Home » Actueel » Gridpenalty voor Leclerc in Brazilië

Gridpenalty voor Leclerc in Brazilië

Ferrari-coureur Charles Leclerc zal in Brazilië in het komend weekend een gridpenalty incasseren voor een motorwissel. De Monegask kreeg in de derde vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten een olielek in zijn motor. Ferrari verving zijn krachtbron met een al gebruikte power unit en voorkwam daarmee een gridpenalty, maar na het weekend in Austin concludeerde het team dat toch een motorwissel nodig zal zijn om in de laatste twee Grand Prix-weekends competitief en betrouwbaar te zijn.

De wissel naar de oude power unit maakte dat Leclerc naar verluidt “iets” van het vermogen tekort kwam in Austin. Hij finishte de race op een uitzonderlijke afstand van 52 seconden.

Teambaas Mattia Binotto stelde dat Ferrari de theoretische optie had om de power unit die in FP3 in Austin werd getroffen weer terug te plaatsen, maar dat het team dat risico niet wil nemen.

Leclerc zal in São Paulo zeker een nieuwe interne verbrandingsmotor krijgen, wat hem een gridpenalty van minimaal 10 startplaatsen zal kosten. Elk extra onderdeel dat wordt gewisseld kost hem nog eens vijf startplaatsen.

“Charles zal een nieuwe power unit krijgen, want zijn unit is op zaterdag in Austin beschadigd geraakt”, zei Binotto, “dat betekende dat hij een eerder gebruikte en minder krachtige versie moest gebruiken voor de rest van het weekend.”

“Het monteren van een nieuwe PU betekent dat we een gridpenalty nemen in São Paulo, maar daarmee zouden we terug moeten op het normale prestatieniveau en wat vechtersmentaliteit kunnen laten zien om het seizoen op een hoogtepunt te eindigen.”

“Dat zal belangrijk zijn om te bevestigen dat we progressie boeken met onze auto en wat van dat momentum meenemen in het werk voor de winter. Ik weet dat onze coureurs en het hele team daarop volledig gefocust is.”

 

F1-Planet.com