Home » Reports » GP van Italië: Leclerc weerstaat de druk van Mercedes voor Ferrari thuiszege

GP van Italië: Leclerc weerstaat de druk van Mercedes voor Ferrari thuiszege

Charles Leclerc heeft op zondag de tifosi op het Autodromo Monza in extase gebracht door voor Ferrari de Grand Prix van Italië te winnen. De Monegask hield een race lang stand onder de immense druk van de Mercedes-coureurs. Eerst werd hij ronden lang als een schaduw gevolgd door Lewis Hamilton en na een zeldzame fout van de Engelsman, nam Valtteri Bottas het gevecht over, maar ook hij kon de Monegask niet uit balans brengen. Max Verstappen eindigde een inhaalrace vanaf achteraan op de achtste plaats aan de finish.

Levensgrote Ferrari vlaggen die onder de klanken van het luidkeels en gepassioneerd meegezongen Italiaanse volkslied golven over een zee van roodgekleurde tifosi die samengepakt onder dat unieke podium compleet uit hun dak gaan. Er zijn geen grotere exponenten van passie en vreugde-uitspattingen in de Formule 1 dan wanneer een Ferrari-coureur wint op Monza. Charles Leclerc deed het, negen jaar na de laatste thuiszege van de Scuderia, na een intense race waarin hij moest racen voor wat hij waard is om zich de beide Mercedessen van het lijf te houden.

De druk was immens, op momenten zelfs bijna onhoudbaar. Zo fel drong Lewis Hamilton op momenten aan en, nadat de Engelsman de grip van zijn medium banden had verloren, nam Valtteri Bottas op versere banden die strijd naadloos over. Leclerc moest daardoor in feite de gehele race lang onder hoogspanning presteren. De minste fout zou worden afgestraft en een teleurstelling voor een complete natie zijn.

Het gebeurde niet. Leclerc was op zondag in absolute topvorm, verdedigde fel, op de grens en enkele keren erover, maar de pas 21-jarige coureur wist de druk op een geweldige manier te weerstaan en de Ferrari steeds precies op de juiste plek te hebben om de Mercedes, die vijf jaar achtereen had geheerst in Monza, achter zich te houden.

Hij had zich goed ingedekt bij de start van de race. De Ferrari kwam een fractie beter van zijn plek dan de Mercedes van Lewis Hamilton naast hem. Het gaf hem het voordeel aan de binnenkant voor de eerste chicane. Hij kon een gat opbouwen van 1,7 seconde die hij in de daarop volgende ronden zou kunnen consolideren.

Na acht ronden in de race begon Hamilton achter hem in een beter ritme te komen en begon aan te dringen bij de Ferrari nummer 16. Drie ronden later was hij dicht bij DRS-bereik, maar kon het dragvoordeel niet benutten door het enorme vermogen van de Ferrari op het rechte stuk.

Mercedes gooide het over een andere boeg en probeerde in de 20e ronde de undercut: Hamilton dook als eerste van de twee naar de pits in de hoop de Ferrari via de stops te kunnen verschalken. Leclerc kwam een ronde later binnen en een sterke stop van slechts 2,3 seconden en kon de Mercedes daardoor nipt voorblijven. Cruciaal daarbij was dat Hamilton was gewisseld naar de medium band, Leclerc naar de harde band.

Het verschil in compounds gaf Hamilton het voordeel in de daaropvolgende ronden. De Mercedes-coureur had zijn banden op temperatuur en die waren in potentie sneller dan de harde banden van Leclerc. De Engelsman zou daarop de druk duidelijk opvoeren. Bij de start van ronde 22 had hij voor het eerst DRS, maar Leclerc kon op het rechte stuk ontsnappen door de slipstream die hij kreeg van de nog niet gestopte Nico Hülkenberg.

Eenmaal voorbij de Renault, probeerde Hamilton zich langs de buitenkant van Turn 1 naast de Ferrari te komen. Leclerc sloot de deur, maar dat gaf Hamilton een fractie meer snelheid vanuit de chicane richting de Curva Grande. De Engelsman drong aan, probeerde de buitenkant te kiezen voor de Della Roggia-chicane, maar Leclerc hield zijn lijn en daarmee liet hij Hamilton te weinig ruimte om zijn lijn te nemen. De twee raakten elkaar licht op de wielen, Hamilton moest uitwijken en miste de chicane. De wedstrijdleiding keurde het duidelijk af, maar hanteerde de zwartwitte vlag. Het bleef dus bij een waarschuwing voor Leclerc.

Hamilton kon niet anders dan een nieuwe aanval opbouwen. Dat viel niet mee nu de Ferrari de temperatuur in zijn banden had en zich heel slim een weg baande voorbij de achterblijvers. De virtual safety car als gevolg van het uitvallen van Carlos Sainz door een los wiel leek echter roet in het eten te gooien. De bandentemperaturen van de harde band liepen onder de VSC sneller terug dan die van de medium en dat maakte Leclerc kwetsbaar op het rechte stuk. Hamilton kon de Ferrari echter wel naderen, maar niet aanvallen.

Leclerc was in volledige controle, maar er kwamen voor het eerst barstjes in het schild toen hij in ronde 36 de chicane miste. Hamilton rook zijn kans, dook in de slipstream, maar Leclerc maakte zich maximaal breed, wisselde in de run naar de Della Roggia enkele keren van lijn, maar zou de aanval door precies de juiste positionering en acceleratie net kunnen afslaan.

De banden hadden het door het vlijmscherpe duel flink te verduren. Hamilton klaagde dat zijn banden minder werden en zag zijn teamgenoot in zijn spiegels steeds groter opdoemen. Zijn team spoorde hem echter aan om de druk erop te houden. Hij zou er Leclerc mee in een fout dwingen. Het leken even profetische woorden, want prompt gleed Leclerc bij Ascari en kon Hamilton het gat weer dicht rijden.

De Engelsman kon op de goeddeels versleten medium banden echter geen vuist maken. Hij verremde zich licht voor Turn 1, leek de bocht desondanks te kunnen halen, maar verkoos de uitloopzone. Of het een verkapt wisselmoment was of een oprechte verremming, zullen we wel nooit bevestigd krijgen, maar feit is dat Bottas hem passeerde en op versere banden de achtervolging van de Ferrari voortzette.

“Dit is jouw overwinning”, spoorde zijn engineer Bottas aan. De Fin reed tienden van de marge van de Monegask af, maar een moment van onbalans in Ascari gaf Leclerc op een belangrijk moment weer lucht. Het voordeel van de medium band leek op dat moment weg en kwam het momentum bij Leclerc op de slijtvastere, harde band te liggen. Ook die hadden echter hun beste tijd gehad en Bottas kon desondanks weer de aansluiting vinden. Bottas verremde zich echter op een cruciaal moment voor de eerste chicane, vertraagde daardoor te veel in het midden van de apex en Leclerc kon opnieuw ontsnappen en tienden herwinnen. Vanaf dat moment zou hij geen stap meer verkeerd zetten en zou onder luid gejuich van de tifosi als eerste onder de vlag door gaan.

Het zorgde voor een eruptie van vreugde bij de coureur, bij zijn team en bij alles wat Ferrari op Monza een warm hart toedroeg. Leclerc had een week eerder onder zware omstandigheden zijn eerste overwinning behaald. Hij kon er toen naar eigen zeggen niet van genieten, maar als er een zege was die dat ruimschoots zou kunnen compenseren, dan was het deze thuiszege op Monza.

In het kielzog van het gevecht vooraan werd er in alle geledingen van het veld gestreden. Bij de start was er schade aan de achterkant van het veld waar Max Verstappen voor het aanremmen van Turn 1 werd verrast door het remmen van de coureurs voor hem. Hij raakte Sergio Pérez op de achterkant en beschadigde zijn voorvleugel.

In de subtop werd er om het hardst gestreden om positie tussen Carlos Sainz en Alexander Albon. De Red Bull haalde de McLaren bij de Della Roggia chicane buitenom in door onnavolgbaar laat te remmen. Hij ging daardoor wel een fractie wijd en dat gaf Sainz de kans om terug te komen. De Spanjaard trok langszij en claimde bruusk de racelijn toen ze naast elkaar door de eerste Lesmo curve kwamen. Albon werd de pas afgesneden bij Lesmo 2 en moest door het grind.

Sebastian Vettel had bij de start een positie verloren aan Nico Hülkenberg, passeerde de Renault terug op het rechte stuk, maar bij het ingaan van ronde 6 was er plotseling een spin van de Ferrari-coureur bij Ascari. Uit het niets ging de Ferrari bij het insturen van de bocht om zijn as en spinde achterwaarts de graszoom achter de chicane op. Vettel wachtte niet af tot de coureurs achter hem waren gepasseerd en stuurde terug op de baan. Daarbij zou hij de aanstormende Lance Stroll raken en ook Stroll zou daardoor in de rondte gaan. Bij zijn herstel zou Pierre Gasly ontwijkende maatregelen moeten nemen en naast de baan sturen.

Het werd beide coureurs door de wedstrijdleiding zwaar aangerekend dat ze op onveilige wijze waren teruggekeerd. Vettel zou niet alleen tijd verliezen door een pitstop, maar zou de zwaarste straf tijdens een race krijgen met een 10 seconden stop & go penalty. Stroll kreeg voor het vergrijp een drive-through-penalty.

Het bleek voor meer coureurs tricky bij Ascari, want momenten later spinde ook Romain Grosjean op dat punt.

Carlos Sainz was tot op dat punt in de strijd voor goede punten met de beide Renaults, maar bij zijn pitstop ging het volledig mis. Het wiel rechtsvoor zou niet goed worden gemonteerd en de Spanjaard zou de auto stil moeten zetten aan het einde van de pitstraat.

Daniil Kvyat zat op de rand van punten, maar zou even later de tweede virtual safety car veroorzaken toen de Honda-motor het een ronde na zijn pitstop begaf bij de exit van Turn 2.

Max Verstappen was na zijn stop waarbij hij een nieuwe vleugel haalde teruggevallen tot achteraan, maar zou op een set zachte banden snel terrein terugwinnen. Hij klom op tot de tiende positie voor zijn pitstop en zou zijn klopjacht daarna voortzetten op de harde band. Hij zou zich ontdoen van de beide Toro Rosso’s en Lando Norris en zette daarna de achtervolging in op de Racing Point van Sergio Pérez, maar zou de Mexicaan in die fase niet meer kunnen aanvallen. Hij finishte als achtste.

Achter de top-3 was het een goede dag voor Renault. Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg reden een solide race, waarbij ze goede snelheid hadden en daardoor feitelijk niet werden bedreigd voor de posities achter het podium. Achter hen verdeelden Alex Albon, Pérez, Verstappen, Antonio Giovinazzi en Lando Norris de laatste punten.

 

Grand Prix van Italië 2019
Ronde 14
Autodromo Nazionale Monza, Monza
Lengte: 5,793 km – 53 ronden

zondag 8 september 2019

Race


Baantemperatuur:  26’C
Luchttemperatuur: 17’C

PosCoureurTeamTijd
1Charles LeclercFerrari1:15:26.665
2Valtteri BottasMercedes+0.835
3Lewis HamiltonMercedes+35.199
4Daniel RicciardoRenault+45.515
5Nico HulkenbergRenault+58.165
6Alexander AlbonRed Bull Honda+59.315
7Sergio PerezRacing Point Mercedes+1:13.802
8Max VerstappenRed Bull Honda+1:14.492
9Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+ 1 ronde
10Lando NorrisMcLaren Renault+ 1 ronde
11Pierre GaslyToro Rosso Honda+ 1 ronde
12Lance StrollRacing Point Mercedes+ 1 ronde
13Sebastian VettelFerrari+ 1 ronde
14George RussellWilliams Mercedes+ 1 ronde
15Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+ 1 ronde
16Romain GrosjeanHaas Ferrari+ 1 ronde
17Robert KubicaWilliams Mercedes+ 2 ronden
RKevin MagnussenHaas Ferrarironde 42
RDaniil KvyatToro Rosso Hondaronde 30
RCarlos SainzMcLaren Renaultronde 28

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 14

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes284
2Valtteri BottasMercedes221
3Max VerstappenRed Bull Honda185
4Charles LeclercFerrari182
5Sebastian VettelFerrari169
6Pierre GaslyToro Rosso Honda65
7Carlos SainzMcLaren Renault58
8Daniel RicciardoRenault34
9Alexander AlbonRed Bull Honda34
10Daniil KvyatToro Rosso Honda33
11Nico HülkenbergRenault31
12Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari31
13Sergio PérezRacing Point Mercedes27
14Lando NorrisMcLaren Renault25
15Lance StrollRacing Point Mercedes19
16Kevin MagnussenHaas Ferrari18
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari3
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 14

PosTeamPunten
1Mercedes505
2Ferrari351
3Red Bull Honda266
4McLaren Renault83
5Renault65
6Toro Rosso Honda51
7Racing Point Mercedes46
8Alfa Romeo Ferrari34
9Haas Ferrari26
10Williams Mercedes1

 

F1-Planet.com