Home » Actueel » Gridpenalty van drie startplaatsen Grosjean voor GP van Mexico

Gridpenalty van drie startplaatsen Grosjean voor GP van Mexico

Haas-coureur Romain Grosjean heeft van de stewards van de Grand Prix van de VS een gridpenalty van drie startplaatsen gekregen voor de komende Grand Prix in Mexico. Grosjean werd door de stewards bestraft voor zijn rol in het incident met Charles Leclerc in de eerste ronde van de race. Aan het einde van het rechte stuk verremde de Haas-coureur zich en raakte daarbij de Sauber van Charles Leclerc op het achterwiel.

De stewards hoorden de Fransman, die zelf ter plekke uitvaller was na de crash, kort na de race en stelden vast dat de Fransman vroeg in de remmen was gegaan voor Turn 12, maar niettemin Auto 16 [Leclerc] raakte doordat zijn wielen blokkeerden.

Saillant is dat de Fransman naast de gridpenalty opnieuw een penaltypunt kreeg bijgeschreven op zijn licentie. Zijn totaal over een periode van 12 maanden komt daarmee op 10. Bij 12 punten volgt automatisch een schorsing. De eerste punten vervallen na de Grand Prix van Mexico en dus zal Grosjean in Mexico City extra op zijn tellen moeten passen.

Dat hij slechts één punt kreeg bijgeschreven voor het incident, daarover mocht hij van geluk spreken. De stewards stelden slechts één punt bij te schrijven “gezien de omstandigheden”.

 

F1-Planet.com