Home » Reports » GP van Rusland: Hamilton wint na teamorder, Verstappen maakt indruk

GP van Rusland: Hamilton wint na teamorder, Verstappen maakt indruk

Lewis Hamilton heeft op zondag in Sochi de Grand Prix van Rusland op zijn naam gebracht. De Engelsman reed vanaf de start een foutloze race en werd daarbij geholpen door zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die na een teamorder plaatsmaakte voor de klassementsleider. Sebastian Vettel kon na de pitstops voor Hamilton terugkeren op de baan, maar kon de snellere Mercedes niet achter zich houden. Hij finishte achter de beide Mercedessen als derde. Max Verstappen maakte op zijn verjaardag grote indruk door vanaf de negentiende startpositie op te stomen tot de koppositie, voordat hij zijn late bandenwissel liet uitvoeren. Hij finishte als vijfde.

Het was een klinkende dubbelslag, maar een van een heel grote zakelijkheid die het team van Mercedes op zondag behaalde op het Sochi Autodrom. De sfeer was er bij terugkeer in parc fermé dan ook niet bepaald een van uitbundigheid. De stemming was bedrukt en hoogst ongemakkelijk bij de Mercedes-coureurs, waar Valtteri Bottas zichtbaar teleurgesteld was door de gang van zaken en Hamilton hem wat plichtmatig moest bedanken.

Mercedes had de teamhiërarchie luid en duidelijk laten doorklinken in de race, waar ze Valtteri Bottas instrueerde om Lewis Hamilton te laten passeren voor de uiteindelijke overwinning in de race. De Fin had op zaterdag de pole gepakt, leidde de race na de start en consolideerde die leidende positie, maar na de stops kwamen de beide Mercedessen onder druk van Sebastian Vettel en daarbij zou het team ingrijpen. Bottas kreeg in de 25e ronde de instructie om Hamilton er voorbij te laten. De Fin werd daarmee opnieuw de tactische buffer van het team tussen Hamilton en Vettel, die Hamilton in staat stelde voor de derde race op rij de maximale score te realiseren. Sebastian Vettel kon in het vervolg niet veel meer uitrichten en moest settelen voor de derde plaats aan de finish.

Het was een besluit geweest met het oog op de titelstrijd waarin Mercedes niets aan het toeval wil overlaten. Het team had in Sochi het gehele weekend meer dan een neuslengte voorsprong gehad op de Ferrari’s maar de pole-position van Bottas bezorgde de teamleiding desondanks serieuze kopzorgen, want als ze Hamilton in het kampioenschap naar de overwinning wilde loodsen, zou ze pijnlijke besluiten moeten nemen. Rekening houdend met een mogelijk offensief van Ferrari voelde men dat het nog niet het moment was om Bottas voor eigen kansen te laten racen.

Bottas had tot op het moment dat hij Hamilton moest laten passeren alles goed gedaan. De Fin had vanaf pole de leiding behouden, ging ook na de pitstops voorop en liet Hamilton op racesnelheid geen ruimte om echt binnen schootsafstand te komen. De Engelsman zelf had na de start een zware kluif aan Sebastian Vettel. De Mercedes-coureur had wat wheelspin, waardoor de Ferrari vanaf P3 langszij kon trekken en de Mercedes nog bijna kon verschalken. In de lange run naar Turn 3 – de feitelijke eerste echte knik – vond Hamilton echter razendsnel meer motorvermogen en kon de aanval van de Ferrari nog voor de bocht, waarin hij het voordeel van de binnenkant had, afslaan. De top-3 zou zich daarna snel settelen. Bottas had na de eerste ronde 1,3 seconde op Hamilton, Vettel kon na hun duel naar Turn 3 niet aanklampen en stond al snel op 3,8 seconden van Bottas.

In het achterveld maakte Max Verstappen vanaf de negentiende positie op de zachte banden een bliksemstart en begon aan een indrukwekkende, niets ontziende baan door het veld, die hem binnen acht ronden terugbracht tot de vijfde plaats. Bij de start ontweek hij de slecht gestarte Gasly voor hem en ging daarbij ook direct Ricciardo voorbij en via de buitenkant door Turn 3 won hij vervolgens nog eens vier plaatsen. Via de buitenkant in Turn 13 ging hij bij het ingaan van Turn 13 Lance Stroll voorbij. In Turn 3 dook hij voorbij Marcus Ericsson en ging in opeenvolgende ronden bij Grosjean, Pérez en Ocon voorbij door Turn 13. In de zevende ronde kon hij Charles Leclerc voorbij steken en daarmee kwam hij op de vijfde plaats achter de Mercedessen en Ferrari’s.

Vooraan was Bottas in ronde 12 de eerste van de kop die naar de pits kwam voor de wissel naar de zachte band. Sebastian Vettel volgde zijn voorbeeld een ronde later. De Ferrari kwam achter de Mercedes terug op de baan, maar toen Lewis Hamilton een ronde later zíjn stop maakte, kwam hij net achter Vettel terug op het asfalt. Dat triggerde de spannendste fase die de race kende, waarbij de Ferrari-coureur zich maximaal schrap zette op de Mercedes voor te blijven. Op het rechte stuk bij startfinish sloot hij op het laatste moment het gat en drong daarmee Hamilton ijzig dicht bij de pitmuur terug. Hamilton beklaagde zich over de boordradio dat de Duitser twee keer zou hebben bewogen in de remzone. Het incident werd door de stewards bekeken, maar zij besloten uiteindelijk geen actie te ondernemen. De actie kostte Vettel snelheid in het volgende baangedeelte en daar sloeg Hamilton direct toe. In Turn 4 zette hij hem ernaast en liet Vettel geen keuze dan de positie af te staan.

In het vervolg zou hij de Ferrari echter nooit helemaal kunnen afschudden. Het verloop van de pitstopronde zorgde voor veel frustratie in de pitbox bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff botvierde zijn woede met zijn vuist weer eens op het meubilair en zou de daaropvolgende ronden nerveus volgen. Door de pitstops was Max Verstappen sensationeel doorgeschoven naar de koppositie en Mercedes vreesde het moment dat de Nederlander met zijn lange stint het veld in elkaar zou doen schuiven en Hamilton in de klauwen van Vettel zou drukken. Uiteindelijk was er voor het ingaan van de 25e ronde de call van Wolff via de tactics knop van het radiosysteem: Bottas zou Hamilton moeten laten passeren. Het team instrueerde de Fin heel exact over het moment en de plek waar hij de wissel moest uitvoeren en gaf blaarvorming als reden voor het besluit.

Nadat Bottas gehoor gaf en heel ruim baan maakte, zette Hamilton de achtervolging in op Verstappen. De rondetijden ontliepen elkaar nauwelijks en Verstappen kon de banden heel lang goed houden. In de 41e ronde meldde Hamilton zich aan zijn vleugel. De Engelsman koos uiteindelijk toch de aanval om zijn snelheid hoog te houden, maar Verstappen sloot de deur. Wetende dat de Nederlander geen partij was, besloot Hamilton daarop het gevecht te laten lopen en te wachten tot Verstappen zijn pitstop maakte. Dat deed hij uiteindelijk in de 43e ronde. Hij wisselde naar de ultrasoft, maar zou te weinig ronden hebben en een te grote achterstand op Kimi Räikkönen om nog door te kunnen dringen tot de top-4.

Hamilton stuurde de Mercedes daarna in de slotfase heel behoedzaam naar de finish. Hij had nog heel even twijfels over de repliek van de power unit, maar die angst was van korte duur. Hij ging uiterst zakelijk als eerste over de finish, maar wist dat er niet echt iets te vieren was. Het was bovenal de dag waarop de interne verhoudingen in het Mercedes-team tot het uiterste op de proef werden gesteld ten faveure van de stand in het Wereldkampioenschap.

Daarin was Hamilton dankzij de dubbelzege opnieuw met tien punten uitgelopen. Hij heeft nu 50 punten marge op Sebastian Vettel, die wat onbeholpen en al even bedrukt als de twee Mercedes-coureurs de laatste trede van het podium innam. De Ferrari-coureur weet dat hem een uitdaging van formaat wacht om Hamilton nog te kunnen bedreigen voor het kampioenschap. Hij weet in ieder geval dat Ferrari absoluut uit een ander vaatje zal moeten tappen waar het gaat om de competitiviteit, want de snelheid was in Sochi bij de Scuderia, in vergelijking met Mercedes, heel ver te zoeken.

Achter de kop voltrok zich een bijna identieke situatie als bij Mercedes bij Force India, waar het team koste wat kost wilde voorkomen dat Sergio Pérez en Esteban Ocon met elkaar in duel zouden gaan. De Force India’s joegen op de Haas van Kevin Magnussen, maar kwamen niet dichter bij. Pérez, die claimde sneller te zijn dan zijn teamgenoot die voor hem jacht maakte op de Haas. Toen het Ocon na een aantal ronden niet lukte om de Haas te passeren, kreeg Pérez de kans. Hij mocht zijn teamgenoot voorbij, maar het team zou terugwisselen als het ook hem niet binnen afzienbare ronden lukte. Ook Pérez zou de Deen niet kunnen passeren en uiteindelijk gehoorzamen aan de teamorder om de originele volgorde weer in te nemen.

In de race waren de beide Toro Rosso’s de enige uitvallers. Pierre Gasly en Brendon Hartley hadden in de vijfde ronde bijna gelijktijdig eenzijdige spins met oververhitte remmen en beide vielen al even synchroon uit in de pitbox van het team.

Max Verstappen’s klassering op het bord verhulde de heroïsche race die hij had gereden. Uiteindelijk gaf hij, ondanks zijn start vanaf de laatste rij, maar 31 seconden toe op de leiders en had een inhaalrace van een heel groot formaat aan de dag gelegd. Hij werd, verheven boven enige discussie, in ieder geval tot Driver of the Day verkozen.

 

 

Grand Prix van Rusland
Ronde 16
Sochi Autodrom, Sochi
Lengte: 5,848 km – 53 ronden

zondag 30 september 2018

Race


Baantemperatuur:  29’C
Luchttemperatuur: 24’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:27:25.181
2Valtteri BottasMercedes+2.545
3Sebastian VettelFerrari+7.487
4Kimi RäikkönenFerrari+16.543
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer+31.016
6Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer+1:20.451
7Charles LeclercSauber Ferrari+1:38.390
8Kevin MagnussenHaas Ferrari+1 ronde
9Esteban OconForce India Mercedes+1 ronde
10Sergio PerezForce India Mercedes+1 ronde
11Romain GrosjeanHaas Ferrari+1 ronde
12Nico HulkenbergRenault+1 ronde
13Marcus EricssonSauber Ferrari+1 ronde
14Fernando AlonsoMcLaren Renault+1 ronde
15Lance StrollWilliams Mercedes+1 ronde
16Stoffel VandoorneMcLaren Renault+2 ronden
17Carlos SainzRenault+2 ronden
18Sergey SirotkinWilliams Mercedes+2 ronden
RPierre GaslyToro Rosso Hondaronde 5
RBrendon HartleyToro Rosso Hondaronde 5

 

Standen

2018 Drivers’ Championship
Stand na ronde 16

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes306
2Sebastian VettelFerrari256
3Valtteri BottasMercedes189
4Kimi RäikkönenFerrari171
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer158
6Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer134
7Kevin MagnussenHaas Ferrari53
8Nico HülkenbergRenault53
9Fernando AlonsoMcLaren Renault50
10Sergio PérezForce India Mercedes47
11Esteban OconForce India Mercedes47
12Carlos SainzRenault38
13Pierre GaslyToro Rosso Honda28
14Romain GrosjeanHaas Ferrari27
15Charles LeclercSauber Ferrari21
16Stoffel VandoorneMcLaren Renault8
17Marcus EricssonSauber Ferrari6
18Lance StrollWilliams Mercedes6
19Brendon HartleyToro Rosso Honda2
20Sergey SirotkinWilliams Mercedes1

 

2018 Constructors’ Championship
Stand na ronde 16

PosTeamPunten
1Mercedes495
2Ferrari442
3Red Bull TAG Heuer292
4Renault91
5Haas Ferrari80
6McLaren Renault58
7Racing Point Force India Mercedes35
8Toro Rosso Honda30
9Sauber Ferrari27
10Williams Mercedes7
F1-Planet.com