Home » Reports » GP van Japan: Bottas wint, Mercedes constructeurskampioen

GP van Japan: Bottas wint, Mercedes constructeurskampioen

Valtteri Bottas heeft op zondag in Suzuka de Grand Prix van Japan op zijn naam gebracht. De Fin kwam aan de leiding nadat de beide Ferrari’s op de eerste startrij slecht van hun plek kwamen. Bottas zou in het vervolg van de race een gat slaan naar zijn achtervolgers, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton en die marge benutten om de race over twee pitstops te controleren. Sebastian Vettel kwam met de schrik vrij dat hij na een valse start geen straf ontving. Max Verstappen viel in de 15e ronde uit nadat hij in Turn 2 in de flank werd geraakt door Ferrari-coureur Charles Leclerc. Mercedes had met de eerste en derde plaats aan de finish voldoende punten behaald om de zesde opeenvolgende constructeurstitel te winnen, een nieuw record.

Een tevreden Valtteri Bottas keek vanaf de hoogste trede van het podium naar beneden waar zijn team dankzij zijn overwinning het constructeurskampioenschap kon vieren. De dag was een rollercoaster geweest voor Mercedes. Na de kwalificatie in de ochtend had het er niet naar uitgezien dat de champagneflessen uit de koeler zouden kunnen worden gehaald. Ferrari was ongelooflijk sterk geweest en had de volledige eerste startrij voor zich opgeëist, maar zoals altijd worden de punten pas na het vallen van de vlag verdeeld en dat was op de ‘Superzondag’ van de Formule 1 in Suzuka niet anders.

Eén oogwenk na het uitgaan van de lichten kan in de autosport een streep zetten onder alles wat ervoor is gebeurd, favorietenrollen slechten en van de uitdagers leiders maken. Dat is wat er gebeurde na de start in Suzuka. Sebastian Vettel maakte een ogenschijnlijke valse start, hield in en ging vervolgens weer op het gas. Het momentum had de polesitter op dat moment echter al lang verloren. Charles Leclerc naast hem was evenmin sterk van de lijn gekomen en dat gaf Valtteri Bottas de kans om uit hun kielzog te komen. De Fin schoot langs de Ferrari’s naar de leiding.

Terwijl de Ferrari’s hun wonden likten, klom Max Verstappen via de buitenkant van Turn 1 naast de Ferrari van Charles Leclerc. Bij het insturen van Turn 2 behield de Monegask echter zijn lijn en onderstuurde vervolgens in de flank van de Red Bull. Die raakte in een spin en liep forse beschadigingen op. Leclerc zelf had een kapotte voorvleugel, maar was aanvankelijk niet van plan om die te laten wisselen. Ook niet toen die door het slepen over de grond steeds verder versplinterde. Ferrari riep de Monegask uiteindelijk na drie ronden toch naar binnen voor reparatie. Het incident in Turn 2 werd aanvankelijk door de stewards afgedaan als race-incident, maar zou vervolgens alsnog in onderzoek worden genomen.

Bottas bouwde vooraan aan een marge ten opzichte van Vettel, die lang moest vrezen voor een straf voor zijn start, maar uiteindelijk het voordeel van de twijfel kreeg van de stewards omdat hij zichtbaar had ingehouden na zijn bewegen na de start. Vettel zou de Mercedes volgen, maar kon de rondetijden van de Fin in de loop van de eerste stint niet meer evenaren. In de 17e ronde besloot Ferrari hem als eerste naar binnen te halen voor een stop en die onthulde meteen dat de Duitser op een twee-stop strategie zat: hij wisselde opnieuw naar de zachte band en zou dus nogmaals moeten wisselen om de verplichting in te lossen om twee verschillende compounds te gebruiken in de race. De wissel naar nieuwe softs zette de druk erop bij Mercedes, dat Valtteri Bottas een ronde later naar binnen haalde voor een wissel naar de medium band. De stop van de Fin gaf de leiding aan Lewis Hamilton en die zou na de stop van zijn teamgenoot nog vier ronden buiten blijven.

Het feit dat Mercedes precies het tegenovergestelde deed van de stop van Ferrari zette de race op scherp. De zachte band is op papier de snellere, maar gaat minder lang mee. Vettel kon op de zachte band echter geen vuist maken. Het was Bottas die op de medium banden in vrije lucht verder kon uitlopen. Lewis Hamilton wisselde eveneens naar de medium band, maar trok na zijn stop zijn strategie in twijfel bij zijn team. Hij had inmiddels 9 seconden achterstand op Vettel en vroeg zich af of hij niet naar de harde band had moeten wisselen om het bij maar één pitstop te kunnen houden.

In de 32e ronde was Vettel opnieuw de eerste van de top-3 aan de pits, nu voor een wissel terug naar de soft. Mercedes had nog voldoende snelheid in de medium banden en haalde Bottas pas vijf ronden later naar binnen voor zijn wissel naar de soft. Inmiddels had hij ruim 8 seconden voorsprong op de Ferrari en het zag er, ook op de zachte banden, niet naar uit dat Vettel dat gat nu wel dicht zou kunnen rijden. De Ferrari kwam wel onder druk van Lewis Hamilton, die in ronde 43 terugwisselde naar de soft en het gat naar Vettel zienderogen dicht reed. De laatste vijf ronden zou hij vol in de aanval kunnen. Geholpen door DRS kon hij de Ferrari heel dicht naderen. Bij het ingaan van ronde 48 zat hij er heel dicht op en probeerde bij het uitkomen van de chicane uit de slipstream te komen. Het vermogen van de Ferrari-coureur maakte echter dat Hamilton net tekort kwam voor een aanval door Turn 1.

Verkeer leek Vettel daarna in een lastig parket te brengen. Vol onder druk van Hamilton moest hij zich heel strategisch een weg langs de achterblijvers banen. Precies bij Spoon trof hij de Toro Rosso van Daniil Kvyat. Hij stond voor de keuze het risico te nemen en de Toro Rosso te passeren in de run naar de 130R of te wachten tot aan de chicane. Hij koos, met het risico dat Hamilton vanuit de 130R aan de binnenkant zou duiken, voor het laatste om net als Hamilton DRS te hebben bij het opkomen van het rechte stuk van startfinish. Dat pakte goed uit. Hij kon de Toro Rosso vlot voorbij steken en vond daarmee een weg uit de benarde positie waarin hij zat. Hamilton zou ook in de resterende ronden net tekort komen om een aanval te plaatsen. Hij vroeg zijn team verwoed om meer vermogen, maar kende het antwoord al.

Vooraan was er geen wolkje aan de lucht voor Valtteri Bottas, die eigenlijk geen moment werd bedreigd om de overwinning en kon controleren. Zijn overwinning en de derde plaats van Hamilton maakten dat Mercedes voldoende punten had voor een baanbrekende zesde opeenvolgende constructeurstitel. Iets wat in bijna 70 jaar Formule 1 nog nooit eerder werd vertoond. Hamilton feliciteerde zijn team, maar was duidelijk niet blij met hoe de middag zich voor hem had ontvouwd.

Dat gold ook voor Charles Leclerc, die na zijn vroege stop voor reparatie van zijn vleugel terugviel tot achteraan en een inhaaljacht moest beginnen. Op zijn pad zou hij ook opnieuw Max Verstappen treffen, die onder zijn helm nog kookte door de situatie in de tweede bocht. Toen de Monegask op het rechte stuk langszij wilde komen, zou Verstappen scherp naar rechts sturen om de Ferrari langs de pitmuur af te knijpen, maar het snelheidsverschil was te groot om een verdediging te voeren. De Red Bull had zoveel schade opgelopen aan de vloer en sidepods dat die veel downforce verloor en het zou er uiteindelijk de reden van zijn dat hij in de 14e ronde opgaf in de pits.

Leclerc baande zich een weg naar voren. Na Verstappen moesten ook Daniil Kvyat en Romain Grosjean eraan geloven. Leclerc zou opstomen tot de elfde positie voor zijn tweede pitstop in de 26e ronde. Ook die was naar de zachte band en dus zou ook hij nogmaals naar de pits komen. Op de verse zachte banden vervolgde hij zijn inhaaljacht. Hij ging opnieuw voorbij Kvyat bij Spoon en zou ook Nico Hülkenberg, Pierre Gasly en Daniel Ricciardo voorbij gaan om uiteindelijk als zesde aan de finish te komen. Hij zou na afloop van de race alsnog worden bestraft voor het incident in de eerste ronde én voor het gevaarlijk doorrijden met schade aan zijn voorvleugel. In totaal kreeg hij 15 seconden aan tijdstraffen opgelegd, waardoor hij in de klassering terugviel van de zesde naar de zevende plaats.

Vóór Leclerc finishten Alexander Albon en Carlos Sainz na een race lang duel als vierde en vijfde. Albon passeerde de McLaren uiteindelijk via zijn twee-stop-strategie, die hem meer momentum gaf op versere banden dan de één-stop-strategie van de Spanjaard. McLaren had op basis van haar snelheid met twee auto’s in de punten kunnen finishen, maar nadat Lando Norris brokstukken van de voorvleugel van Leclerc had opgepikt in zijn brakeducts, viel de Engelsman terug en zou uiteindelijk met beperkte remkracht als dertiende aan de finish komen.

Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog een crash tussen Pierre Gasly en Sergio Pérez. Op bijna identieke wijze als waarop Verstappen en Leclerc elkaar raakten, toucheerden de Toro Rosso en de Racing Point bij Turn 2. Pérez was na een late stop in een klopjacht om in de slotfase nog zoveel mogelijk posities te winnen. Zijn opmars werd gestuit toen hij in Turn 1 via de buitenkant naast Gasly dook en in Turn 2 instuurde alsof hij de Fransman al had gelost. Die zat echter nog steeds naast hem, waarna Pérez in een spin werd gebracht. De Racing Point kwam hard in de banden terecht, maar zou toch als negende geklasseerd worden nadat de race per ongeluk een ronde te vroeg werd afgevlagd. Als gevolg daarvan zou de stand aan het einde van ronde 52 leidend zijn en op dat moment was Pérez nog in de race en achter Gasly op de baan.

UPDATE: Renault F1 Team werd anderhalve week na de Grand Prix van Japan gediskwalificeerd voor het gebruik van een illegaal remsysteem in de Grand Prix. Racing Point diende een protest in tegen de klasseringen van het team in de race en dat protest werd door de FIA gegrond verklaard. Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg verloren hun klasseringen in de Grand Prix.

 

Grand Prix van Japan 2019
Ronde 17
Suzuka International Circuit, Suzuka
Lengte: 5,807 km – 52 ronden

zondag 13 oktober 2019

Race


Baantemperatuur:  35’C
Luchttemperatuur: 22’C

PosCoureurTeamTijd
1Valtteri BottasMercedes1:21:46.755
2Sebastian VettelFerrari+13.343
3Lewis HamiltonMercedes+13.858
4Alexander AlbonRed Bull Honda+59.537
5Carlos SainzMcLaren Renault+1:39.101
6Charles LeclercFerrari+1 ronde
7Pierre GaslyToro Rosso Honda+1 ronde
8Sergio PerezRacing Point Mercedes+1 ronde
9Lance StrollRacing Point Mercedes+1 ronde
10Daniil KvyatToro Rosso Honda+1 ronde
11Lando NorrisMcLaren Renault+1 ronde
12Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
13Romain GrosjeanHaas Ferrari+1 ronde
14Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
15Kevin MagnussenHaas Ferrari+1 ronde
16George RussellWilliams Mercedesronde 51
17Robert KubicaWilliams Mercedes+ 2 ronden
RMax VerstappenRed Bull Hondaronde 15

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 17

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes338
2Valtteri BottasMercedes274
3Charles LeclercFerrari223
4Max VerstappenRed Bull Honda212
5Sebastian VettelFerrari212
6Carlos SainzMcLaren Renault76
7Pierre GaslyToro Rosso Honda75
8Alexander AlbonRed Bull Honda64
9Sergio PérezRacing Point Mercedes37
10Lando NorrisMcLaren Renault35
11Daniil KvyatToro Rosso Honda34
12Daniel RicciardoRenault34
13Nico HülkenbergRenault34
14Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari31
15Lance StrollRacing Point Mercedes21
16Kevin MagnussenHaas Ferrari20
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari4
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 17

PosTeamPunten
1Mercedes612
2Ferrari435
3Red Bull Honda323
4McLaren Renault111
5Renault68
6Toro Rosso Honda62
7Racing Point Mercedes58
8Alfa Romeo Ferrari35
9Haas Ferrari28
10Williams Mercedes1

 

F1-Planet.com