Home » Actueel » Grand Prix van Nederland op 3 mei 2020

Grand Prix van Nederland op 3 mei 2020

De Grand Prix van Nederland wordt definitief verreden in het eerste weekend van mei 2020. Na 35 jaar keert de Formule 1 terug naar Circuit Zandvoort, waar de 20 auto’s van 1 tot en met 3 mei worden losgelaten op het duinencircuit. Dat heeft de F1-organisatie bevestigd bij de publicatie van de voorlopige Grand Prix-kalender van 2020. Die bevat een recordaantal van 22 Grands Prix.

Het was bij de aankondiging van de terugkeer van de F1 naar Zandvoort, in juni van dit jaar, al duidelijk dat die een plek op de kalender zou krijgen in mei. Voor het exacte weekend was de organisatie afhankelijk van het lot van de Grand Prix van Spanje. Het zag er lang naar uit dat de Spanjaarden de benodigde budgetten voor het behoud van de Grand Prix na dit seizoen niet bij elkaar zouden krijgen nadat zowel de regering van Catalonië als de stad Barcelona haar steun opzegde. De Catalaanse regering kwam echter terug op haar schreden en zegde steun toe voor één jaar.

De Grand Prix van Spanje blijft gehandhaafd in het tweede weekend van mei, een week nadat het Europese seizoen start in Zandvoort. Daarvóór al debuteert Vietnam met de eerste Grand Prix in het land in Hanoi op 5 april.

Het seizoen 2020 start op 15 maart traditioneel in Australië en eindigt op 29 november in Abu Dhabi. Naast de komst van Nederland en Vietnam blijven alle Grands Prix van dit seizoen behouden met uitzondering van de Grand Prix van Duitsland. De Grand Prix van Italië is onder voorbehoud opgenomen op de kalender. Het contract met de organisatie van de race in Monza moet nog worden ondertekend.

De voorlopige Grand Prix-kalender voor 2020 op een rij:

DatumGrand PrixLocatie
5 juliOostenrijkRed Bull Ring
12 juliSteiermarkRed Bull Ring
19 juliHongarijeHungaroring
2 augustusGroot-BrittanniëSilverstone
9 augustus70th anniversarySilverstone
16 augustusSpanjeBarcelona
30 augustusBelgiëSpa-Francorchamps
6 september ItaliëMonza
13 septemberToscaneMugello
27 septemberRuslandSochi

 

F1-Planet.com