in potentie het drama nog veel groter. Ook nu waren er werelden van verschil tussen het wegkomen van coureurs. Alleen al vooraan. Max Verstappen kende een uiterst abominabele start die barstensvol wielspin was. Het scheelde niet veel of de Nederlander werd verzwolgen door de subtop, maar hij kreeg de Red Bull net op tijd in het rechte spoor en koos instinctief de buitenlijn voor zoveel mogelijk snelheid in de eerste bocht. Hij hield er Romain Grosjean aan de binnenzijde mee af en kon zo de schade tot een minimum beperken. Kimi Räikkönen was bij de start wel voor hem gekomen, maar de Fin zou hem niet veel in de weg staan.

De start was daarmee een droom voor Mercedes, dat met een 125-jarig jubileum en een hoofdsponsorship van de race veel belang had gesteld in de Grand Prix. Lewis Hamilton nam vanaf pole de leiding voor Valtteri Bottas en deed daarmee wat hij dit jaar al zo vaak deed, startend vanaf pole of niet. De invloed van de natte baan op de grip en de rondetijden maakte echter duidelijk dat het een lange middag zou worden. Het veld ondanks wat wijd gaan van verschillende coureurs ongeschonden door de eerste ronde komen, maar lang zouden de Mercedessen zouden niet lang kunnen werken aan hun leidende posities. In ronde 3 was er een eerste incident toen Sergio Pérez zijn Racing Point verloor bij het rechte stuk vanuit Turn 12 bij het ingaan van het stadion. De Mexicaan spinde en raakte de muur. Het bracht de eerste safety car van de middag uit en het zou niet de laatste zijn.

Lewis Hamilton zou de safety car aangrijpen voor de wissel van de full wets naar intermediates. Valtteri Bottas en Max Verstappen volgde hem naar de pits. De rest van het veld zou, met uitzondering van Kevin Magnussen, volgen. De Deen gokte en bleef nog vijf ronden doorrijden op de full wets, voordat hij alsnog naar binnen ging. Verstappen zou Bottas vanuit de pits volgen en de Fin flink onder druk houden. De grip en slijtage van de intermediates gaven hem echter niet de middelen om een aanval te plaatsen.

De coureurs waren gewisseld naar de intermediates, maar de baan bleek op punten nog uiterst verraderlijk met veel stilstaand water en weinig ruimte in de uitloopzones, zo ondervond McLaren-coureur Carlos Sainz bij Turn 17. De McLaren ging van de baan en kwam terecht op de uiterst gladde drag strip die daar al jaren ligt, maar bij nat weer zeker geen extra comfort biedt aan de coureurs die erop terecht komen. In tegendeel, op het gladde asfalt aquaplaneren de auto’s nog meer dan ze op de baan al doen en de strip stuurt ze onvergevend in een baan richting de vangrails. Sainz zou niet de enige zijn.

De regen leek net wat af te nemen toen die in ronde 22 weer wat aanzwol en een wissel naar droog-weer-banden nog wat uitstelde. Lang zouden de coureurs echter niet blijven rijden op de rap slechter wordende inters. Sebastian Vettel, die een indrukwekkende baan door het veld had gemaakt vanaf de achterste rij, was de eerste die wisselde naar slicks. In het geval van de Duitser gingen er zachte banden onder, maar Max Verstappen zou even later wisselen naar de medium band en die bleek aanzienlijk lastiger op temperatuur te brengen. In de run naar Turn 16 vanuit de Sachskurve in het stadion verloor de Red Bull de grip, maar Verstappen zou de drift verrassend goed opvangen, de auto in een 360 graden spin brengen en zijn weg ongeschonden vervolgen.

De laatste bocht zou een flinke scherprechter blijken. Carlos Sainz was er al wijd gegaan, nu was het Charles Leclerc die de Ferrari maar net wist op te vangen uit een drift voor het insturen van de laatste bocht. De Monegask leek garen te spinnen bij zijn bezoek aan de pits en wissel naar soft onder de virtual safety car na het uitvallen van Lando Norris, maar drie ronden later ging de Monegask er opnieuw in de fout, nu bij hogere snelheid en onder een andere hoek. De Ferrari had onderstuur bij het insturen van de voorlaatste bocht, kwam op de drag strip en gleed daar nog eens verder door in het grind, waarna hij hard tegen de vangrails aan de zijkant tot stilstand kwam. Zijn race was teneinde.

De crash van Leclerc bracht de safety car uit en die zou vijf ronden in de baan blijven. De baan was nog maar net vrijgemaakt en de race vrijgegeven in Turn 17 toen Lewis Hamilton er de volgende was die er op dat punt af ging. De Mercedes-coureur maakte een bijna identieke baan over de dragstrip, maar kwam meer parallel uit aan de vangrail dan Leclerc en beschadigde daardoor alleen zijn voorvleugel. Hij moest terug naar de pits voor een reparatie, maar daar zou de chaos compleet zijn. Mercedes-monteurs renden door elkaar met verschillende bandentypen, terwijl de crew voor zijn auto de vleugel trachtte te vervangen. Uiteindelijk zou de Mercedes ruim 50 seconden stationair staan, maar de stop zou Hamilton indirect nog meer tijd kosten. Door zijn positie op de baan kon hij nog net via het gras de pitstraat in sturen, maar deed dat achter het markeringspaaltje langs, waarop sinds zijn late pitcall van vorig jaar dit jaar strenger wordt toegezien. Het zou hem een tijdstraf van vijf seconden opleveren, die hem later in de race nog zou opbreken.

Het bleef uiterst verraderlijk in het stadion, zo toonde ook de auto van Valtteri Bottas bij het inrijden van de pitstraat. Zijn besluit om naar de pits te gaan gaf de leiding aan Max Verstappen. De racevolgorde was door pitstops onder de verschillende safety cars flink opgeschud. Hamilton was door zijn lange stop teruggevallen tot P6, Bottas tot P3 en Verstappen had Nico Hülkenberg achter zich. De Renault-coureur zou de druk van de Mercedes niet lang kunnen weerstaan en moest de tweede plaats overhandigen. Verstappen had op dat moment 8,6 seconden voorsprong op de Fin, maar kon niets voor lief nemen. Ze waren pas net halverwege de race, zo herinnerde zijn engineer Giampiero Lambiase hem.

De baan had met het veld op droog-weer-banden alle schijn gehad van opdrogen, maar inmiddels hadden zich nieuwe buien aangediend en dat resulteerde opnieuw in een reeks van incidenten. Eerst al wist Kimi Räikkönen zijn Alfa op ervaring maar net uit de vangrails te houden bij eveneens wijd gaan in Turn 17. Dat lukte Nico Hülkenberg momenten later niet. De Renault-coureur kwam na zijn touché met de vangrails haaks op de boarding te staan en kon zich in die positie met geen mogelijkheid meer uit het grind lichten. Hij was het tweede slachtoffer dat strandde bij Turn 17.

De crash van Hülkenberg  bracht de safety car uit en daaronder besloot Verstappen zijn zegeningen te tellen en terug te wisselen naar intermediates. Die keuze zou zich naderhand uitbetalen toen ook de concurrentie volgde. Verstappen had op dat moment de inters al onder zijn auto en hoefde niet nogmaals naar binnen. Verstappen zou Lance Stroll, die doorreed op de droog-weer-banden, voorbij gaan om de leiding terug te nemen. Inmiddels werd ook duidelijk dat het ook echt nodig was. Hamilton maakte een zeldzame spin bij hoge snelheid mee bij het insturen van Turn 1 en zou geluk hebben dat hij het er zonder schade van af bracht. Dat gold even later niet voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die een paar ronden later op precies datzelfde punt af ging nadat hij in het midden van de bocht de grip verloor. De Fin ging alleen wel met de voorkant hard in de bandenstapels en was ter plekke uitvaller.

De middag voor Mercedes werd van kwaad tot erger, want Hamilton was opnieuw aan de pits gekomen na zijn spin en zou daar de vijf seconden tijdstraf moeten uitzitten die hij kreeg voor zijn eerdere overtreding. Het euvel van Bottas was er op het moment dat de baan juist begon op te drogen en de coureurs terugwisselden naar de slicks. Verstappen was besluitvaardig als voorste van de coureurs naar de pits gekomen onder de safety car na Bottas’ crash en behield zijn leidende positie. Achter hem hadden de pitstops geresulteerd in een ware opschudding van het veld en zo kon het dat Daniil Kvyat in tweede positie reed, Lance Stroll in derde en Carlos Sainz inmiddels in vierde positie. Achter hen was een opstomende Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur had Verstappen grotendeels geschaduwd in zijn pitstopkeuze en was op slicks en een nu droge baan ontketend. Binnen enkele ronden maakte hij jacht op zowel Sainz, Stroll als Kvyat en zij konden nauwelijks weerstand bieden tegen de macht die de Ferrari ondanks alle pech van eerder in het weekend nog altijd had in Hockenheim.

In hun kielzog streden Pierre Gasly en Alexander Albon voor de laatste top-5-positie, maar op het moment dat Gasly bij het uitkomen van de hairpin uit de slipstream van Albon wilde komen, stuurde ook die naar rechts en reed Gasly zijn vleugel stuk op de achterkant van de Toro Rosso. Dat bracht hem stuurloos in een baan richting de uitloopzone, die afgezet werd door bandenstapels en daar eindigde de van zijn kant weinig indrukwekkende race met nog enkele ronden te gaan.

Dat gold niet voor Verstappen, die na de stops geen fouten meer maakte en genoeg marge had op de snel opstomende Vettel. Hij ging voor de tweede keer dit jaar als eerste onder de zwartwit geblokte vlag door en zou op het podium worden geflankeerd door Vettel en Daniil Kvyat. Mercedes eindigde voor het eerst sinds de Grand Prix van Oostenrijk van 2018 met lege handen. Lewis Hamilton kwam nog wel aan de finish, maar maakte niet minder dan zes stops en viel door zijn tijdstraf ver terug op het moment dat het veld zich juist samenpakte onder de zoveelste safety car van de middag.

De verwondering over de knotsgekke race was compleet. Om de spectaculaire race die zijn winnaar had gereden, de vele incidenten en de verrassende rij van coureurs die achter Verstappen de top-6 completeerden. Slechts weinigen zouden hun geld hebben gezet op een top-6 met Verstappen, Vettel, Kvyat, Stroll, Sainz en Albon, maar ze stonden er toch echt. Terwijl zij in het persvierkant iedereen glanzend van trots vertelden over hun race, stond het schaamrood op de kaken bij een aantal van de gevestigde namen. Niet de minste eindigden daarbij met lege handen. En dat was misschien wel de belangrijkste conclusie waarmee Hockenheim werd verlaten: in de regen en vooral de wisselende condities is niets bij voorbaat zeker en ligt een fout in elke hoek van de baan op de loer.

Het is goed mogelijk dat het, nadat de laatste fans de baan verlieten, het voorlopig stil wordt op het circuit wat de Formule 1 betreft. De race op de Hockenheimring staat onder druk en keert in 2020 waarschijnlijk niet terug, maar als dit voorlopig de laatste was op het circuit, dan was dit er in ieder geval één die nog lang op het netvlies zal blijven staan.

UPDATE: Na de race werden de beide Alfa Romeo-coureurs, Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi, door de stewards bestraft met een tijdstraf van 30 seconden voor het gebruik van een illegale engine mapping die mogelijk traction control zou simuleren bij de staande start.

 

Grand Prix van Duitsland 2019
Ronde 11
Hockenheimring, Hockenheim
Lengte: 4,574 km – 64 ronden

zondag 28 juli 2019

Race


Baantemperatuur:  26’C
Luchttemperatuur: 21’C

PosCoureurTeamTijd
1Max VerstappenRed Bull Honda1:44:31.275
2Sebastian VettelFerrari+7.333
3Daniil KvyatToro Rosso Honda+8.305
4Lance StrollRacing Point Mercedes+8.966
5Carlos SainzMcLaren Renault+9.583
6Alexander AlbonToro Rosso Honda+10.052
7Romain GrosjeanHaas Ferrari+16.838
8Kevin MagnussenHaas Ferrari+18.765
9Lewis HamiltonMercedes+19.667
10Robert KubicaWilliams Mercedes+24.987
11George RussellWilliams Mercedes26.404
12Kimi Räikkönen*Alfa Romeo Ferrari+42.214
13Antonio Giovinazzi*Alfa Romeo Ferrari+43.849
14Pierre GaslyRed Bull Hondaronde 62
RValtteri BottasMercedesronde 57
RNico HulkenbergRenaultronde 40
RCharles LeclercFerrarironde 28
RLando NorrisMcLaren Renaultronde 26
RDaniel RicciardoRenaultronde 14
RSergio PerezRacing Point Mercedesronde 2

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 11

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes225
2Valtteri BottasMercedes184
3Max VerstappenRed Bull Honda162
4Sebastian VettelFerrari141
5Charles LeclercFerrari120
6Pierre GaslyRed Bull Honda55
7Carlos SainzMcLaren Renault48
8Daniil KvyatToro Rosso Honda27
9Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari25
10Lando NorrisMcLaren Renault22
11Daniel RicciardoRenault22
12Lance StrollRacing Point Mercedes18
13Kevin MagnussenHaas Ferrari18
14Nico HülkenbergRenault17
15Alexander AlbonToro Rosso Honda15
16Sergio PérezRacing Point Mercedes13
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari1
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 11

PosTeamPunten
1Mercedes409
2Ferrari261
3Red Bull Honda217
4McLaren Renault70
5Toro Rosso Honda42
6Renault39
7Racing Point Mercedes31
8Haas Ferrari26
9Alfa Romeo Ferrari26
10Williams Mercedes1

 

F1-Planet.com