Home » Reports » GP van Hongarije: Hamilton verslaat Verstappen in titanenduel

GP van Hongarije: Hamilton verslaat Verstappen in titanenduel

Lewis Hamilton heeft op zondag de Grand Prix van Hongarije op zijn naam gebracht. De Engelsman was verwikkeld in een racelange titanenstrijd met polesitter Max Verstappen en zou de Red Bull lang als zijn schaduw achtervolgen tot het moment dat Mercedes een gewaagde zet deed door Hamilton een tweede keer te laten stoppen voor een wissel naar de medium banden. Met Verstappen op veel oudere harde banden zou de Mercedes een gat van 20 seconden in minder dan 18 ronden dichtrijden. Tegen de tijd dat hij de Red Bull naderde, was er niets meer dat Verstappen op versleten banden kon doen aan de macht van de aanstormende Mercedes. Bij het ingaan van de 67e ronde zat Hamilton op de staart van de Red Bull en kon hem met DRS buitenom passeren door Turn 1. 

Er ging een collectieve zucht van verlichting over het circuit. Bij de coureurs die 70 ronden lang in een intense strijd verwikkeld waren, hun teams die de gehele middag hadden gewikt en gewogen over de marges en de strategische opties die ze tot hun beschikking hadden om de strijd naar zich toe te trekken en bij een ieder die het vanaf het puntje van zijn stoel had aanschouwd. De Formule 1 had na alle kritiek die opstak na de Grand Prix van Frankrijk drie geweldige races voortgebracht en als die reeks al een passend slot kon krijgen voor het ingaan van de zomerbreak, dan was dat in Hongarije zeker het geval. Er was heel lang naar uitgekeken, het kwam er vaak net niet van door duidelijke krachtsverschillen of technische issues, maar de F1 zou met de Grand Prix van Hongarije eindelijk de legendarische titanenstrijd tussen de twee beste coureurs van het moment.

Lewis Hamilton en Max Verstappen gingen al eerder head to head in de Grand Prix van Monaco, maar in het prinsdom zijn de F1-auto’s als gekooide leeuwen en kon de strijd nooit echt verder ontbranden dan een ronden lange achtervolging. Daar was het Verstappen die ronden lang jacht maakte op de Mercedes van Hamilton. In Hongarije waren de rollen omgedraaid en betekende de eerste pole-position van Max Verstappen dat hij voor de zware opgave stond om hem in de Red Bull voor te blijven. Het zou een zinderende titanenstrijd worden waarin ze elke ronde tot het uiterste moesten gaan en het maximum van hun materiaal moesten vragen.

Ze zouden elkaar opdrijven, wiel aan wiel gaan en toen dat niet de beslissing bracht, zouden hun teams de kansen wegen en zou een strategische zet voor de doorbraak moeten zorgen in de greep waarin ze elkaar hadden gehouden. Dat er uiteindelijk een winnaar zou komen, was een gegeven, maar het was lange tijd zinderend spannend wie van de twee aan het langste eind zou trekken. Die beslissing had er al ronden eerder kunnen vallen als een van hen een fout had gemaakt, te veel risico had genomen of de banden of remmen te veel had versleten, maar allebei wisten ze als geen ander te dansen op het slappe koord dat het rijden met de huidige generatie F1-auto’s is.

De start van de race zou het affiche van de strijd tussen de gevestigde wereldkampioen en zijn belangrijkste uitdager al aankondigen. De laatste voor het eerst startend van pole, de ander wachtend op zijn kans door de eerste bochtencombinatie. Die kans kwam er al snel. Verstappen had vanaf pole de beste start en kruiste vanaf de linkerkant direct naar rechts om de binnenlijn af te dekken. Hamilton kwam vanaf P3 een fractie beter weg dan zijn teamgenoot en de twee moesten de buitenlijn kiezen als alternatief voor de lijn van de Red Bull. Zij aan zij gingen ze drie breed door de eerste bocht. Hamilton zou daarbij uiteindelijk moeten inhouden om contact te vermijden, maar de eerste kans diende zich al snel aan voor de Brit. Bottas verremde zich licht in Turn 2. Hamilton probeerde het buitenom, zette de druk er vol op voor Turn 3 maar daar raakten ze elkaar licht op de wielen. Hamilton trok er voorbij en duwde zijn teamgenoot terug naar P3.

De tik op het wiel van zijn teamgenoot had Bottas nog doorstaan, maar door de onbalans kreeg hij ook Charles Leclerc naast zich. De Ferrari trok met meer snelheid langszij in Turn 4 en stuurde scherp in. Daarbij raakte het achterwiel van de Ferrari de voorvleugel van de Mercedes. Bottas zou terugvallen en na een aantal ronden waarin Mercedes het effect van de schade wilde aankijken uiteindelijk toch naar de pits moeten om de vleugel te vervangen. Hij zou van achteraan moeten beginnen aan een inhaalrace.

Vooraan had Verstappen garen gesponnen bij de duels achter hem. Hij had een marge van ruim 2 seconden opgebouwd en zou die in de ronden die volgden consolideren. Achter hem wachtte Hamilton op zijn kans, zei zijn team dat ze het moesten aangeven als hij in de aanval moest gaan, maar spaarde voor het moment zijn materiaal. Langzaam knaagde hij tienden van de marge van Verstappen af, maar de medium banden waren te zeer door hun beste tijd heen om nog iets te proberen.

Pirelli had op voorhand een levensduur van zo’n 20 ronden voorspeld voor de medium band, maar aan de pitmuur rekenden beide teams verwoed door dat als ze een stop zouden maken, ze achter de Ferrari’s terecht zouden komen, die het tempo vooraan niet konden volgen, maar wel een motorvermogen hadden om het haast onmogelijk te maken om ze voorbij te komen. Zowel Red Bull als Mercedes wilde pas naar buiten als ze de Ferrari’s hadden gelost. Dat tot onbegrip bij hun rijders die aandrongen op een stop. Met alles wat hij had hield Verstappen Hamilton buiten schootsafstand. Mercedes veinsde een aantal keren Hamilton naar binnen te roepen, maar in ronde 25 zou Verstappen als eerste naar de pits gaan voor een wissel naar de harde band. Hamilton zou nog doorrijden hopende ook Leclerc virtueel voor te kunnen blijven. Nu de mediums echt versleten waren, kon hij geen overcut bewerkstelligen toen hij zes ronden na de Red Bull naar de pits kwam.

Wat die stop wel deed, was hem in stelling brengen voor een aanval op de leiding. Op versere banden zette Hamilton na zijn stop een aantal wervelende kwalificatieronden, waarin hij binnen amper vijf ronden een gat van 6,2 seconden dicht reed naar de Red Bull. Bij het ingaan van ronde 35 zat hij binnen DRS-bereik en moest Verstappen zich met opperste concentratie een weg door de achterblijvers banen om Hamilton niet met één misstap in de kaart te spelen.

Dat gebeurde bijna. Sergio Pérez’ Racing Point zat in de bochtige derde sector precies waar de leider in de race hem niet kon gebruiken en Hamilton drong aan en zou DRS hebben op het rechte stuk. Verstappen verdedigde Turn 1. Hamilton joeg door en probeerde de buitenlijn door Turn 2. Verstappen had nu alle hens aan dek en stuurde scherp in in Turn 3 om de Mercedes van zich af te houden. Hamilton drong aan en probeerde het buitenom door Turn 4. Een gewaagde actie die hij niet kon afmaken. De Mercedes nam te veel snelheid mee om de radius van de snelle bocht te kunnen houden en schoot naast de baan.

Daarmee was de angel voor dat moment uit het duel. Hamilton moest zijn banden schoon rijden, waarvan hij het beste inmiddels wel had gevergd. Bovendien liepen de temperaturen in de rembehuizing op en zolang het team hem vroeg daar op te letten, moest hij een hernieuwde aanval op de koppositie nog uitstellen. De progressie van de Mercedes, die na de stops duidelijk de snellere van de twee was geweest, leek daadwerkelijk gestuit en, zich dat realiserend, broedde de pitmuur van Mercedes op een plan om Hamilton ondanks de parallellen in de strategie tot op dat moment en de leidende positie van Verstappen naar voren te helpen.

Het team haalde Valtteri Bottas in ronde 48 naar binnen voor zijn tweede stop en besloot een gewaagde zet te doen door Hamilton een ronde later opnieuw naar binnen te halen voor een wissel naar de medium banden. De Engelsman kwam met 20 seconden achterstand op Verstappen terug op de baan, maar begon vrijwel direct zo veel tijd te winnen, dat Red Bull tegen de tijd dat Verstappen opnieuw bij de pitingang zou aankomen geen veilige stop meer kon maken zonder de leiding af te geven. De Nederlander kon dus niet anders dan zijn strategie aanhouden en hopen dat de opmars van Hamilton ergens onderweg gestuit kon worden.

Beide moesten nu voluit gaan. Hamilton had nog 18 seconden achterstand en nog even zoveel ronden te gaan om het gat naar de Red Bull dicht te rijden én hem voorbij te komen. Het betekende dat hij over de ronde over 4,3 kilometer meer dan een seconde per ronde moest winnen, het lossen van alle achterblijvers op zijn pad incluis. Het was een immense opgave, maar een waar Hamilton na aanvankelijke vragen aan zijn team steeds meer in begon te geloven. Hij kwam in een ritme waarin hij steeds weer iets sneller ging dan in de voorgaande ronde en echt begon toe te rijden naar de Red Bull.

Verstappen vooraan had het beste van zijn harde banden al lang achter zich gelaten, deed wat hij kon, maar moest met lede ogen toezien hoe de Mercedes steeds dichterbij kwam en met hem met een enorme verbetenheid binnenhaalde. Met nog tien ronden te gaan begon het erom te spannen. Hamilton zat binnen 12 seconden van de Red Bull, maar won nu zo’n anderhalve seconde per ronde. Hij kwam zienderogen dichterbij en kwam heel snel ook in de spiegels van de Red Bull. Verstappen moest ondertussen aan zijn team melden dat zijn banden ‘dood’ waren. Bij het ingaan van de 67e ronde kroop Hamilton naar de staart, had alle tijd om zijn aanval te plannen en koos in Turn 1 voor de buitenlijn. Verstappen wist dat hij niet de grip had om terug te kruisen en moest de kop met nog drie ronden te gaan gelaten aan de Mercedes-coureur laten.

Red Bull zou geen tijd verspillen om te schakelen naar Plan B en dat was een stop te maken om een aanval te doen op de snelste ronde, maar het extra punt dat Verstappen ermee haalde, was op een middag als deze niet meer dan een noot in de kantlijn.

Lewis Hamilton ging als winnaar over de finish en had als een leeuw moeten vechten om voor zichzelf de kans te creëren waar hij halverwege de race eigenlijk al niet meer op gerekend had.

In het spoor van de twee vooraan, streden de twee Ferrari’s een eenzame strijd onderling uit. Sebastian Vettel zou schakelen naar ‘Plan C’ voor een late wissel naar de zachte band, reed daardoor lang achter Charles Leclerc, maar zou op de versere banden de achtervolging inzetten. Twee ronden voor de finish passeerde hij zijn teamgenoot langs de binnenkant van Turn 1 voor de laatste podiumpositie.

Achter de strijd tussen de topteams werd stevig gevochten door de coureurs in het middenveld. De beide Toro Rosso-coureurs streden een mooi duel uit door de eerste sector van de baan, waarbij ze zij-aan-zij door Turns 2, 3 en 4 gingen. Daniil Kvyat dook in Turn 2 buitenom naast Albon, had het voordeel van de binnenkant voor Turn 3, maar de Thai zou zich niet gewonnen geven. Hij hield zijn lijn en zou aan de binnenkant komen bij het uitkomen van Turn 4, maar Kvyat hield daar de racelijn, waardoor Albon moest uitwijken buiten de baan en de positie moest opgeven.

Daniel Ricciardo was vanaf achteraan gestart en moest vechten om de posities buiten de punten, maar daarbij een strijd om het hardst voeren met Haas-coureur Kevin Magnussen. Die zou tot de frustratie van de Australiër steeds in de remzone van lijn wisselen om zich de Renault van het lijf te houden. Een poging om buitenom te duiken werd door de Deen afgesneden. Diep inremmen in Turn 1 ten spijt, Ricciardo zou er niet voorbij komen.

Valtteri Bottas kon vanaf achteraan opstomen tot de achtste positie, maar zag zijn opmars daarna gestuit in duel met Lando Norris. De McLaren had een uitstekende snelheid en Norris wist de baan uitstekend te benutten om zich Bottas van het lijf te houden. Voor het ingaan van Turn 1 lukte het Bottas uiteindelijk toch om de jonge Engelsman uit te remmen, maar op dat moment was Kimi Räikkönen te ver weg om nog hoger te eindigen dan P8. Achter de twee behaalde Alexander Albon het laatste punt voor Toro Rosso.

 

Grand Prix van Hongarije 2019
Ronde 12
Hungaroring, Boedapest
Lengte: 4,381 km – 70 ronden

zondag 4 augustus 2019

Race


Baantemperatuur:  48’C
Luchttemperatuur: 24’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:35:03.796
2Max VerstappenRed Bull Honda+17.796
3Sebastian VettelFerrari+1:01.433
4Charles LeclercFerrari+1:05.250
5Carlos SainzMcLaren Renault+1 ronde
6Pierre GaslyRed Bull Honda+1 ronde
7Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
8Valtteri BottasMercedes+1 ronde
9Lando NorrisMcLaren Renault+1 ronde
10Alexander AlbonToro Rosso Honda+1 ronde
11Sergio PerezRacing Point Mercedes+1 ronde
12Nico HulkenbergRenault+1 ronde
13Kevin MagnussenHaas Ferrari+1 ronde
14Daniel RicciardoRenault+1 ronde
15Daniil KvyatToro Rosso Honda+2 ronden
16George RussellWilliams Mercedes+2 ronden
17Lance StrollRacing Point Mercedes+2 ronden
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+2 ronden
19Robert KubicaWilliams Mercedes+3 ronden
RRomain GrosjeanHaas Ferrarironde 50

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 12

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes250
2Valtteri BottasMercedes188
3Max VerstappenRed Bull Honda181
4Sebastian VettelFerrari156
5Charles LeclercFerrari132
6Pierre GaslyRed Bull Honda63
7Carlos SainzMcLaren Renault58
8Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari31
9Daniil KvyatToro Rosso Honda27
10Lando NorrisMcLaren Renault24
11Daniel RicciardoRenault22
12Lance StrollRacing Point Mercedes18
13Kevin MagnussenHaas Ferrari18
14Nico HülkenbergRenault17
15Alexander AlbonToro Rosso Honda16
16Sergio PérezRacing Point Mercedes13
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari1
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 12

PosTeamPunten
1Mercedes438
2Ferrari288
3Red Bull Honda244
4McLaren Renault82
5Toro Rosso Honda43
6Renault39
7Alfa Romeo Ferrari32
8Racing Point Mercedes31
9Haas Ferrari26
10Williams Mercedes1

 

F1-Planet.com