Home » Actueel » Grosjean: “Iedereen zal een B-auto hebben in Barcelona”

Grosjean: “Iedereen zal een B-auto hebben in Barcelona”

Haas-coureur Romain Grosjean is er van overtuigd dat alle teams in Barcelona zullen aantreden met een “B-auto” oftewel een grote upgrade van hun huidige auto’s. De start van het Europese seizoen is traditioneel hét moment waarop de teams de eerste doorontwikkelingen van hun auto’s naar het circuit brengen. Circuit de Barcelona-Catalunya is het circuit waar ze in februari hun auto’s voor het eerst aan de tand voelden en die dus een heel concreet beeld geeft van waar het team staat en hoeveel de nieuwe onderdelen het team hebben gebracht.

Barcelona kan daarmee de sterke punten van de teams blootleggen, maar ook de zwaktes, stelt Romain Grosjean.

“Je weet dat iedereen grote updates mee zal brengen”, stelt Grosjean, “dus bijna iedereen zal een B-auto hebben. Daardoor zouden de standen iets anders kunnen worden.”

“Ik denk dat het belangrijk is dat onze updates de juiste kant op gaan. Het is belangrijk, want we weten wat we daar kunnen doen. We zullen zien of we dat kunnen herhalen en begrijpen waar onze racesnelheid is gebleven.”

Haas kampte in de eerste vier races meer dan gemiddeld met problemen om de banden te laten werken. Het team miste daardoor na sterke kwalificatieprestaties op zaterdag soms volledig de snelheid in de race op zondag. Grosjean verwacht dat die het team in Barcelona minder zullen opbreken.

“Het is een track met een hoge energie [door de banden], dus ik maak me er niet zo’n zorgen om of we de banden kunnen laten werken, in theorie dan. Het is interessant, want we kregen ze in Barcelona echt wel werkend. Om daar terug te keren en te zien of we ze nog steeds kunnen laten werken, zal een goede test zijn, want dan weten we dat de auto daar snel zou moeten zijn.”

Haas-teambaas Günther Steiner kondigde aan dat zijn team “aanzienlijke” updates meebrengt naar Barcelona.

“Er zullen veel onderdelen wijzigen – de voorvleugel, de vloer en heel veel kleinere onderdelen, zoals de spiegels”, zei de Italiaan, “we hebben heel veel data. We moeten ervoor zorgen dat alles na vier races nog steeds correleert en dat onze upgrade werkt. We kijken ernaar uit om te zien waar we staan ten opzichte van de wintertests.”

“Het is niet zo dat je de eerste vier races daarna kunt vergelijken, maar Barcelona is altijd een goed moment om de koppen bij elkaar te steken na de vroege overzeese races. We zijn terug in Europa, er komen upgrades aan, maar er is meer waar je naar moet kijken in Barcelona, want hier hebben we onze wintertests gedaan.”

F1-Planet.com