Home » Reports » GP van Rusland: Hamilton profiteert van dubbele tegenslag Ferrari

GP van Rusland: Hamilton profiteert van dubbele tegenslag Ferrari

Lewis Hamilton heeft op zondag de Grand Prix van Rusland op zijn naam gebracht. De Engelsman won de race nadat hij bij zijn pitstops kon profiteren van een dubbele klap voor Ferrari. De Scuderia leidde de wedstrijd in de beginfase met beide auto’s, maar een MGU-K-probleem bij Sebastian Vettel zette een kettingreactie in gang waardoor de overwinning heel snel uit zicht raakte. De Mercedessen konden hun pitstops maken onder de neutralisatie die het gevolg was van het parkeren van de Ferrari-coureur. Charles Leclerc zou daardoor als derde aansluiten en zou in het vervolg ondanks aandringen de formatie van de twee zilverpijlen niet kunnen doorbreken.

Het grootste cliché in de racerij werd op zondag in Sochi maar weer eens bevestigd: om als eerste te finishen, moet je eerst finishen en in het rad van fortuin van de racerij kan één gebeurtenis de kansen volledig keren. Dat was wat na de finish van de race door de hoofden moeten zijn gegaan van elk van de hoofdrolspelers in de Grand Prix van Rusland: Lewis Hamilton kon zijn blijdschap niet op. Voor hem en Mercedes voelde het oprecht dat ze de overwinning echt uit het vuur hadden gesleept nadat ze het gehele weekend hun meerdere hadden moeten erkennen in Ferrari. Ze hadden het spel van de lange adem gespeeld en dat pakte goed uit toen Ferrari de race in korte tijd volledig door haar handen voelde glippen: met het uitvallen van Sebastian Vettel met een MGU-K-probleem verloor het team niet alleen een van haar twee auto’s aan de voorkant, maar het abrupte parkeren van de auto maakte dat Race Control de virtual safety car instelde en dat was koren op de molen van Mercedes. Zij waren nog niet gestopt voor hun bandenwissel en konden nu in slagorde naar de pits met maar zeer beperkt tijdverlies. Ze zouden met twee auto’s terugkeren aan de leiding.

Nadat de VSC een safety car was geworden na een nieuw incident bij Turn 8 waar George Russell door zijn remmen was gegaan, deed Charles Leclerc er alles aan om de Mercedessen onder druk te zetten en ze te passeren. Hij was in navolging van Hamilton en Bottas naar de pits gegaan en had evenals hen een verse set zachte banden gehaald en zou daarop na de herstart de druk opvoeren bij Bottas. De Ferrari was duidelijk sneller, maar kon de Mercedes zelfs met DRS net niet dicht genoeg naderen om een aanval te plaatsen. Heel even leek hij er dichtbij. Bij het ingaan van Turn 36 zat hij dicht de staart van de Fin, maar kon voor Turn 2 net niet langszij trekken. Leclerc moest zich daarop wat terug laten zakken om de auto te laten afkoelen en opnieuw hybride energie op te bouwen, maar de tijd tikte om het voordeel van zijn verse banden te kunnen benutten. Leclerc’s nadeel was dat Bottas eveneens op verse softs reed en in de langzamere middensector sterk genoeg was om voldoende marge te houden. Bottas maakte daarbij geen fouten en hield het voortouw tot het moment dat de zachte banden geen echte aanval meer mogelijk maakten. Leclerc zou nog één ultieme greep doen met extra vermogen van de MGU-K, kwam terug tot binnen DRS-bereik, maar voelde al snel dat hij niet genoeg achter de hand had om een aanval te kunnen plaatsen.

De race kreeg daarmee een bitter randje voor Ferrari, dat het gehele weekend de snelste was geweest, de race comfortabel had aangevoerd en tot aan het uitvallen van Vettel was die leidende positie op basis  geen moment in twijfel geweest. Het uitvallen van de nummer 5 kwam zonder waarschuwing en was zo serieus voor het veiligstellen van de power unit dat hij de auto wel langs de kant móest zetten, maar het zou voor het team grote gevolgen hebben voor het vervolg van haar race.

Mercedes had achter de Scuderia alles gedaan wat ze had kunnen doen om de twee coureurs vooraan onder druk te zetten en toe te slaan als de kans zich voordeed. Hamilton en Bottas waren gestart op de medium band en dat positioneerde ze om langer door te rijden in de eerste stint. Het voordeel in de beginfase was daarmee voor de Ferrari’s. Zij haalden bij de start meer grip uit de zachte banden en dat gaf Sebastian Vettel na een uitstekende start de kans om vanaf de tweede rij heel sterk op te komen. Hij trok al direct voorbij Lewis Hamilton en zou via de binnenkant van Turn 2 spectaculair naar de leiding gaan.

Het passeren van Leclerc door Vettel zadelde de teamleiding van Ferrari met een nieuw probleem op, want hoewel de slipstream die Vettel aan de binnenkant kreeg onderdeel was geweest van het plan om hem voorbij Hamilton te helpen, had het team er geen rekening mee gehouden dat Vettel voor Leclerc zou komen en Lewis Hamilton achter hen het tempo behoorlijk kon volgen. Voor het geval dat Vettel voor zijn teamgenoot zou komen, had het team afgesproken de coureurs van positie te laten wisselen, maar dat zou ze niet kunnen doen zonder cruciaal terrein op te geven aan Mercedes. Het team wilde de wissel aanvankelijk in ronde 7 uitvoeren, maar Vettel had inmiddels een behoorlijk gat getrokken naar zijn teamgenoot en zou vrijwel zeker in DRS-bereik van Hamilton zijn gevallen als ze die wissel daadwerkelijk uitvoerden. Het team besloot de wissel daarom nog uit te stellen, wederom tot frustratie van Leclerc.

Vettel had vooraan andere plannen en in plaats van het uitvoeren van de teamorder, zou de Duitser versnellen en het gat vergroten. Het zorgde voor moeilijke gesprekken aan de pitmuur, maar het team had in ieder geval de baanpositie behouden. In ronde 23 zou ze Leclerc als eerste naar binnen halen en gaf de Monegask daarmee de kans van de undercut. Mercedes stelde op dat moment echter een rigoureuze aanpassing van haar doelen en informeerde Hamilton dat ze 15 ronden langer wilde doorrijden dan aanvankelijk gepland, daarmee gokkend op een late, kortere stint op de softs. Tot die 15 ronden zou het niet komen, want in ronde 28, twee ronden na zijn pitstop, die Leclerc weer voor hem bracht, zou Vettel plotseling vertragen met MGU-K-problemen. Mercedes kreeg de gratis stop waar ze niet op had durven hopen.

Het uitvallen van Vettel kwam net op het moment dat de analytici de berekeningen aan het maken waren wat Mercedes met het tempo op de medium band had kunnen doen. De antwoorden zouden niet volgen en de analyses niet langer relevant. De race kreeg een spannende, nieuwe wending, waardoor het een klopjacht tot aan de vlag zou worden van de snellere Leclerc, die een formatie van Silver Arrows moest slechten. Het werd daarmee toch nog de gedroomde strijd, alleen een andere dan ze alle hadden verwacht.

Achter de kop was het na de start dringen na de run naar Turn 2. Antonio Giovinazzi streed daarbij om positie met Romain Grosjean en kreeg Daniel Ricciardo voor Turn 4 aan de binnenkant. Drie naast elkaar ging niet en het wiel van Ricciardo’s Renault raakte de Alfa Romeo. Die raakte daarop uit balans en toucheerde op zijn beurt Grosjean, due daardoor eveneens in een spin zou raken. Grosjean kwam hard in de TecPro barriers terecht. Ricciardo moest met een lekke band terug naar de pits en zou later als gevolg van de schade uitvallen in de pits. Het incident bracht de eerste safety car van de dag uit.

Carlos Sainz was bij de start sterk voor Valtteri Bottas gekomen, maar de Fin zou de orde snel herstellen en passeerde hem met DRS op het rechte stuk. Max Verstappen had bij de start posities gewonnen, noch verloren, maar zou in de eerste ronde direct Nico Hülkenberg voorbij gaan en na de safety car jacht maken op Sergio Pérez. Het duurde een aantal ronden voor de Nederlander achter de Racing Point een aanval kon plaatsen, maar deed het uiteindelijk in ronde 8 voor het aanremmen van Turn 4. Hij had daarbij de binnenkant en kon de manoeuvre zo probleemloos afmaken. Lando Norris was de volgende op de weg van de Nederlander en de uitremactie bij de McLaren was nog vernuftiger dan zijn eerdere actie bij Pérez. Voor Turn 2 kwam de Red Bull van heel ver, remde ultralaat en diep in, maar had de binnenkant en daarmee de positie.

Mercedes was de overduidelijke grote winnaar van de neutralisatie als gevolg van het uitvallen van Sebastian Vettel, maar in het middenveld profiteerde ook Alexander Albon. De Thai was vanuit de pitstraat gestart, reed lang door en kon evenals Hamilton en Bottas zijn pitstop maken onder de virtual safety car en kon op versere banden de strijd aangaan met de coureurs voor hem. Hij zou Kevin Magnussen voorbij gaan in Turn 12 voor P6 en even later ook het gat dicht rijden naar Carlos Sainz, die voor Turn 2 zijn meerdere moest erkennen in de snellere Red Bull. Magnussen achter hem zou Sergio Pérez nog achter zich krijgen. De Haas ging in dat duel van de baan en zou een late tijdstraf van 5 seconden incasseren, waardoor hij terug zou vallen tot de negende plaats.

De dubbelzege van Mercedes in Sochi maakt dat het team uit Brackley tegen alle verwachtingen en verhoudingen in een grote stap zet richting een zesde opeenvolgende constructeurstitel. Het team heeft nu 162 punten voorsprong op Ferrari en zal over twee weken in Suzuka een eerste, theoretische kans hebben om het kampioenschap in haar voordeel te beslissen.

 

Grand Prix van Rusland 2019
Ronde 16
Sochi Autodrom, Sochi
Lengte: 5,848 km – 53 ronden

zondag 29 september 2019

Race


Baantemperatuur:  35’C
Luchttemperatuur: 21’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:33:38.992
2Valtteri BottasMercedes+3.829
3Charles LeclercFerrari+5.212
4Max VerstappenRed Bull Honda+14.210
5Alexander AlbonRed Bull Honda+38.348
6Carlos SainzMcLaren Renault+45.889
7Sergio PerezRacing Point Mercedes+48.728
8Lando NorrisMcLaren Renault+57.749
9Kevin MagnussenHaas Ferrari+58.779
10Nico HulkenbergRenault+59.841
11Lance StrollRacing Point Mercedes+1:00.821
12Daniil KvyatToro Rosso Honda+1:02.496
13Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1:08.910
14Pierre GaslyToro Rosso Honda+1:10.076
15Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+1:13.346
RRobert KubicaWilliams Mercedesronde 29
RGeorge RussellWilliams Mercedesronde 28
RSebastian VettelFerrarironde 27
RDaniel RicciardoRenaultronde 25
RRomain GrosjeanHaas Ferrarironde 1

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 16

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes322
2Valtteri BottasMercedes249
3Charles LeclercFerrari215
4Max VerstappenRed Bull Honda212
5Sebastian VettelFerrari194
6Pierre GaslyToro Rosso Honda69
7Carlos SainzMcLaren Renault66
8Alexander AlbonRed Bull Honda52
9Lando NorrisMcLaren Renault35
10Daniel RicciardoRenault34
11Nico HülkenbergRenault34
12Daniil KvyatToro Rosso Honda33
13Sergio PérezRacing Point Mercedes33
14Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari31
15Kevin MagnussenHaas Ferrari20
16Lance StrollRacing Point Mercedes19
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari4
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 16

PosTeamPunten
1Mercedes571
2Ferrari409
3Red Bull Honda311
4McLaren Renault101
5Renault68
6Toro Rosso Honda55
7Racing Point Mercedes52
8Alfa Romeo Ferrari35
9Haas Ferrari28
10Williams Mercedes1

 

F1-Planet.com