Home » Actueel » Grosjean blijft in 2020 bij Haas

Grosjean blijft in 2020 bij Haas

Romain Grosjean rijdt ook in 2020 voor het Haas F1 Team. De Fransman heeft een nieuw contract gekregen dat hem voor het vijfde achtereenvolgende jaar aan het Amerikaanse team verbindt. Dat heeft Haas op donderdag in Singapore bevestigd. Ook Kevin Magnussen werd door het team officieel bevestigd. Teambaas Günther Steiner had eerder al bevestigd dat de Deen bij het team zou blijven. Over de positie van Grosjean bestond wel onzekerheid.

Grosjean rijdt al vanaf de start van het team in 2016 voor Haas, maar in het afgelopen jaar werden er steeds meer vraagtekens geplaatst bij zijn toekomst bij het team na herhaaldelijke fouten en de aanpassingsproblemen die hij had ten aanzien van Haas’ recente aërodynamica-upgrades. Grosjean kon niet goed uit de voeten en deed een rigoureuze stap door halverwege het seizoen terug te grijpen naar de originele Melbourne-specificatie aërodynamica. Daarmee werden maanden aan aërodynamische ontwikkeling afgeschreven om de ontwikkeling weer in de juiste richting te krijgen.

De stabiliteit in het team was een belangrijke factor in het besluit om beide coureurs, ondanks beschikbare alternatieven, te behouden.

“Ervaring en de behoefte daaraan is steeds een van de hoekstenen van Haas F1 Team geweest en met Romain Grosjean en Kevin Magnussen in ons team in 2020 behouden we een rijdersduo dat ons een solide platform geeft om onze groei voort te zetten”, stelt teambaas Günther Steiner, “Hun begrip van hoe we als team werken en onze kennis van wat ze kunnen leveren achter het stuur geeft ons waardevolle continuïteit en een sterke basis om te blijven bouwen aan het team.”

“Het is voor ons in 2019 een zwaar jaar geweest voor ons met de fluctuaties in de prestaties van de VF-19, maar onze mogelijkheid om de gezamenlijke ervaring te benutten, zal ons helpen te leren, te verbeteren en als eenheid verder te komen in 2020.”

Romain Grosjean was blij met zijn nieuwe contract bij het team.

“Ik heb altijd gezegd dat het mijn wens was om bij Haas F1 Team te blijven en te blijven bouwen aan de prestaties van het team”, zei Grosjean, “omdat ik hier vanaf het aller eerste begin ben geweest en het werk dat zowel Gene Haas als Günther Steiner in het team heeft gestoken om het competitief te maken, ben ik natuurlijk heel blij dat ik daar onderdeel van mag blijven uitmaken.”

“Het was iets heel bijzonders om vorig jaar als vijfde te finishen in het constructeurskampioenschap in wat pas het derde jaar van het team was. We hebben dit jaar onze uitdagingen gehad, maar we zullen zowel de ervaring van vorig jaar als die van dit jaar gebruiken om in 2020 verder te komen. Ik kijk ernaar uit om met Kevin en het hele team te werken en onze reis samen voort te zetten.”

 

F1-Planet.com