Home » Actueel » GP van Singapore: Vettel wint dankzij strategie vóór Leclerc

GP van Singapore: Vettel wint dankzij strategie vóór Leclerc

Sebastian Vettel heeft op zondag de Grand Prix van Singapore op zijn naam gebracht. De race werd aanvankelijk geleid door Charles Leclerc en Lewis Hamilton, maar Vettel zou via een goed getimede stop via een undercut beide passeren in de pits. Vettel zou in het vervolg geen fout meer maken. Hij overleefde drie herstarts na safety car perioden en zou voor het eerst dit jaar als winnaar worden afgevlagd. Max Verstappen hield de beide Mercedessen achter zich om de laatste podiumplaats voor zich op te eisen.

Een groots vuurwerk steeg op in de nacht boven de haven van Marina Bay. De dag was aan zijn laatste uur begonnen, maar de viering van de overwinning moest nog beginnen voor Sebastian Vettel. De blijdschap was groot voor de Duitser, die inmiddels meer dan een jaar had moeten wachten op een overwinning en frustrerende weken achter de rug had. Hij had diep moeten gaan, had veel over zich heen gekregen na de teleurstellingen in Monza, de fouten en de straf voor zijn gevaarlijke terugkeren op de baan. Op zondag liet de viervoudig wereldkampioen zien dat er met hem nog steeds rekening moet worden gehouden, zelfs in ogenschijnlijk geslagen positie.

De Ferrari-crew aan zijn kant van de pitbox was met de pitstop in ronde 20 het schaakspel begonnen en dat pakte goed uit. De undercut over zijn teamgenoot en diens achtervolger Lewis Hamilton werkte. Toen Leclerc een ronde later naar binnen ging, kwam Vettel voor de Monegask langs de pitstraat. Mercedes besloot te wachten. Ze nam de gok dat de beide Ferrari-coureurs tijd zouden verliezen bij het achterhalen van de coureurs die buiten de top-10 waren gestart op de medium banden: Antonio Giovinazzi, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en Lance Stroll waren doorgereden en Vettel en Leclerc zouden hen in een racesituatie moeten passeren om zich weer aan de kop van het veld te vestigen. Als ze daar dusdanig veel tijd mee verloren, zou dat Hamilton mogelijk de kans geven om de overcut te plaatsen en een veilige stop te maken. Een safety car, die bijna een statistische zekerheid is in Singapore, zou in deze fase ook in Mercedes’ voordeel uit kunnen pakken, maar die kwam er niet. Althans, niet in die fase van de race.

Vettel en Leclerc begonnen zich ondertussen een weg te banen langs de middenvelders, maar belangrijker was dat de rondetijden veel beter waren dan die van Hamilton op het laatst van zijn zachte banden. Toen de Engelsman uiteindelijk in ronde 26 naar binnen ging, zou hij ver achter de twee en Max Verstappen, die Vettel was gevolgd naar de pits, terugkeren. Het was dat Mercedes Valtteri Bottas had geïnstrueerd om pas op de plaats te maken en te wachten tot zijn teamgenoot de pits uit kwam, anders had het er behoorlijk desastreus uitgezien. Nu zou Hamilton de achtervolging op acht ronden versere banden wel inzetten, maar een auto dicht volgen is in de hitte van Singapore heel lastig. Binnen enkele kilometers lopen alle temperaturen op en beginnen de banden te verslechteren in de vuile lucht. Met nog ruim de helft van de race nog voor de boeg, was het een geducht wachtspel op de kansen die zich zouden aandienen.

Via inhaalmanoeuvres op Ricciardo, Gasly en Giovinazzi kwam Vettel aan de leiding. Achter hem probeerde een zwaar gefrustreerde Leclerc in de slipstream te blijven, maar het zou de achtervolgende coureurs niet gemakkelijk worden gemaakt door niet minder dan drie safety car-fasen in het tweede deel van de race. Eerst al zou de race worden geneutraliseerd na een crash tussen Romain Grosjean en George Russell. Grosjean probeerde de Williams buitenom door Turn 7 te passeren, maar kwam ruimte tekort tussen de muur en de Williams, tikte Russell aan op het linker achterwiel en die zou daardoor uit balans worden gebracht in een baan tegen de muur worden gebracht. Russell was ter plekke uitvaller, Grosjean kon zijn weg vervolgen.

Het zou vier ronden duren voor de race kon worden hervat. Bij de herstart controleerde Vettel het tempo. Zijn teamgenoot zat er dicht op maar niet dicht genoeg om een aanval te kunnen voorbereiden. Het zou niet lang duren of de volgende safety car-fase brak aan. Sergio Pérez vertraagde en werd door zijn team gemaand om de auto zo snel mogelijk stil te zetten langs de baan. Hij deed het langs het rechte stuk op weg naar Turn 14 en omdat de snelheden daar aanzienlijk zijn, liet Racedirecteur Michael Masi safety car-bestuurder Bernd Maylander opnieuw uitrijden.

Bij het ingaan van ronde 48 werd de race herstart, maar hij was nog niet hervat of het volgende incident zou zich aandienen. Daniil Kvyat zat op het rechte stuk voor startfinish naast de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen en wilde via de binnenkant naast de Fin de eerste bocht induiken. Räikkönen had de duik aan de binnenkant van de Rus duidelijk niet verwacht en stuurde in. De twee raakten elkaar op de wielen en schoten beide rechtdoor, waarbij Räikkönen’s wielophanging het begaf. De Alfa zou onder de derde neutralisatie binnen 13 ronden worden weggetakeld.

Achter Vettel zinde Leclerc op revanche. Hij had een groot deel van de race achter Vettel over de boordradio zijn ongenoegen over de strategie geuit bij zijn team, dat hem vervolgens instrueerde te volharden. Leclerc kwam na de derde safety car binnen DRS-bereik van Vettel, maar kon geen vuist maken. Het veel gehoorde credo dat Vettel weliswaar grillig is wanneer hij onder druk staat als hij achter de kop moet strijden om positie, maar er aan de leiding van een race geen coureur vastberadener en constanter is dan hij, werd maar weer eens bewaarheid. Vettel zou geen stap verkeerd zetten en zou na bijna twee uur racen als winnaar worden afgevlagd.

Achter de beide Ferrari’s voerde Lewis Hamilton de druk op bij Max Verstappen. De Nederlander vroeg zijn team onder de toenemende druk van de Mercedes wanhopig om extra motorvermogen, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd. Hij moest het op eigen kracht doen en zou knap volharden. Hij maakte de Red Bull breed om de weg voor een aanval bij voorbaat af te snijden en hield het tempo zo hoog mogelijk. Hamilton zat hem in de laatste ronden op de staart, maar zou geen gelegenheid krijgen om een aanval te plaatsen.

Valtteri Bottas moest zich op zondagavond in Singapore duidelijk schikken in zijn rol als secondant en zou zelf de handen vol hebben om zich Alexander Albon van het lijf te houden.

Hoewel er van de gedroomde duels in de kop uiteindelijk niet veel terecht kwam en de race zich vooral ontvouwde als een tactisch steekspel, was het zeker geen optocht in Singapore. Door de split in strategieën bij de coureurs in het middenveld ontstonden tal van duels. Daniel Ricciardo was achteraan gestart, had schade opgelopen na de start, waar aan de binnenkant van drie auto’s naast elkaar door de eerste bochtencombinatie leek te zullen gaan. Drie bleek echter te veel en hij werd op het wiel geraakt door George Russell. De Williams-coureur moest door het contact met een kapotte vleugel naar de pits. Ricciardo zou tot de coureurs behoren die lang doorreden. Hij probeerde mee te gaan toen de top-5 langszij kwam na hun eerste pitstops, maar raakte Antonio Giovinazzi toen hij de Alfa Romeo probeerde te passeren. De Italiaan wilde zich niet gewonnen geven en hield zijn lijn. De twee raakten elkaar en Giovinazzi zou een lekke band oplopen. Verder naar voren overkwam Lance Stroll hetzelfde toen de Canadees de aanval inzette bij Pierre Gasly. De twee raakten elkaar en Stroll zou met een lekke linker voorband terug moeten keren naar de pits.

Na de herstart werd de inzet verhoogd. Punten kwamen voor veel coureurs plotseling op enkele tientallen meters binnen handbereik, maar daarvoor moesten ze dan wel een aantal tegenstanders voorbij gaan. Ricciardo ging het gevecht aan met Romain Grosjean, maar trok aan het kortste eind, want de Australiër kreeg Carlos Sainz en Lance Stroll langszij. Kevin Magnussen zou in de slotfase jacht maken op Carlos Sainz, maar Ricciardo had versere banden en passeerde Deen. Lance Stroll en Daniil Kvyat zouden in de slotfase datzelfde nog doen.

Er waren te veel factoren in de fase van de pitstops om te stellen dat Ferrari bewust had aangestuurd op de undercut van Sebastian Vettel, maar bij nader inzien komt het de Scuderia niet slecht uit. De Duitser was meer dan wie ook toe aan een impuls waarmee hij weer kon bouwen aan zijn zelfvertrouwen. Ze had de Ferrari nummer 5 gebruikt als bliksemafleider in het spel rond de leiding van de wedstrijd, want ze wist dat de focus van Mercedes was gericht op Leclerc en de Monegask zou nooit zoveel ruimte hebben gekregen om zijn eigen tactische spel te voeren als Vettel achter hen. Via de snellere rondetijden kon de Scuderia met beide auto’s aan kop komen en hoewel dat een bittere pil was voor Leclerc, was dat waarschijnlijk wel de enige manier waarop het team de dubbelzege had kunnen behalen. Ze vestigde daarmee overigens een unicum, want in de 11 jaar dat de Grand Prix nu wordt verreden in Singapore was het nog nooit een team gelukt om een dubbelslag te slaan.

Voor de komende races mag de getoonde vorm in Singapore een waarschuwing zijn voor Mercedes, dat weliswaar riant leidt in beide kampioenschappen. Een Ferrari dat snel is op de snelle circuits én op circuits waar downforce benodigd is, kan in heel korte tijd heel veel terrein winnen.

 

Grand Prix van Singapore 2019
Ronde 15
Marina Bay Street Circuit, Singapore
Lengte: 5,063 km – 61 ronden

zondag 22 september 2019

Race


Baantemperatuur:  37’C
Luchttemperatuur: 30’C

PosCoureurTeamTijd
1Sebastian VettelFerrari1:58:33.667
2Charles LeclercFerrari+2.641
3Max VerstappenRed Bull Racing+3.821
4Lewis HamiltonMercedes+4.608
5Valtteri BottasMercedes+6.119
6Alexander AlbonRed Bull Honda+11.663
7Lando NorrisMcLaren Renault+14.769
8Pierre GaslyToro Rosso Honda+15.547
9Nico HulkenbergRenault+16.718
10Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+17.855
11Romain GrosjeanHaas Ferrari+35.436
12Carlos SainzMcLaren Renault+35.974
13Lance StrollRacing Point Mercedes+36.419
14Daniel RicciardoRenault+37.660
15Daniil KvyatToro Rosso Honda+38.178
16Robert KubicaWilliams Mercedes+47.024
17Kevin MagnussenHaas Ferrari+1:26.522
RKimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrarironde 50
RSergio PerezRacing Point Mercedesronde 43
RGeorge RussellWilliams Mercedesronde 35

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 15

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes296
2Valtteri BottasMercedes231
3Charles LeclercFerrari200
4Max VerstappenRed Bull Honda200
5Sebastian VettelFerrari194
6Pierre GaslyToro Rosso Honda69
7Carlos SainzMcLaren Renault58
8Alexander AlbonRed Bull Honda42
9Daniel RicciardoRenault34
10Daniil KvyatToro Rosso Honda33
11Nico HülkenbergRenault33
12Lando NorrisMcLaren Renault31
13Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari31
14Sergio PérezRacing Point Mercedes27
15Lance StrollRacing Point Mercedes19
16Kevin MagnussenHaas Ferrari18
17Romain GrosjeanHaas Ferrari8
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari4
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 15

PosTeamPunten
1Mercedes527
2Ferrari394
3Red Bull Honda289
4McLaren Renault89
5Renault67
6Toro Rosso Honda55
7Racing Point Mercedes46
8Alfa Romeo Ferrari35
9Haas Ferrari26
10Williams Mercedes1

 

F1-Planet.com