Home » Actueel » Green: “2021-auto zal moeilijk te besturen zijn”

Green: “2021-auto zal moeilijk te besturen zijn”

De nieuwe generatie F1-auto’s voor 2021 zal aanzienlijk moeilijker te besturen zijn dan de huidige auto’s. Daarvoor heeft Racing Point’s Technisch Directeur Andrew Green gewaarschuwd.

De F1 krijgt in 2021 een volledig nieuw chassisconcept met aanzienlijk versoberde aërodynamica, 18-inch wielen en de herintroductie van het ground effect. De nieuwe reglementen moeten de inhaalmogelijkheden in de sport aanzienlijk gaan verbeteren en de kosten van de ontwikkeling beteugelen. Om die redenen wordt het concept sterk verankerd in reglementen en is er minder ruimte voor eigen interpretaties van teams dan tot nu toe het geval was.

Het belangrijkste voordeel van de nieuwe aërodynamica is dat de auto’s minder vuile lucht creëren, waardoor een achtervolgende auto zijn voorligger beter kan volgen. Die situatie blijft niet zonder een prijs, stelt Green. De auto’s zullen minder neerwaartse druk hebben en minder gemakkelijk te besturen zijn.

De Engelsman stelt dat teams meer ruimte zouden moeten krijgen om potentiële handlingsproblemen aan te pakken.

“Ik denk dat er gebieden zijn waar we de reglementen wat losser kunnen maken in het gebied rond de voorvleugel”, zei Green, “rond de voorkant van de auto is het denk ik enorm restrictief tot een punt waar het de handling van de auto gaat raken.”

“Het gaat echt een heel lastig te besturen ding worden. Het is iets waarin ze ons iets meer vrijheid zouden moeten gunnen om dat op te lossen, maar waarbij de intentie van het ground effect en de lagere verstoring voor de volgende auto behouden blijft.”

Green stelt dat het voor het oplossen van F1’s inhaalprobleem wel belangrijk zal zijn dat coureurs het vertrouwen hebben in hun auto.

“Je wilt dat auto’s iets voorspelbaarder zijn zodat coureurs kunnen aanvallen en zeker te zijn van wat ze onder hen hebben, ze weten wat er gaat gebeuren, ze de auto naar de limiet kunnen rijden in de wetenschap dat die stabiel is op de limiet. Van wat ik op dit moment kan zien, is geen van die punten waarheid voor 2021.”

“Het gaat er meer om wat er gebeurt aan de voorkant van de auto en waar de vuile lucht naar toe gaat, recht de tunnels in. De auto creëert op dit moment zijn eigen vuile lucht.”

F1-Planet.com