Home » Reports » GP van Groot-Brittannië: Hamilton wint overkokende race in Silverstone

GP van Groot-Brittannië: Hamilton wint overkokende race in Silverstone

Lewis Hamilton heeft op zondag de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam gebracht. De Engelsman won voor eigen publiek nadat hij, in tegenstelling tot zijn teamgenoot Valtteri Bottas, zijn enige pitstop in de race onder de safety car kon maken. Hij kon Bottas zo via de pits verschalken en zou geen fout meer maken in de rest van de race die bol stond van de actie en duels en op momenten zelfs overkookte. Max Verstappen had ronden lang een intens duel met Charles Leclerc, maar liep averij op in het duel dat hij daarna voerde met Sebastian Vettel. De Red Bull was de Ferrari al voorbij toen Vettel zich verremde voor de Vale chicane en de Red Bull van de baan tikte. Verstappen zou door kunnen rijden, maar zijn koers op het podium was daarmee voorbij. Hij finishte als vijfde.

Met de Union Jack om zijn schouders sprong hij in de armen van zijn monteurs die al uitzinnig van blijdschap achter de hekken op hem hadden gewacht. Lewis Hamilton kon zijn geluk niet op nadat hij op zondagmiddag voor de zesde keer in zijn carrière zijn thuisrace won. Hij vestigde daarmee opnieuw een record. Nadat hij twee jaar geleden het decennia onaangeraakte record van Jim Clark evenaarde, won nu niemand de Grand Prix van Groot-Brittannië vaker dan hij.

De finish van de Grand Prix was de climax van een middag waarin de race op verschillende momenten al het kookpunt bereikte met intense duels tussen de twee teamgenoten bij Mercedes en daarna tussen de coureurs van Ferrari en Red Bull Racing. Dat alles voltrok zich in de hoogste versnellingen en op de grenzen van de grip op de intrigerende baan die Silverstone ook bijna 70 jaar na de eerste Grand Prix tellend voor het Wereldkampioenschap nog altijd is.

De hoogspanning stond er vrijwel direct na het uitgaan van de lichten op in de race toen duidelijk werd dat Valtteri Bottas weliswaar nipt de leiding had weten te houden bij het ingaan van Abbey, de eerste bocht, maar direct onder druk kwam van Lewis Hamilton, die in de beginfase duidelijk meer grip vond in de medium banden. De Engelsman zette vanaf de startlijn direct zijn jacht op de koppositie in. Hij kwam een fractie beter weg dan Bottas, maar de Fin kon net op tijd voor hem langs naar rechts snijden om de binnenlijn in de bocht naar rechts af te schermen.

Al in de eerste ronde zat Hamilton bovenop de achtervleugel van zijn teamgenoot. Hij waagde een kort kijkje bij Stowe, maar hield op dat moment nog in. Een foutje in Club maakte Bottas kwetsbaar, maar hij wist het op dat moment nog net te houden. In ronde 3 drong Hamilton, nu geholpen door DRS op het Hangar Straight opnieuw aan en Bottas moest nu echt verdedigende lijnen rijden in Stowe. Voor Brooklands kon de Engelsman daarop alsnog toeslaan. Hij dook aan de buitenkant naast zijn teamgenoot, kruiste achterlangs naar de binnenlijn voor Luffield en voltooide de manoeuvre bij het opkomen van het rechte stuk. Bottas gaf echter niet op, hield de binnenkant op het rechte stuk en dook aan de binnenkant van Copse en liet de auto daar staan. Hij heroverde de leiding voor een verraste Hamilton en de strijd kon weer van voren af aan beginnen. Hamilton zou in het vervolg echter ook zijn banden en motortemperaturen moeten bewaken en zou afzien van een verdere aanval.

De twee zouden doorrijden tot Bottas in ronde 17 als eerste naar de pits kwam voor een wissel naar de medium band. Hamilton nam de leiding over, maar was ondanks een pitcrew die even naar buiten ging niet van plan om direct te volgen. In plaats daarvan reed hij door en zou worden geholpen toen in ronde 20 Antonio Giovinazzi van de baan spinde bij Farm. De Italiaan verloor de controle over voor het aanremmen en spinde het grind in. De gestrande Alfa was reden voor een safety car en die kwam voor Hamilton op het juiste moment. De Engelsman kon onder de safety car naar de pits gaan en als leider weer terugkeren op de baan. Bottas, die tot op dat moment alles goed had gedaan, zou door het team niet naar binnen worden gehaald en hij kon niet anders dan na het opheffen van de safety car drie ronden later weer in de achtervolging te gaan. Hamilton was onder de safety car naar de harde band gewisseld en zou de race daarop uit kunnen rijden. Bottas reed op medium en zou dus tot overmaat van ramp nog een keer naar de pits moeten. Dat deed hij uiteindelijk in ronde 46 nadat het team Hamilton de kans had gegeven ook nog een wissel te doen. Het team stond voor hem klaar, maar de Engelsman zag geen reden om te stoppen wetende dat Bottas dat ook nog zou doen. Er zat een volle 21 seconden tussen de twee, waardoor hij in de laatste ronden niets meer te duchten had van zijn teamgenoot die was gewisseld naar de zachte band. Hamilton liet daar ook geen enkele twijfel over bestaan door in de laatste ronde nog de snelste rondetijd in de race te verbeteren voor het extra punt.

Het veld was achter de Mercedessen bij de start ogenschijnlijk ongeschonden door de eerste bochten gekomen, maar voor Turn 5 bij Village zaten de twee Haas-coureurs naast elkaar. Romain Grosjean zat daarbij aan de binnenkant naast Kevin Magnussen en stuurde in alsof hij er niet was. Magnussen werd naast de racelijn gedrongen en de twee raakten elkaar op het wiel. Beide liepen bij het incident een lekke band op en zouden als gevolg van het contact uitvallen. Lando Norris en Pierre Gasly kwamen beter weg nadat ze elkaar kort raakten bij het insturen voor Turn 3. De McLaren werd door de Red Bull met de flank op het wiel geraakt, maar beide konden door.

Achter de Mercedessen ontbrandde er een strijd van jewelste tussen Ferrari en Red Bull Racing. Charles Leclerc en Max Verstappen hadden hun posities behouden na de start en Verstappen had duidelijk meer grip en stabiliteit op de medium banden dan Leclerc op de zachte, rode band. De Nederlander sloot zienderogen het gat naar de Ferrari, maar die zou zich, ondanks rap verslechterende banden, niet snel gewonnen geven. In ronde 10 probeerde hij het aan de buitenkant bij Village. De Ferrari hield echter voor de Red Bull de binnenkant en het voortouw. Verstappen hield het gas erop en keek bij Stowe, maar ook nu sloot Leclerc sloot razendsnel het gat. Ook het vervolg van de ronde door Vale en Club bracht geen soelaas. Leclerc maakte zich breed en Verstappen moet heel goed opletten om de Ferrari niet op de achterkant te raken.

Het duel duurde voort, maar de Nederlander kwam er niet voorbij. Red Bull besloot de knuppel in het hoenderhok te gooien en lokte het begin van de pitstopronde uit door Gasly, niet ver achter Leclerc en Gasly in duel met Sebastian Vettel, naar binnen te halen. Een ronde later gingen Leclerc en Verstappen in navolging van Pierre Gasly gelijktijdig naar de pits. Verstappen stopte een paar boxen verder dan Leclerc, maar de Red Bull-crew was sneller klaar dan die van Ferrari, waardoor de twee zij aan zij door de pits gingen en Verstappen het voordeel had. De Nederlander had op de nieuwe medium banden echter niet direct de grip en Leclerc counterde direct. Vanuit Village had Leclerc meer grip en sneed naar het Wellington Straight voor de Ferrari langs en maakte de manoeuvre af voor het ingaan van Brooklands. Verstappen miste aanvankelijk de grip, maar bleef met DRS op de Ferrari jagen en kreeg langzaam meer temperatuur in de banden, waardoor hij een ronde later weer naar Leclerc toe kon kruipen. Hij probeerde het opnieuw aan de buitenkant bij Brooklands, maar Leclerc hield zijn lijn en bleef voor.

De safety car als gevolg van de spin van Giovinazzi zou in het duel tussen Leclerc en Verstappen slechts een onderbreking zijn. Verstappen volgde Lewis Hamilton en Sebastian Vettel pnder de safety car naar de pits voor harde banden. Ferrari had net genoeg tijd om die wissel ook bij Leclerc uit te voeren. Beide waren daardoor teruggevallen tot P5 en P6, achter Vettel en Gasly, maar herwonnen hun snelheid snel. Leclerc was nu in de positie van jager en de Monegask zou in de fase na de safety car met DRS snel terrein winnen en er geen gras over laten groeien. Een ronde na de hervatting van de race probeerde hij de buitenkant bij Copse, dat lukte niet, maar in het vervolg zou hij de Ferrari er aan de buitenkant naast  zetten voor Vale, de eerste van twee slingers voor het rechte stuk naar startfinish. Hij had daarmee de binnenkant voor Club, maar Verstappen gaf  geen duimbreed toe voor de racelijn. De twee raakten elkaar op het wiel. De Red Bull werd wat buiten de baan gedrongen, maar hield het gas erop en pakte de positie terug in de run naar de eerste bocht.

Het ronden lange duel was eindelijk beslecht toen Verstappen twee ronden later zijn teamgenoot Pierre Gasly voorbij ging en de achtervolging inzette op Vettel. In de 35e ronde zat hij in DRS-bereik van de Ferrari. De Nederlander zette aan en passeerde de Ferrari via de buitenkant door Stowe. Vettel gaf zich echter nog niet gewonnen en loerde op een kans om voor Vale. De Ferrari woog duidelijk zijn kansen keek naar de binnenkant voordat hij toch naar rechts besloot te kruisen, maar verloor downforce achter de Red Bull en miste zijn rempunt. Hij raakte de Red Bull op de achterkant, die daardoor bij hoge snelheid in een spin richting de grindbak werd gedrukt. Ook de Ferrari ging door het grind, maar beide konden wonderwel met betrekkelijk weinig optische schade hun weg vervolgen. Vettel moest naar de pits voor een nieuwe voorvleugel. Verstappen kon door en zou alleen posities verliezen aan Leclerc en Gasly, die inmiddels na lang aandringen fenomenaal buitenom door de Ferrari was verschalkt langs de buitenkant bij Village.

Vettel zou voor het incident worden bestraft met een tijdstraf van 10 seconden. Veel zou dat de race van de Duitser niet meer schaden, want hij was na zijn pitstop teruggevallen tot achteraan en zou alleen Sergio Pérez en Robert Kubica voorblijven aan de finish. De schade maakte wel dat de angel uit het duel tussen de twee grootmachten eruit was. Leclerc kon in het vervolg onbedreigd naar de laatste podiumplaats. Verstappen zou met een kapotte vloer en een losgeraakte stoel als vijfde naar de finish rijden, achter teamgenoot Pierre Gasly.

Behalve vooraan waren er ook in het middenveld tal van duels. Zo hevig als de strijd tussen Red Bull en Ferrari was even daarachter de strijd tussen McLaren en Renault om positie. Daniel Ricciardo joeg daar op de achtste positie van Lando Norris en, nadat Norris de boot miste met de pitstops en de safety car, daarna op Carlos Sainz. De Australiër voerde in de slotfase de druk op bij de Spanjaard, keek nog even aan de binnenkant bij Stowe, maar Sainz gaf geen krimp en zou achter Verstappen als zesde aan de finish komen.

Achter hen was Nico Hülkenberg na de safety car-periode in duel met Sergio Pérez, maar de Racing Point-coureur vergaloppeerde zich voor het aanremmen van Brooklands en reed zijn voorvleugel stuk op de achterkant van de Renault. Zijn race was daarna zo goed als voorbij. Hülkenberg kon zijn weg vervolgen en zou op P10 de laatste coureur in de punten zijn, achter Kimi Räikkönen en Daniil Kvyat die elk hun stop maakten onder de safety car en daarmee belangrijke posities wonnen.

Voor Lewis Hamilton was het met de overwinning, de snelste ronde en een nieuw recordaantal thuiszeges echt weer game, set en match op zijn thuisgrond, daar waar al zo vaak het aller beste in hem naar boven werd gebracht. Op zondag was het niet zonder een gezonde dosis geluk, maar dat eenmaal aan zijn zijde, zou hij het ook niet meer uit handen geven. In het kampioenschap heeft hij nu al 39 punten voorsprong op Valtteri Bottas. Het is nog te vroeg om over een zesde wereldtitel te spreken, maar hij is halverwege het jaar alweer een heel stuk op weg. Next stop: Hockenheim.

 

Grand Prix van Groot-Brittannië 2019
Ronde 10
Silverstone, Northamptonshire
Lengte: 5,891 km – 52 ronden

zondag 14 juli 2019

Race


Baantemperatuur:  30’C
Luchttemperatuur: 18’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:21:08.452
2Valtteri BottasMercedes+24.928
3Charles LeclercFerrari+30.117
4Pierre GaslyRed Bull Honda+34.692
5Max VerstappenRed Bull Honda+39.458
6Carlos SainzMcLaren Renault+53.639
7Daniel RicciardoRenault+54.401
8Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1:05.540
9Daniil KvyatToro Rosso Honda+1:06.720
10Nico HulkenbergRenault+1:12.733
11Lando NorrisMcLaren Renault+1:14.281
12Alexander AlbonToro Rosso Honda+1:15.617
13Lance StrollRacing Point Mercedes+1:21.086
14George RussellWilliams Mercedes+1 ronde
15Robert KubicaWilliams Mercedes+1 ronde
16Sebastian VettelFerrari+1 ronde
17Sergio PerezRacing Point Mercedes+1 ronde
RAntonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrarironde 19
RRomain GrosjeanHaas Ferrarironde 10
RKevin MagnussenHaas Ferrarironde 7

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 10

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes223
2Valtteri BottasMercedes184
3Max VerstappenRed Bull Honda136
4Sebastian VettelFerrari123
5Charles LeclercFerrari120
6Pierre GaslyRed Bull Honda55
7Carlos SainzMcLaren Renault38
8Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari23
9Lando NorrisMcLaren Renault22
10Daniel RicciardoRenault22
11Nico HülkenbergRenault17
12Kevin MagnussenHaas Ferrari14
13Sergio PérezRacing Point Mercedes13
14Daniil KvyatToro Rosso Honda12
15Alexander AlbonToro Rosso Honda7
16Lance StrollRacing Point Mercedes6
17Romain GrosjeanHaas Ferrari2
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 10

PosTeamPunten
1Mercedes407
2Ferrari243
3Red Bull Honda191
4McLaren Renault60
5Renault39
6Alfa Romeo Ferrari26
7Racing Point Mercedes19
8Toro Rosso Honda19
9Haas Ferrari16

 

 

 

F1-Planet.com