Home » Reports » GP van Italië: Leclerc snel op opdrogende en droge baan

GP van Italië: Leclerc snel op opdrogende en droge baan

Ferrari-coureur Charles Leclerc is de vrije trainingen voor de Grand Prix van Italië op vrijdag als snelste geëindigd. De Monegask was zowel op een opdrogende baan in de eerste vrije training als op een droge baan in de tweede de snelste van de sessie. Na een zeer nat begin van de dag, klaarde het gedurende de eerste vrije training op en werd er door de coureurs gereden op een opdrogende baan. De tweede vrije training kon daardoor op een goeddeels droge baan beginnen, maar na 25 minuten in de sessie viel nieuwe regen, waarna de tijden niet meer zouden worden verbeterd. Leclerc had kort voor het vallen van de regen een 1:20.978 gezet, waarmee hij Lewis Hamilton 0,068 seconde voor bleef. Max Verstappen eindigde de dag met de vijfde tijd.

De nazomer in Italië zorgt vaak voor zonovergoten omstandigheden in het weekend van de Grand Prix, maar zo nu en dan is er een jaar waarin buien maken dat de condities nauwelijks die in een gemiddelde race in het noorden van Europa ontlopen. Op vrijdag was het zo’n dag in Monza. De dag begon uiterst nat op het Autodromo di Monza, waar de temperaturen nauwelijks boven 16’C kwamen en het asfalt dus ook maar langzaam opdroogde. Het zorgde, juist op de snelle baan van Monza, voor verraderlijk lastige omstandigheden voor de coureurs, die op het circuit met heel weinig downforce rijden. Een klein foutje resulteert dan al snel in doorglijden en het missen van de bocht en dat was wat de coureurs maar al te vaak gebeurde in de vrije trainingen. De baancondities waren door het opdrogen van de baan in FP1 en het opnieuw vallen van regen in FP2 voortdurend in beweging en dat resulteerde in veel uitstapjes naast de baan en onderbrekingen van de sessies.

Ferrari begon dit jaar voor het eerst in vele jaren weer eens als favoriet voor haar thuisrace aan het weekend, maar in de wisselende omstandigheden was het lastig om haar stempel op de sessie te drukken. Charles Leclerc zou het in FP1 uiteindelijk aan het einde van de sessie doen en in de tweede vrije training luttele minuten voordat de regen opnieuw begon te vallen. Het was meer geluk dan wijsheid, zou Leclerc na afloop laten opmaken, want het had voor een belangrijk deel te maken gehad met de timing van zijn runs.

Leclerc was gedurende de dag duidelijk wat meer solide dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die wat vaker kleine foutjes maakte. Verremmingen voor Turn 1 en momentjes van onbalans op de curbs waren er net iets vaker bij de Ferrari nummer 5 dan bij de nummer 16.

Het was duidelijk dat in de wisselende condities de normale prestatieverschillen op een droge baan wegvallen en bepaalde coureurs en teams boven komen drijven. Zo ook op deze vrijdag, waar de McLarens en Toro Rosso’s het op de opdrogende baan erg goed deden. Mercedes had in de eerste vrije training grotendeels afgezien van rijden in de natte condities en zou pas in het laatste half uur een rondetijd zetten. Eenmaal op de baan zouden ze veel problemen hebben om de grip te vinden, vergaloppeerden zich vaak bij de eerste chicane – de Variante del Rettifilio. Ook toen in de laatste tien minuten de slicks konden worden gemonteerd, ging Valtteri Bottas in de fout in de apex van de chicane en stuitte Hamilton op verkeer.

De Mercedessen waren op een droge baan duidelijk beter in vorm en toonden op dat moment dat de verschillen maar uiterst klein zijn. Lewis Hamilton opende de sessie met een 1:21.046. Hij zou in het vervolg alleen Leclerc voor zich moeten dulden, die zijn sessie was gestart op de harde band, maar net op tijd wisselde naar de softs.

Eerste vrije training

De dag was  op de vroege vrijdagochtend nat begonnen. Het asfaltlint dat zich door de bossen meandert, was veranderd in een verraderlijk natte piste. De full-wet waarop ze tot nu toe nog maar heel weinig op volle snelheid reden, werd echter door een aantal van hen al snel ingewisseld voor de intermediates. Eenmaal op het bord, was het duidelijk hoe ver we voorlopig van de snelle tijden af zaten. Lando Norris begon met een 1:36.544 op de intermediates en zou lange tijd de enige zijn op de monitoren met een tijd achter zijn naam.

Turn 1 werd door heel veel coureurs wel een keer gemist, door de meeste daarvan meerdere keren. Een foutje was met de stevige radiussen in de bochten heel snel gemaakt, zo ervoer ook Kimi Räikkönen. De Alfa Romeo-coureur spinde na een moment van onderstuur voor het aanremmen van de Parabolica. De voorkant werd ingehaald oor de achterkant en de Fin spinde achterwaarts van de baan en in het grind. De Alfa Romeo had zich zo ingegraven in de diepe grindbak, dat Räikkönen er op eigen kracht niet meer uit zou komen. Zijn sessie was al heel vroeg teneinde. Het incident bracht de eerste rode vlag van de dag uit.

Dat gold even later ook voor Sergio Pérez, die spinde bij de exit van Ascari, voor driekwart in de rondte ging en aan de andere kant van de baan met de achterkant van de auto de vangrails raakte en vervolgens met de linkervoorkant. Bij die klap werd het wiel van de ophanging gereten. Ook hij werd ridder te voet.

Het was inmiddels gestopt met regenen en steeds meer coureurs waren in dat eerste half uur gewisseld naar de intermediates. Er werd steeds meer gereden, maar al heel snel zou er de derde onderbreking van de ochtend zijn. Pierre Gasly spinde in de chicane door een onbalans over de curbstone aan de buitenkant, werd gelift en over de hoge curb aan de binnenkant getild en kwam met de voorkant van de auto bovenop die hoge curb tot stilstand. Hij kon daardoor geen kant meer op, waardoor race control de sessie opnieuw stillegde. Eenmaal bevrijd, kon Gasly terugrijden naar de pits.

Inmiddels waren de rondetijden op de intermediates teruggebracht naar lage 1:32’s. Veel coureurs bleven door de vele incidenten op hun hoede voor een wissel naar soft. In de slotfase van de sessie werd de baan dan toch droog genoeg bevonden en waren de Ferrari’s als eerste buiten op de medium banden. De eerste ronden waren nog wat voorzichtig, maar toen eenmaal de droge lijn was gevonden, ging de snelheid omhoog. Carlos Sainz was in de McLaren naar een 1:29.446 gegaan. Charles Leclerc zou aanvankelijk 0,2 seconde toegeven op de tijd van de McLaren-coureur, maar zou even later een 1:27.905 laten noteren en ging daarmee naar de top van de tjidenlijst.

De Mercedessen hadden het lastiger op de droog-weer-banden. Lewis Hamilton was op de inters naast de baan geschoten nadat hij zijn teamgenoot Valtteri Bottas wilde inhalen voor de chicane en de chicane vanuit een grotere hoek moest benaderen. Bottas zou op de medium band spinnen. Hamilton zelf zou door een inhaalmanoeuvre door Sebastian Vettel zijn poging om een snelle ronde te rijden zien stranden. De Ferrari zat voor de Mercedes en kostte hem overduidelijk tijd.

Het verging de McLarens duidelijk beter. Carlos Sainz zou de tweede tijd van de sessie zetten, met zijn teamgenoot Lando Norris op 0,2 seconde daarachter met de derde tijd, nog vóór Lewis Hamilton op P4, Alexander Albon als vijfde en Daniil Kvyat met de zesde tijd. Max Verstappen brak een poging om een verbetering te zetten af en zou de eerste sessie als zevende eindigen. Achter Max Verstappen completeerden Vettel, Bottas en Gasly de top-10.

 

Tweede vrije training

In de twee uur tussen de twee trainingen was de baan verder opgedroogd, maar de tweede vrije training begon onder de dreiging van nieuwe regen en die zou volgens de buienradars eerder vroeger dan later gaan vallen. De coureurs gingen dan ook al snel naar buiten. Na een openingsronde van Carlos Sainz, ging Valtteri Bottas op een set mediums naar 1:22.847. Lewis Hamilton zou 0,4 seconde sneller gaan en een 1:22.450 op de klok brengen, voor hij even later onder de 1:22 dook met een 1:21.972.

Charles Leclerc zou in de Ferrari in zijn eerste run op de harde band naar buiten gaan om die vervolgens in te wisselen voor de medium band. Op die band zette de Monegask een 1:20.978, bijna een seconde sneller dan Lewis Hamilton. Sebastian Vettel sloot op 0,2 seconde van zijn teamgenoot aan. Max Verstappen zou de derde tijd zetten.

Na 25 minuten in de sessie zou de voorspelde regen vallen en doken de coureurs terug naar binnen. De regen zwol zo aan, dat de wedstrijdleiding de sessie zelfs even kortstondig stil legden, maar de klok zou al snel weer onder groene condities doorlopen.

Toch zou het tot halverwege de sessie duren voor de coureurs het weer aandurfden en vanaf dat moment begon de baan weer op te drogen en zouden de droog-weer-banden snel weer terugkeren. Lewis Hamilton zou zich daarbij op de zachte band met dezelfde sprong verbeteren als Leclerc eerder en naderde de Ferrari tot op 0,068 seconde. Ook Valtteri Bottas verbeterde zich op de zachte band en klom van de zesde naar de vierde tijd op 0.369 seconde.

Op het moment dat de Mercedessen terugkeerden, begon er weer meer regen te vallen en leken de plannen voor wat langere runs toch wat te worden gehinderd. De omstandigheden werden op de slicks verraderlijker en de rondetijden gingen omhoog, maar het was van korte duur, waardoor de meeste rijders toch nog was lange en halflange stints zouden kunnen rijden.

Max Verstappen zou zich in het tweede deel van de sessie niet meer verbeteren. Hij eindigde de dag met de vijfde tijd. Achter hem zette Alex Albon de zesde tijd, vóór Pierre Gasly. Romain Grosjean, Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat waren de laatste coureurs in de top-10.

 

Grand Prix van Italië 2019

Eerste vrije training

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Charles LeclercFerrari1:27.90520
2Carlos SainzMcLaren Renault1:28.2110.30625
3Lando NorrisMcLaren Renault1:28.4500.54523
4Lewis HamiltonMercedes1:28.7300.82511
5Alexander AlbonRed Bull Honda1:29.0251.12019
6Daniil KvyatToro Rosso Honda1:29.9602.05525
7Max VerstappenRed Bull Honda1:30.1002.19511
8Sebastian VettelFerrari1:30.5072.60219
9Valtteri BottasMercedes1:30.5962.69111
10Pierre GaslyToro Rosso Honda1:30.6952.79026
11Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari1:32.8484.94322
12Lance StrollRacing Point Mercedes1:33.9766.0719
13Daniel RicciardoRenault1:34.5286.62310
14Kevin MagnussenHaas Ferrari1:34.7156.8107
15Nico HulkenbergRenault1:35.1337.22810
16Romain GrosjeanHaas Ferrari1:35.9808.0757
17Robert KubicaWilliams Mercedess1:37.8169.91112
18George RussellWilliams Mercedes1:38.42110.51612
19Sergio PerezRacing Point Mercedes4
20Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari4

 

Tweede vrije training

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Charles LeclercFerrari1:20.97837
2Lewis HamiltonMercedes1:21.0460.06832
3Sebastian VettelFerrari1:21.1790.20139
4Valtteri BottasMercedes1:21.3470.36934
5Max VerstappenRed Bull Honda1:21.3500.37229
6Alexander AlbonRed Bull Honda1:21.5890.61130
7Pierre GaslyToro Rosso Honda1:22.1241.14642
8Romain GrosjeanHaas Ferrari1:22.1531.17544
9Daniel RicciardoRenault1:22.2491.27136
10Daniil KvyatToro Rosso Honda1:22.2601.28237
11Nico HulkenbergRenault1:22.3381.36037
12Carlos SainzMcLaren Renault1:22.4821.50432
13Kevin MagnussenHaas Ferrari1:22.5111.53342
14Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari1:22.5231.54535
15Lance StrollRacing Point Mercedes1:22.7061.72832
16Sergio PerezRacing Point Mercedes1:22.8821.90433
17Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari1:23.0652.08735
18Lando NorrisMcLaren Renault1:23.5612.58316
19Robert KubicaWilliams Mercedes1:23.7372.75929
20George RussellWilliams Mercedes1:24.3133.33523
F1-Planet.com