Home » Actueel » Gridpenalty’s Albon en Kvyat in Spa voor motorwissel

Gridpenalty’s Albon en Kvyat in Spa voor motorwissel

Red Bull Racing-coureur Alexander Albon en Toro Rosso’s Daniil Kvyat zullen de Grand Prix van België naar alle waarschijnlijkheid vanaf de achterste rij moeten aanvangen. Beide coureurs krijgen de beschikking over de nieuwe ‘Spec 4’ power unit die Honda voor het weekend introduceert. Uit strategische overwegingen zal Max Verstappen in Spa nog niet met de power unit rijden. Ook Pierre Gasly begint bij zijn terugkeer bij Toro Rosso nog met de ‘Spec 3′-motor. Beide zullen de nieuwe unit waarschijnlijk volgende week in Monza gemonteerd krijgen.

“We introduceren de Spec 4-versie van onze motor bij deze race”, bevestigde Honda’s F1-Directeur Toyoharu Tanabe, “zoals gewoonlijk hebben we ons geconcentreerd op het verbeteren van zowel de betrouwbaarheid als de performance in de hoop dat we nog betere resultaten kunnen behalen met beide teams in dit deel van het seizoen.”

“Het is ons plan om uit strategische overwegingen alleen Albon en Kvyat ermee te laten rijden in Spa als we kijken naar de rest van het seizoen.”

De rijderswissel van Alexander Albon en Pierre Gasly heeft implicaties voor hun motorallocatie. De reglementen stellen dat coureurs die van team wisselen de motorallocatie krijgen van de coureur die ze vervangen. Voor de auto van Alex Albon [de tweede Red Bull] is het de vierde power unit die wordt gemonteerd. Daniil Kvyat krijgt de vijfde Honda power unit gemonteerd.

De reglementen stellen dat voor elk eerste onderdeel van een nieuwe power unit tien startplaatsen moeten worden ingeleverd. Voor elk volgende onderdeel vijf. Een volledig nieuwe unit met alle toebehoren resulteert zodoende in 35 startplaatsen gridstraf, wat met 20 auto’s in competitie inhoudt dat ze achteraan zullen starten.

F1-Planet.com