Home » Actueel » Grosjean grijpt terug naar aërodynamicaspecificatie Melbourne

Grosjean grijpt terug naar aërodynamicaspecificatie Melbourne

Haas F1 Team zal in het komend weekend in Silverstone de ongebruikelijke stap zetten om met Romain Grosjean terug te grijpen naar de aërodynamicaspecificatie van de start van het seizoen. Het team hoopt met die stap antwoorden te vinden voor de grillige prestaties van het VF-19 chassis, dat in kwalificaties en op bepaalde circuits al haar concurrenten in het middenveld vooruit is, maar op andere momenten voor de coureurs geen schim is van de auto waarmee ze eerder reden. Het meest extreme voorval was er in Oostenrijk, waar Kevin Magnussen zich aanvankelijk als vijfde kwalificeerde, door een gridpenalty verder zakte op de startopstelling, maar vervolgens in de beginfase terugviel tot achter de beide Williams. De Deen had moeite om hen bij te houden.

De terugkeer naar de aëro-spec van Melbourne moet het team een referentie geven voor de koers van de verdere ontwikkeling. Doordat Magnussen gelijktijdig met het huidige pakket rijdt, kan het team een rechtstreekse vergelijking maken van wegligging, downforce en chassisdynamiek. De verschillen zijn groot, want sinds de openingsrace kwamen er ontwikkelingen door van de vloer, vleugels, neus, wing endplates, bargeboardsectie en diverse turning vanes.

“Toen we de update introduceerden, was ik er niet volledig van overtuigd in Barcelona”, lichtte Grosjean de stap toe, “maar de data suggereerden dat het goed was, dus we hebben het erop gezet en bleven gaan. Maar de laatste races had ik echt het gevoel dat ik me beter voelde met het aanvankelijke pakket, dus ik wilde ernaar teruggrijpen om een gevoel te krijgen. En de prestaties in de laatste twee races hebben wel bewezen dat we iets beter moeten begrijpen wat er gebeurt.”

“Eerder in het jaar hadden we een heel goede kwalificatie en daarna was de racesnelheid niet zo goed, maar ik denk dat we begrepen wat er gebeurde in China en in Bahrein en wat we beter hadden kunnen doen. Dus dat was positief. Ik denk dat onze snelheid daar meer potentie had, terwijl de racesnelheid recenter niet echt veel potentie heeft.”

“Ik denk dat ik echt het beste eruit heb gehaald in de afgelopen drie races. Kevin heeft de bovenhand in de kwalificatie, maar in de race is het precies andersom. Ik heb heb bijna twee keer op een ronde gezet, maar het is maar P16.”

Teambaas Günther Steiner stelde het team na Oostenrijk voor om iets te proberen, vertelt Grosjean.

“Günther heeft ons na de race toegesproken en zei ‘kijk, we moeten iets proberen. Als we hetzelfde blijven doen, blijft het zoals het is’. Ik zei ‘Luister, mijn gevoel met dit pakket is niet goed. Het voelde beter in de andere. Kunnen we teruggaan en zien hoe die het doet?”

“Het is natuurlijk een moeilijk besluit en het is heel moeilijk voor alle engineers die betrokken zijn bij de ontwikkeling om terug te grijpen naar wat we eerder hadden, maar aan de andere kant zijn er misschien dingen die we niet kunnen meten die ik met m’n kont wel voel, maar die een sensor niet ziet. Dus daarom willen we hier terugkeren en zien of we met dat pakket meer opties hebben om de auto zo af te stellen dat we sneller kunnen zijn in de race. Het was met wat geluk dat ze in Banbury werden bewaard en dat ze een oude vloer etcetera konden vinden.”

F1-Planet.com