Home » Actueel » Grosjean: “Onbegrijpelijk dat ik een penalty kreeg”

Grosjean: “Onbegrijpelijk dat ik een penalty kreeg”

Haas-coureur Romain Grosjean heeft na de Grand Prix van Brazilië gezegd dat hij niet begrijpt waarom hij een penalty kreeg voor het incident met Esteban Ocon in de eerste ronde. De Fransman ontving een tijdstraf van 10 seconden op zijn racetijd nadat hij en Ocon elkaar raakten bij Turn 6. Grosjean raakte bij het aanremmen van de bocht uit balans en schoof naar de buitenkant en tegen de flank van de Force India. Die liep daarbij een lekke band en een kapotte wielophanging op en was uitvaller. Het was daardoor de eerste uitvalbeurt van Ocon sinds zijn debuut in de Formule 1 in Spa-Francorchamps in 2016.

Grosjean bood na afloop zijn excuses aan aan zijn landgenoot, maar zei niet te begrijpen waarom de stewards hem zo zwaar bestraften. Mede door de penalty zou hij slechts als twaalfde aan de finish komen.

“Het was niet de race waar we op hoopten”, zei Grosjean in een videoboodschap na afloop, “het spijt me voor Esteban dat we elkaar raakten.”

“Ik werd van achteren geraakt. Ik denk dat ik een lekke band had toen ik bij Turn 6 kwam. Ik verloor de auto en hij zat aan de buitenkant.”

“Voor mij is het een race-incident. Ik begrijp echt niet waarom ik een straf kreeg, maar het is zoals het is en we moeten verder.”

Ocon was het niet eens met de zienswijze van Grosjean.

“Ik lag voor het rempunt en hij verloor de achterkant en reed tegen mij aan”, zei de Force India-coureur.

“De straf is een kleine erkenning. Ik neem het hem kwalijk. Het was zijn fout, zeker weten.”

“Hij had niet zo moeten pushen en had de auto niet moeten verliezen. Dat is het. Ik ga niet tegen hem staan schreeuwen, dat heeft geen zin.”

Grosjean kon in tegenstelling tot Ocon wel zijn weg vervolgen, maar zou mede door de tijdstraf slechts als vijftiende finishen, op twee ronden achterstand.

“Ik denk dat het een race was waarin we voor punten hadden kunnen gaan. De auto voelde behoorlijk goed, vooral met alle schade die we hadden. De laatste stint op de supersofts was echt hoe ik de auto graag heb, dus daar gaan we aan werken en proberen om wat positiefs uit de race te halen en mee te nemen naar Abu Dhabi.”

Grosjean kreeg naast een tijdstraf van 10 seconden ook 2 penaltypunten bijgeschreven op zijn superlicentie. In totaal heeft hij nu 6 punten over een periode van 12 maanden.

admin