Home » Actueel » Grote motorupgrade Honda in Baku

Grote motorupgrade Honda in Baku

Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso kunnen in het komende weekend in Baku een forse vermogensimpuls tegemoet zien als Honda de eerste grote upgrade van haar power unit meebrengt. De Japanse fabrikant besloot de upgrade al in het komende weekend in Azerbaijan te introduceren nadat ze een kwaliteitsprobleem identificeerde op de power units die tot nu toe werden gebruikt. Dat probleem kwam aan het licht in de eerste vrije training voor de Grand Prix van China, waar Daniil Kvyat technische problemen ondervond die gerelateerd waren aan de Honda power unit. Honda voerde de problemen terug naar een kwaliteitsprobleem. Om te voorkomen dat de coureurs binnen enkele weken meerdere malen een power unit zouden moeten wisselen met uiteindelijk gridpenalty’s tot  gevolg, besloten de Japanners de upgrade eerder te introduceren.

Honda noemt de update de ‘Spec 2′ voor 2019, die naar verluidt fors meer vermogen meebrengt en dat komt goed van pas op de immens lange rechte stukken in Baku. Het kwaliteitsprobleem bij Kvyat zou volgens Honda “een van de redenen” zijn voor de introductie in het komende weekend.

De upgrade brengt de Toro Rosso-coureurs wel al heel vroeg op de rand van penalty’s. De coureurs hebben per seizoen maar drie verbrandingsmotoren, drie turbo’s, drie MGU-H’s en maar twee MGU-K’s en controle elektronica units. Kvyat is door zijn technische probleem al toe aan zijn derde verbrandingsmotor, turbo en MGU-H. Alexander Albon moest een volledig nieuwe power unit laten installeren na zijn crash in de derde vrije training en zal met de upgrade eveneens aan zijn laatste gealloceerde onderdelen toe zijn. Dat ondanks dat Baku pas ronde 4 van het Wereldkampioenschap is uit een totaal van 21 races.

 

 

F1-Planet.com