Home » Reports » GP van Singapore: Hamilton wint, Verstappen tweede

GP van Singapore: Hamilton wint, Verstappen tweede

Lewis Hamilton heeft op zondag de Grand Prix van Singapore op zijn naam gebracht. De Engelsman nam vanaf pole de leiding en zou de race in het vervolg dominant controleren. Achter hem kreeg Max Verstappen in de eerste ronde Sebastian Vettel langszij, maar pakte de tweede plaats knap terug met een sterke eerste stint en een goed uitgevoerde pitstop van zijn team, waardoor hij net voor de Ferrari terugkeerde op de baan. In het vervolg zou hij die positie in het kielzog van de Mercedes consolideren.

Onder het vuurwerk dat de skyline boven het circuit verlichtte kon Lewis Hamilton de vuist ballen. Hij had het weer gedaan, in een weekend waarin alle kaarten op voorhand weer in het voordeel van Ferrari leken geschud manifesteerde de Mercedes-coureur zich in de kwalificatie al op ongekende wijze en op zondag zou hij het harde werken belonen met een klinkende, zevende seizoenszege. Het was zeker geen laatste zetje, geen ronde door het park. De Grand Prix van Singapore is de zwaarste en meest intense van het jaar. Met 61 lange ronden en temperaturen nog steeds boven 30’C is het een race van de lange adem en een die altijd onverwachte wendingen krijgt, gegeven het feit dat sinds de eerste race in 2008 er in elke editie wel een safety car in de baan is geweest.

Bij de start liet Hamilton met een sterke start zijn concurrenten geen kans en nam de leiding. Achter hem op de baan had Sebastian Vettel een betere start dan Max Verstappen. De Ferrari zat aan de buitenkant, maar de Nederlander schermde zijn lijn goed af om in Turn 1 achter zich te houden. Vettel zou echter niet opgeven en positioneerde zich voor een aanval op het valse rechte stuk. Met meer snelheid vanuit Turn 3 zette hij aan en drong de Red Bull naar de buitenkant om voor Turn 7 voorlangs te snijden. De aanval van de Ferrari-coureur kwam net op tijd, want achter hem op de baan raakten de twee Force India’s elkaar in Turn 3, waarbij Esteban Ocon aan het kortste eind trok en de muur raakte. De Fransman had een wat al te optimistische buitenlijn gekozen, maar kwam daarna asfalt tekort naast de insturende Pérez. De voorwielen raakten elkaar, waardoor Ocon in de vangrail klapte en de wedstrijdleiding de safety car uitbracht.

Geen van de coureurs durfde het aan om onder de neutralisatie aan om de hypersofts al in te wisselen, ondanks dat die waarschijnlijk langer duurde dan de teams hadden verwacht. Pas in ronde 4 werd de baan weer vrijgegeven en bij daarbij orkestreerde Hamilton de herstart. Hij bracht het tempo terug en toen hij op het gas ging, trok hij direct een gat van 0,8 seconde naar Sebastian Vettel. Vettel hield de druk erop, maar kon niet voorkomen dat Hamilton zich buiten DRS-bereik van de Ferrari reed. Toch ging de Engelsman niet voluit. Hij was duidelijk beducht op de snelle slijtage van de hypersoft band en probeerde die zo lang mogelijk te sparen. Door het tempo een aantal ronden iets te drukken spaarde hij zijn banden en hoopte hij dat Max Verstappen de aansluiting zou vinden achter de Ferrari.

Een teamboodschap van Hamilton over het leven van zijn banden werd door Ferrari verkeerd geïnterpreteerd. “Er is behoorlijk wat leven over in de banden”. De Scuderia dacht echter te horen dat hij het tegendeel beweerde. Sebastian Vettel antwoordde zijn team daar niet in te geloven. Dat er wel degelijk nog genoeg in de hypersofts zat, bewees Hamilton even later met een aantal snelle ronden, waarmee hij zich los probeerde te maken van de Ferrari in de voorbereiding op zijn pitstop. Niet Hamilton, maar Vettel zou als eerste naar de pits komen voor zijn bandenwissel. In de 15e ronde kwam de Ferrari-coureur binnen voor een wissel naar ultrasofts om te proberen daarop een undercut uit te voeren.

Ferrari bracht Vettel terug op de baan in een gat van 7 seconden tot zijn voorligger waarin hij met snelle ronde kon maximaliseren, maar de vroege stop kreeg een pijnlijke wending toen Lewis Hamilton een ronde later stopte, de Ferrari voorbleef en bovendien wisselde naar de zachte band. Max Verstappen erfde de leiding en kon op de gespaarde hypersofts nog behoorlijke rondetijden rijden. Red Bull haalde de Nederlander in ronde 18 naar binnen en met een prima uitgevoerde stop in 2,5 seconden kon het team hem op de zachte band efficiënt weer op weg helpen. Dat, ondanks een haperende motor die maakte dat hij in de tweede versnelling weg reed. Vettel stuitte ondertussen op Sergio Pérez en het kostte hem bijna een volledige ronde om de Force India voorbij te geraken. De Red Bull kwam mede daardoor de pitstraat uit op het moment dat Vettel de eerste bocht in dook. Verstappen had het voordeel van de binnenkant en hield net een halve wagenlengte voorsprong.

Vettel probeerde de Red Bull te achterhalen, maar was niet bij machte om het gat dat Verstappen vrijwel direct wist te trekken dicht te rijden. Dat hij als enige was gewisseld naar de ultrasofts deed hem verbijten, want de Ferrari-coureur wist dat hij op de zachtere band aan het kortste eind trok. Als hij de aanval inzette, zou hij zeker opnieuw naar de pits moeten. Over de boordradio meldde hij niet te verwachten dat hij het einde van de race zou kunnen halen op die banden, maar een extra pitstop zou desastreuze gevolgen hebben, want daarmee zou hij vrijwel zeker terugvallen tot de zesde positie achter Bottas, Räikkönen en Ricciardo. De Duitser koos eieren voor zijn geld en besloot de banden zoveel mogelijk te sparen.

Het gevecht vooraan leek zich te consolideren, maar in het middenveld waren er tal van gevechten die maakten dat de intensiteit van de race niet aflatend was. Charles Leclerc vocht met Pierre Gasly om de negende positie. De Toro Rosso-coureur leek de Sauber achter zich te kunnen houden, maar een klein verremminkje op Anderson Bridge gaf Leclerc het momentum, dat hij heel beducht benutte en het via de binnenkant van Turn 13 uitspeelde.

Verder naar achteren vochten Sergio Pérez en Sergey Sirotkin om het hardst. Pérez was duidelijk niet blij met de positie waarin hij na zijn pitstop was teruggekeerd en zat lang vast achter de Williams. In de vuile lucht zag hij de temperaturen oplopen en zijn achterbanden snel verslechteren. In een waas trok de Mexicaan langszij en stuurde scherp in op de Williams. De twee raakten elkaar, maar het was Pérez die het moest bezuren. Hij moest terug naar de pits met een lekke band en zou voor het veroorzaken van een botsing een drive-through penalty opgelegd krijgen, waardoor hij tot achteraan terugviel.

Nadat Pérez was weggevallen kreeg Sirotkin de Haas van Romain Grosjean achter zich en tussen de twee voltrok zich een al even fel gevecht, maar precies op het moment dat de leiders achter hen naderden om ze op een ronde te zetten. Grosjean leek echter niet van plan om zijn duel te laten varen voor het voorbij loodsen van Hamilton en zette de Haas er daarom toch naast voor Turn 9. Dat laatste kostte Hamilton zo veel tijd, dat hij Max Verstappen zienderogen zag inlopen en in het gedrang om de twee te passeren zelfs bijna langszij zag komen aan de binnenkant van Turn 10. Hamilton kon de Nederlander nog net afblokken voor die hem de leiding afhandig kon maken.

Na dat angstige momentje kon Hamilton vooraan consolideren en zijn marge weer herstellen. Verstappen achter hem had een goede snelheid om Vettel langzaam maar zeker te lossen, maar was niet bij machte om Hamilton het nog lastig te maken. De Engelsman controleerde het tempo zo, dat hij Verstappen rond de drie seconden achter zich hield. In de slotfase zette hij nog een aantal ronden aan met tijden in de 1:42 om een definitieve bres te slaan voor de laatste sprint tot aan de vlag.

Het blauwe-vlag incident kostte Grosjean een tijdstraf van 5 seconden. Ook Sirotkin zou die krijgen, maar dan voor opnieuw een duel waarin hij zat met Toro Rosso-coureur Brendon Hartley. De Rus kneep de Toro Rosso zo af dat die bij Turn 14 vol in de remmen moest om de bandenstapels te vermijden. Sirotkin zou voor het incident worden bestraft voor het buiten de baan dringen van een andere coureur.

Achter de kop joeg Kimi Räikkönen op Valtteri Bottas, die op zondagavond in niets zijn ontketende kopman kon volgen. Räikkönen wist zijn landgenoot een paar keer dicht te naderen, maar kon geen aanval inzetten. Ze finishten in de volgorde waarin ze door de eerste bocht waren gekomen op posities 4 en 5.  Daarachter finishte Daniel Ricciardo als zesde ondanks een gedurfde tweede stint op de ultrasofts. De Australiër reed van de top-6 het langst door op de hypersofts en leidde daardoor kortstondig de race, maar de strategie bracht hem niet verder dan de positie waarin hij was gestart en de gehele eerste stint had gereden.

Fernando Alonso reed ondertussen een eenzame race op P7 tussen de twee competitielagen in die zich aftekenden in de straten van Singapore – die van de top-3 teams en de rest. Zichtbaar verveeld door de heilloze race zette de Spanjaard daarom maar de snelste tijd van de race op de klok.

Vooraan verveelde Lewis Hamilton zich niet. Hij had de race bijna twee uur lang gecontroleerd en hield het tempo in de slotfase nog even hoog om de overwinning boven elke twijfel te verheffen. Hij breidt zijn voorsprong in de titelstrijd opnieuw uit, nu tot 40 punten. Met nog zes races te gaan staan alle seinen nu op rood voor de titelaspiraties van Sebastian Vettel, die zichtbaar aangeslagen uitstapte na een weekend waar hij veel, veel meer van had verwacht dan waarmee hij op zondagavond uitstapte.

 

 

Grand Prix van Singapore
Ronde 15
Marina Bay Circuit, Singapore
Lengte: 5,063 km – 61 ronden

zondag 16 september 2018

Race


Baantemperatuur:  33’C
Luchttemperatuur: 29’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:51:11.611
2Max VerstappenRed Bull TAG Heuer+8.961
3Sebastian VettelFerrari+39.945
4Valtteri BottasMercedes+51.930
5Kimi RäikkönenFerrari+53.001
6Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer+53.982
7Fernando AlonsoMcLaren Renault+103.011
8Carlos SainzRenault+1 ronde
9Charles LeclercSauber Ferrari+1 ronde
10Nico HulkenbergRenault+1 ronde
11Marcus EricssonSauber Ferrari+1 ronde
12Stoffel VandoorneMcLaren Renault+1 ronde
13Pierre GaslyToro Rosso Honda+1 ronde
14Lance StrollWilliams Mercedes+1 ronde
15Romain GrosjeanHaas Ferrari+1 ronde
16Sergio PerezForce India Mercedes+1 ronde
17Brendon HartleyToro Rosso Honda+1 ronde
18Kevin MagnussenHaas Ferrari+2 ronden
19Sergey SirotkinWilliams Mercedes+2 ronden
REsteban OconForce India Mercedesronde 1

 

Standen

2018 Drivers’ Championship
Stand na ronde 15

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes281
2Sebastian VettelFerrari241
3Kimi RäikkönenFerrari174
4Valtteri BottasMercedes171
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer148
6Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer126
7Nico HülkenbergRenault53
8Fernando AlonsoMcLaren Renault50
9Kevin MagnussenHaas Ferrari49
10Sergio PérezForce India Mercedes46
11Esteban OconForce India Mercedes45
12Carlos SainzRenault38
13Pierre GaslyToro Rosso Honda28
14Romain GrosjeanHaas Ferrari27
15Charles LeclercSauber Ferrari15
16Stoffel VandoorneMcLaren Renault8
17Marcus EricssonSauber Ferrari6
18Lance StrollWilliams Mercedes6
19Brendon HartleyToro Rosso Honda2
20Sergey SirotkinWilliams Mercedes1

 

2018 Constructors’ Championship
Stand na ronde 15

PosTeamPunten
1Mercedes452
2Ferrari415
3Red Bull TAG Heuer274
4Renault91
5Haas Ferrari76
6McLaren Renault58
7Racing Point Force India Mercedes32
8Toro Rosso Honda30
9Sauber Ferrari21
10Williams Mercedes7
F1-Planet.com