Home » Reports » GP van Italië: Hamilton houdt Räikkönen van thuiszege

GP van Italië: Hamilton houdt Räikkönen van thuiszege

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft op zondag in Monza de Grand Prix van Italië op zijn naam gebracht. De Engelsman versloeg met een geraffineerd stukje teamplay Kimi Räikkönen voor de overwinning. Hij haalde de Ferrari-coureur in nadat die door zijn teamgenoot Valtteri Bottas danig was opgehouden voor diens pitstop. Räikkönen’s banden hadden het in de klopjacht op zijn landgenoot zo zwaar te verduren gehad, dat hij zich niet kon verweren. Max Verstappen hield lang het voortouw ten opzichte van Valtteri Bottas voor de laatste podiumplaats, maar door een tijdstraf na een kleine touché met de Fin viel hij net buiten het podium.

Hij moest het even op zich in laten werken, maar eenmaal uit de auto was de ontlading enorm. Tegen alle verwachtingen in en uitgerekend in het thuisland van de grote concurrent die hij zojuist had verslagen voor de overwinning. Lewis Hamilton was zich letterlijk de koning te rijk met zijn overwinning in Monza. Hij viel zijn uitzinnige team in de armen. Ze hadden de kansen letterlijk gekeerd met een perfect uitgevoerd staaltje teamtactiek.

Na de turbulente beginfase, waarin hij Sebastian Vettel voorbij stak voor de leiding in Turn 2 zette hij een race lang een klopjacht in op Kimi Räikkönen. Die zou lang het voortouw weten te houden, ook na de pitstops bleef de Fin zijn achtervolger voor, maar vervolgens zette Mercedes een val op, die uiteindelijk zijn uitwerking niet zou missen. Ze liet Valtteri Bottas langer doorrijden en de Ferrari systematisch ophouden om zo Hamilton in staat te stellen om aan te sluiten. Räikkönen knipperde niet, maar voelde de druk en in de vuile lucht van de Mercedes raakten zijn achterbanden oververhit. Dat resulteerde in blaarvorming, die hij na een aantal ronden niet kon negeren. De marge op de Mercedes werd, nadat Bottas uiteindelijk naar de pits ging, flinterdun en Hamilton voerde de druk nog eens verder op. Met een goed uitgevoerde manoeuvre via de buitenkant van de eerste chicane pakte hij het voordeel in de tweede apex en completeerde dan eindelijk de manoeuvre waar hij een race lang naar toe had gewerkt. Het was een Houdini-act van de bovenste plank. Ze hadden de concurrent in de eigen achtertuin verslagen.

Het was door de racelange strijd tussen Ferrari en Mercedes was de race vanaf het uitgaan van de lichten maximaal intens. Mercedes liet zien de rol van jager, ondanks dat ze die niet gewend is, ijzersterk gestalte te kunnen geven. Voor Ferrari werd het, na de geplaatste aanval van Hamilton op Vettel in de eerste ronde, definitief die van de prooi. Het zelfvertrouwen dat er het weekend lang was geweest smolt als sneeuw voor de zon toen Vettel spinde onder de inhaalmanoeuvre van Hamilton. De Engelsman koos sterk de buitenlijn voor de Variante della Roggia toen Vettel de linkerkant koos om een aanval te kiezen bij Räikkönen. Hamilton greep zijn kans en sloeg in een oogwenk toe, eigende zich de apex toe, waardoor Vettel werd verrast en ondersturend tegen de zijkant van de Mercedes reed en uit balans spinde. Het machtsblok dat ze vanaf de eerste startrij hadden gevormd, was al binnen twee bochten gebroken.

Vettel moest na het contact en schade aan zijn voorvleugel gehavend naar de pits. In het achterveld had Brendon Hartley een touché met Marcus Ericsson. De Nieuw-Zeelander kreeg Stoffel Vandoorne links naast zich, die hem licht op het voorwiel toucheerde en een fractie later Marcus Ericsson aan de rechterkant. De Sauber raakte de Toro Rosso op het voorwiel, die daarop direct de eerste uitvaller was. Het incident bracht de safety car uit om de brokstukken en de gestrande Toro Rosso op te ruimen. Dat gaf Vettel wat lucht, want de Duitser zou daardoor met zijn pitstop niet zoveel verliezen en weer achteraan het veld kunnen aansluiten.

Eenmaal hervat hield Räikkönen de voet op het gas om zich Hamilton van het lijf te houden, maar de Fin zou de Mercedes niet kunnen afschudden. De Mercedes sloot het gat en remde de Ferrari geholpen door DRS uit voor Turn 1 snaarstrak uit voor de leiding. Räikkönen counterde echter direct en positioneerde zich aan de buitenkant van de Mercedes in de Variante della Roggia en pakte de positie terug. Räikkönen zou in het vervolg een klein gat trekken, maar Hamilton bleef steeds binnen een seconde van zijn voorligger. Vanaf dat moment zinde Mercedes op een strategische inhaalactie via de pitstops.

Op haar hoede voor een undercut, het inhalen door eerder te stoppen en op verse banden met een snellere rondetijd de voorligger inhalen als die zijn eigen stop maakt, hield de Ferrari pitmuur de ogen gericht op de pitcrew van Mercedes. Die dook in ronde 20 naar buiten en Ferrari anticipeerde. Het team haalde Räikkönen binnen, maar het uitkomen van de Mercedes-crew bleek een schijnbeweging. Räikkönen wisselde zijn banden, maar Hamilton bleef buiten. De door de Mercedes aangekondigde ‘Hammer time’ kreeg een gevolg van de coureur. Hamilton antwoordde met een aantal snelle rondetijden en zou na de stop van Räikkönen nog zeven ronden buiten blijven. Räikkönen pareerde echter op zijn verse set softs en zou de Engelsman geen kans geven om langszij te komen via zijn stop.

Toen ze bij Mercedes door hadden dat de directe overcut niet had gewerkt, zou ze Valtteri Bottas in het spel brengen. De Fin was nog niet gestopt en het team liet hem langer dan gepland buiten blijven om de Ferrari te vertragen. Bottas speelde dat texamspel met verve uit. Hij hield net genoeg snelheid om zich zijn landgenoot van het lijf te houden, maar kon hem wel flink ophouden. Waar Hamilton voluit ging in 1:22.7’s werd Räikkönen door de tweede Mercedes op 1:23.7 gehouden en reed het gat van aanvankelijk 5,2 seconde met een seconde per ronde dicht. Na 30 ronden zat hij binnen striking distance en was Bottas’ supportrol gespeeld. De Fin ging naar de pits om zich te concentreren op zijn eigen strijd om de laatste podiumplaats.

Die voerde hij met Max Verstappen. De Nederlander was de Mercedes na de start voorbij gegaan in de eerste chicane en kon de rondetijden van Bottas steeds pareren. Zodoende consolideerde hij lang de derde positie. Het teamspel voor Hamilton ging duidelijk ten koste van Bottas’ eigen race, die zich na de stops weer achter Verstappen op de baan bevond. Op aanzienlijk versere banden zette Bottas daarna echter wel aan. Verstappen maakte zich ronde na ronde echter maximaal breed, waardoor hij de Fin geen kans liet. Bij het ingaan van ronde 44 reed de Mercedes naar de Red Bull toe op het rechte stuk. Voor de chicane stuurde Verstappen scherp baar links om Bottas de buitenlijn te onthouden. Daarbij raakte Bottas de Red Bull echter op het achterwiel en schoot rechtdoor in de chicane. Verstappen kon afstand nemen, maar het incident zou hem worden aangerekend door de stewards. Zij legden hem een 5 seconden tijdstraf op waardoor hij de podiumpositie zou verliezen en uiteindelijk als vijfde zou worden geklasseerd. Hij was het daar duidelijk niet mee eens en brieste de Mercedes aan de buitenkant genoeg ruimte te hebben gegeven.

Achter de Nederlander op de baan reed Sebastian Vettel na zijn touché in de eerste ronde een inhaalrace. De Duitser was bij de vervanging van zijn voorvleugel gewisseld naar de zachte band en zou daardoor lang kunnen doorrijden. Hij baande zich vlot een weg door het veld met de eerste chicane als het punt waar hij zijn tegenstanders uitremde. De enige harde noot die hij moest kraken, was Daniel Ricciardo die achteraan was gestart na een motorwissel. De Australiër kon zich kortstondig aan de druk van de Ferrari ontworstelen, maar moest kort daarop naar de kant met een motorprobleem.

Vettel werkte zich na de stop van Verstappen op tot P4, maar zijn banden zouden onder de vele inhaalacties wel zo te lijden hebben dat hij nogmaals naar de pits moest en vanaf de 10e positie opnieuw moest afrekenen met een batterij Williams’ en Force India’s om terug te keren in vijfde positie. Dat werd door de tijdstraf van de Nederlander nog de vierde in de eindklassering en beperkte hij de schade zoveel mogelijk.

Hij kon echter niet voorkomen dat Lewis Hamilton opnieuw fors zou uitlopen in de titelstrijd en zijn marge verruimde tot 30 punten. Mercedes sloeg een dubbelslag, want in het Constructeurskampioenschap versterkte het team de koppositie tot een marge tot 25 punten. Ze waren niet voor niets in euforische stemming. Bij Ferrari restte de teleurstelling en gelatenheid. Ze hadden het materiaal gehad om na 8 jaar eindelijk weer eens een thuiszege te behalen in Monza, maar het team had geen antwoord gehad op de overval en daarna het teamplay van haar naaste opponent. De Scuderia weet nu dat ze méér nodig zal hebben dan een snelle auto alleen om zich Mercedes van het lijf te houden.

 

Grand Prix van Italië
Ronde 14
Autodromo di Monza, Monza
Lengte: 5,793 km – 53 ronden

zondag 2 september 2018

Race


Baantemperatuur:  29’C
Luchttemperatuur: 17’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:16:54.484
2Kimi RäikkönenFerrari+8.705
3Valtteri BottasMercedes+14.066
4Sebastian VettelFerrari+16.151
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer+18.208
6Esteban OconForce India Mercedes+57.761
7Sergio PerezForce India Mercedes+58.678
8Carlos SainzRenault+1:18.140
9Lance StrollWilliams Mercedes+ 1 ronde
10Sergey SirotkinWilliams Mercedes+ 1 ronde
11Charles LeclercSauber Ferrari+ 1 ronde
12Stoffel VandoorneMcLaren Renault+ 1 ronde
13Nico HulkenbergRenault+ 1 ronde
14Pierre GaslyToro Rosso Honda+ 1 ronde
15Marcus EricssonSauber Ferrari+ 1 ronde
16Kevin MagnussenHaas Ferrari+ 1 ronde
RDaniel RicciardoRed Bull TAG Heuerronde 24
RFernando AlonsoMcLaren Renaultronde 10
RBrendon HartleyToro Rosso Hondaronde 10
DQFRomain GrosjeanHaas Ferrari

 

Standen

2018 Drivers’ Championship
Stand na ronde 14

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes256
2Sebastian VettelFerrari226
3Kimi RäikkönenFerrari164
4Valtteri BottasMercedes159
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer130
6Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer118
7Nico HülkenbergRenault52
8Kevin MagnussenHaas Ferrari49
9Sergio PérezForce India Mercedes46
10Esteban OconForce India Mercedes45
11Fernando AlonsoMcLaren Renault44
12Carlos SainzRenault34
13Pierre GaslyToro Rosso Honda28
14Romain GrosjeanHaas Ferrari27
15Charles LeclercSauber Ferrari13
16Stoffel VandoorneMcLaren Renault8
17Marcus EricssonSauber Ferrari6
18Lance StrollWilliams Mercedes6
19Brendon HartleyToro Rosso Honda2
20Sergey SirotkinWilliams Mercedes1

 

2018 Constructors’ Championship
Stand na ronde 14

PosTeamPunten
1Mercedes415
2Ferrari390
3Red Bull TAG Heuer248
4Renault86
5Haas Ferrari76
6McLaren Renault52
7Racing Point Force India Mercedes32
8Toro Rosso Honda30
9Sauber Ferrari19
10Williams Mercedes7
F1-Planet.com