Home » Reports » GP van Mexico: Hamilton is Ferrari te slim af

GP van Mexico: Hamilton is Ferrari te slim af

Lewis Hamilton heeft op zondag in Mexico Stad de Grand Prix van Mexico gewonnen. De Engelsman kwam laat in de race aan de leiding na een lastige beginfase waarin hij Max Verstappen raakte in de eerste bochtencombinatie en kortstondig terugviel tot de vijfde positie. Mercedes besloot hem relatief vroeg te wisselen naar de harde band en dat betaalde zich uit, want die gaf meer stabiliteit en snelheid ten opzichte van de versleten medium banden waarop Sebastian Vettel vooraan bleef rijden. Hamilton kon in het vervolg de race uitrijden op zijn set harde banden en kon de snelheid hoog genoeg houden om Sebastian Vettel achter zich te houden. Max Verstappen viel na contact met de beide Mercedessen in de eerste ronde terug tot achteraan met een lekke band en vocht zich terug tot de zesde plaats aan de finish.

Hij moest het even op zich in laten werken. Hij had het duidelijk niet meer verwacht na de lastige sessies op zaterdag, maar de enorme menigte op de tribunes in het imposante Foro Sol stadion-gedeelte overweldigde hem duidelijk. Als de gladiator in het grote circus maximus die zojuist zijn tegenstanders had uitgeschakeld. De titelstrijd was nog open, maar de overwinning in Mexico bracht hem ijzig dicht bij een lonkende zesde wereldtitel. Lewis Hamilton had al vaker succes mogen vieren in Mexico toen hij er de laatste twee jaar de wereldtitel beklonk, maar had de Grand Prix nog nooit gewonnen. Mercedes had het sinds Nico Rosberg’s overwinning in de eerste Grand Prix sinds de terugkeer steeds zwaar gehad in Mexico Stad en ook dit weekend leek het er opnieuw niet op dat het dit jaar anders zou gaan. Ferrari had motorisch de bovenhand en had na de gridpenalty van Max Verstappen twee auto’s op de eerste rij.

Een volledige eerste rij is echter nooit een garantie voor succes. De Ferrari’s kwamen aan de leiding, maar Hamilton kon het ze vanaf de tweede rij moeilijk maken. In de lastige Turn 1 drong hij aan bij Vettel, maar werd door de Ferrari wat uit balans gebracht en op het gras gedrongen. Dat bracht Hamilton wat uit balans en in het pad van Max Verstappen die via de buitenkant naast de Mercedes was getrokken. De Mercedes remde diep in, kreeg wat onderstuur en drong de Red Bull in het gedrang op het gras. Beide vielen door het contact terug en zagen Alexander Albon en Carlos Sainz langszij komen. Hamilton zou zich snel herstellen, maar zou zich achter Charles Leclerc, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas en Alex Albon moeten aansluiten. Bottas kreeg in het vervolg van de eerste ronde een kokende Max Verstappen achter zich en die waagde een riskante manoeuvre door diep in te remmen voor Turn 13. Die leek te werken, maar bij het terugkruisen over de curbs werd hij net op het achterwiel geraakt door de Mercedes. Verstappen liep een lekke achterband op en zou op drie terug moeten keren naar de pits voor nieuwe banden. De Nederlander zou daarna een lange middag wachten waarin hij zich moest terugvechten naar de puntenzone.

Vooraan was er zelfs even een hachelijk momentje geweest tussen de twee Ferrari’s. Voor het insturen van Turns 4 en 5 zat Vettel achter zijn teamgenoot Charles Leclerc, die niet heel goed de bocht door kwam en Vettel verraste met zijn vertragen in de bocht. De Duitser raakte zijn voorligger licht op het achterwiel, maar beide konden zonder schade door. De koppositie met twee coureurs maakte echter dat Ferrari haar strategische zetten goed moest plannen, vooral omdat ze zich nooit echt los konden maken van hun achtervolgers. Toen Red Bull Racing Albon in de 14e ronde als eerste naar binnen haalde, besloot Ferrari die stop te pareren met Leclerc om een undercut te voorkomen. De wissel naar een nieuwe set medium banden maakte dat hij hoe dan ook nogmaals naar de pits zou moeten komen.

Dat Ferrari klaarblijkelijk het vertrouwen miste dat ze de Red Bull voor zou kunnen blijven, was voor Mercedes voldoende informatie om de Scuderia even later ook uit de tent te lokken. Het team besloot Lewis Hamilton in de 24e ronde naar de pits te roepen voor een wissel naar de harde band. Dat verraste Ferrari, want de timing was ongebruikelijk vroeg voor een één-stop-strategie. Ferrari bleef rekenen, maar was er niet van overtuigd dat de harde band het 47 ronden vol zou houden. Valtteri Bottas was bovendien nog het andere ijzer in het vuur van Mercedes en ook Bottas reed lang door. Ferrari hield Vettel daarom buiten op de medium banden en antwoordde toen Mercedes Bottas in ronde 37 naar de pits riep, maar die keuze zou haar uiteindelijk opbreken. Toen hij in de 38e ronde naar buiten kwam voor zijn eigen wissel naar de harde band, kwam Vettel achter Hamilton naar buiten. Ferrari geloofde op dat moment dat Hamilton’s banden het niet vol zouden houden en Vettel op 14 ronden versere banden in de slotfase zou kunnen toeslaan. Die kans kwam er uiteindelijk niet. De harde banden bleken het op basis van de stint die Daniel Ricciardo daarop vanaf de start had gereden het maar liefst 51 ronden vol te kunnen houden in behoorlijk competitieve vorm. Hamilton had bovendien het motorvermogen beschikbaar om te verdedigen als het nodig was. Vettel zou in de slotfase het gat tot twee seconden weten te dichten, maar dichterbij zou hij niet komen. Hamilton controleerde zoals hij dat al vaker deed in lastige situaties en behaalde zijn tiende seizoensoverwinning, Mercedes’ honderdste overwinning als constructeur in de Formule 1.

Achter Vettel drong Valtteri Bottas aan bij de Ferrari, maar ook Bottas kon niet binnen DRS-bereik komen van zijn voorligger. De coureurs in de top-3 hadden zich in de slotfase binnen vijf seconden van elkaar over het circuit bewogen, maar hielden elkaar in een wurggreep en daarbij bleven de afstanden nagenoeg stabiel.

In het achterveld voerde Max Verstappen vanaf achteraan een klopjacht naar voren. De Red Bull-coureur reed rondetijden die vergelijkbaar waren met de coureurs vooraan en reed een aanvankelijke achterstand van zo’n 22 seconden op de rest van het veld binnen 17 ronden weg. Vanaf dat moment begon hij steeds meer tegenstanders in te halen. Na Grosjean, Russell en Kubica, volgde Kevin Magnussen. Met de Deen had Verstappen een klein relletje toen de Haas-coureur de Red Bull buiten de baan drong, maar Verstappen herstelde zich over de uitloopstrook en haalde hem alsnog in. Na 30 ronden was de puntenzone in zicht en kon hij koers zetten naar de vleugel van Carlos Sainz. Hij remde diep in naast de McLaren voor Turn 1, maar kwam wat diep uit, wat Sainz de kans gaf om terug te komen in Turn 2. Verstappen gaf echter niet op, gebruikte elke centimeter asfalt aan de buitenkant en dook in Turn 4 opnieuw naast de oranje McLaren, nu voorgoed. Hij passeerde ook Daniil Kvyat en Sergio Pérez, maar daarna was de rek eruit. De afstand naar de top-5 was te groot om nog te kunnen overbruggen en hij moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Verstappen moest nog even vrezen voor een late charge van Daniel Ricciardo, die 51 ronden doorreed op zijn harde banden uit zijn eerste stint en verse medium banden had voor de slotfase. De Australiër moest echter eerst voorbij lokale held Sergio Pérez zien te komen en die bleek een harde noot om te kraken. Ricciardo probeerde later dan laat te remmen voor Turn 1, maar het was té laat. De Renault schoot buiten de baan en over het gras en moest de Racing Point weer voor zich laten. Het zou hem een aantal ronden kosten om weer terug te keren aan de achterkant van de auto van de Mexicaan, maar zijn banden hadden flat spots na het hevige blokkeren voor Turn 1. Pérez had het motorvermogen om te verdedigen en hield de Renault tot aan de vlag achter zich.

De race kende opvallend veel chaotische momenten in de pits. Eerst al was er een moment bij McLaren waar het wiel van Lando Norris bij zijn stop na een lekke band niet goed werd vastgezet en de Engelsman moest worden teruggeduwd naar de pitbox. Even later was er chaos bij de pitstop van Antonio Giovinazzi, waar de Italiaan het signaal kreeg om weg te rijden toen het rechter achterwiel nog helemaal niet was vastgezet. De auto viel op drie wielen van de krik waarna die opnieuw moest worden gelift om de fout te herstellen en bij Ferrari was er later in de race ook een lastig moment bij het monteren van een achterwiel bij de tweede pitstop van Charles Leclerc. Die fout kostte de Monegask vier seconden en zijn kans om zich nog te mengen in de strijd om de overwinning.

In de laatste ronde waren de verhoudingen vooraan definitief gezet, maar dat gold niet voor het middenveld, waar Daniil Kvyat in het stadiongedeelte nog vol de druk erop had bij Nico Hülkenberg. De Rus was echter iets te offensief bij het verlaten van Foro Sol en raakte de Renault bij het insturen van Turn 16. Hülkenberg spinde en kwam achterwaarts tegen de TecPro barriers. Door de klap brak zijn achtervleugel en finishte hij aanvankelijk alsnog buiten de punten. De stewards zouden echter al snel na het vallen van de vlag ingrijpen en legden de Toro Rosso-coureur een tijdstraf van 10 seconden op, waardoor hij terugviel tot de 11e plaats. Hülkenberg zou door die straf alsnog als tiende worden geklasseerd.

 

Grand Prix van Mexico 2019
Ronde 18
Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico City
Lengte: 4,304 km – 71 ronden

zondag 27 oktober 2019

Race


Baantemperatuur:  38’C
Luchttemperatuur: 22’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:36:48.904
2Sebastian VettelFerrari+1.766
3Valtteri BottasMercedes+3.553
4Charles LeclercFerrari+6.368
5Alexander AlbonRed Bull Honda+21.399
6Max VerstappenRed Bull Honda+1:08.807
7Sergio PerezRacing Point Mercedes+1:13.819
8Daniel RicciardoRenault+1:14.924
9Pierre GaslyToro Rosso Honda+1 ronde
10Nico HulkenbergRenault+1 ronde
11Daniil KvyatToro Rosso Honda+1 ronde
12Lance StrollRacing Point Mercedes+1 ronde
13Carlos SainzMcLaren Renault+1 ronde
14Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
15Kevin MagnussenHaas Ferrari+2 ronden
16George RussellWilliams Mercedes+2 ronden
17Romain GrosjeanHaas Ferrari+2 ronden
18Robert KubicaWilliams Mercedes+2 ronden
RKimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrarironde 59
RLando NorrisMcLaren Renaultronde 49

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 18

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes363
2Valtteri BottasMercedes289
3Charles LeclercFerrari236
4Sebastian VettelFerrari230
5Max VerstappenRed Bull Honda220
6Pierre GaslyToro Rosso Honda77
7Carlos SainzMcLaren Renault76
8Alexander AlbonRed Bull Honda74
9Sergio PérezRacing Point Mercedes43
10Daniel RicciardoRenault38
11Nico HülkenbergRenault35
12Lando NorrisMcLaren Renault35
13Daniil KvyatToro Rosso Honda34
14Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari31
15Lance StrollRacing Point Mercedes21
16Kevin MagnussenHaas Ferrari20
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari4
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 18

PosTeamPunten
1Mercedes652
2Ferrari466
3Red Bull Honda341
4McLaren Renault111
5Renault73
6Toro Rosso Honda64
7Racing Point Mercedes64
8Alfa Romeo Ferrari35
9Haas Ferrari28
10Williams Mercedes1
F1-Planet.com