Home » Actueel » Haas behoudt Grosjean en Magnussen in 2019

Haas behoudt Grosjean en Magnussen in 2019

Haas F1 Team behoudt in 2019 haar huidige rijdersline-up bestaande uit Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Dat heeft het team op vrijdag bekendgemaakt. Haas overwoog in de afgelopen maanden haar rijders, maar koos uiteindelijk voor continuïteit en de ervaring van de coureurs die ze in huis heeft. Grosjean reed sinds 2009 al 139 Grands Prix en is al sinds het begin als coureur betrokken bij Haas F1 Team. Magnussen begint in 2019 aan zijn vijfde F1-seizoen.

“Vanaf het eerste begin hebben we ervaren coureurs nodig gehad om de ontwikkeling van onze auto en ons team te bespoedigen en we hebben twee heel goede en ervaren coureurs in Romain Grosjean en Kevin Magnussen”, stelt Haas-teambaas Günther Steiner, “we hebben ons sinds vorig jaar drastisch verbeterd, dus het was een behoorlijk gemakkelijk besluit om beide coureurs te behouden.”

“Ik denk dat de 100 punten-barrière doorbroken moet en zal worden en we zullen dat bereiken met Romain en Kevin”, zei Steiner, “beide coureurs pushen elkaar om beter te worden en hun gezamenlijke feedback stelt ons in staat om beter te worden. Het is geen toeval dat in hun tweede jaar als teamgenoten, Haas F1 Team haar beste jaar doormaakt. Door Romain en Kevin bij elkaar te houden, willen we het volgend jaar nog beter doen.”

Romain Grosjean was blij met zijn contractverlenging.

“Het is indrukwekkend om te zien wat dit team in zo’n relatief korte tijd heeft bereikt en voor iemand die hier vanaf het begin is geweest, ben ik trots op de tijd, inzet en offers die het heeft gevergd om Haas F1 Team zo competitief te maken”, zei de 32-jarige Fransman, “ik ben blij dat ik door kan gaan bij Haas F1 Team en Haas Automation en al onze partners mag vertegenwoordigen. Gene Haas heeft iets heel bijzonders opgebouwd – iets dat we nog beter kunnen maken en het is een eer om daar onderdeel van te zijn.”

Magnussen stelt dat hij zich thuis voelt bij Haas.

“Ik ben nog nooit in een betere situatie geweest dan nu bij Haas F1 Team. Dit is een team vol racers en we streven allemaal hetzelfde na. Er is geen bureaucratie en alles is heel eenvoudig. Voor Gene Haas draait alles om efficiëntie en hij en Günther hebben een heel efficiënte omgeving gecreëerd die het beste uit zijn mensen haalt. We geloven allemaal in elkaar en daarom hebben we zo veel bereikt.”

Haas staat na 16 ronden in het Wereldkampioenschap op de vijfde plaats bij de constructeurs en staat 15 punten achter Renault Sport F1 Team, dat de vierde plaats inneemt.

F1-Planet.com