Home » Actueel » Haas F1 Team ontkent breuk met Rich Energy

Haas F1 Team ontkent breuk met Rich Energy

Haas F1 Team heeft op donderdag een breuk met haar hoofdsponsor Rich Energy ontkend. William Storey, de CEO van de energiedrankfabrikant, kondigde op woensdagavond opmerkelijk via Twitter aan dat het bedrijf het contract met het F1-team had beëindigd vanwege “slechte prestaties”. Storey verwees daarbij naar de Grand Prix van Oostenrijk waar de Haas-coureurs het in de beginfase moeilijk hadden om de Williams bij te houden. De karakteristieke Brit stelde daarbij dat de politiek en politiek-correcte houding in de F1 te veel afstraalt op het merk.

“Vandaag heeft @rich_energy ons contract met @HaasF1Team beëindigd vanwege slechte prestaties. Wij willen @redbullracing verslaan en het is onacceptabel dat ze in Oostenrijk achter @WilliamsRacing stonden. De politiek en PC (politiek-correcte) houding in @F1 straalt ook af op ons bedrijf. Wij wensen het team alle goeds”, twitterde Storey.

Haas reageerde op donderdag onbewogen op de tweet van Storey, vast overtuigd dat het contract dat voor het gehele seizoen 2019 werd aangegaan bindend is. Ondertussen haastten de aandeelhouders van Rich Energy om de schade te beperken. Een bron rond het bedrijf ontkende met klem dat de overeenkomst was beëindigd.

“De deal is niet beëindigd en William heeft niet de autoriteit om dat te besluiten. De investeerders proberen de PR-rommel op te ruimen, maar het is business as usual.”

Haas-teambaas Günther Steiner gaf toe dat hij verrast werd door het bericht van Storey. Hij stelde dat het team in Silverstone gewoon met de beeltenissen van Rich Energy zal rijden. Aan de teamkleding en de bestickering van de hospitality unit was op donderdag in Silverstone niets veranderd.

“Het was een verrassing”, gaf Steiner toe. De teambaas kon niet ingaan op de lange-termijn perspectieven van de samenwerking tussen Haas en Rich Energy.

“Ik zou jullie meer willen vertellen, maar dat gaat niet en ik hoop dat jullie dat respecteren”, zei hij, “ik wil niemand in een moeilijke positie brengen, maar ik kan er niets over zeggen.”

“Ze zullen dit weekend op de auto staan en de rest moeten we daarna met elkaar uitzoeken, wat we gaan doen. De commerciële overeenkomst maakt dat ik er niets over kan zeggen en ik wil het niet verder opschudden.”

Steiner stelt dat teleurstellingen zoals die in Oostenrijk “onderdeel van het werk” zijn en dat hij zich niet zal laten verleiden tot een woordenstrijd.

“Het maakt mij niet boos, het is iets waar ik volgende week mee aan de slag moet en dat zal ik doen.”

Steiner stelde dat hij zich vanaf nu zal concentreren op het raceweekend van zijn team, waarbij ze zal proberen sterk terug te komen van de race op de Red Bull Ring.

“Je kunt zonder dit soort dingen af, maar het is niet zo dat ik hier ’s nachts van wakker lig. We gaan verder met ons werk om de auto terug te krijgen waar we willen staan, dat is het belangrijkste.”

“Dat is onze focus. Het is belangrijk, maar op dit moment is het onderdeel van mijn werk en we moeten er gewoon mee omgaan. We hebben allemaal wel dingen in ons werk die we leuk vinden en dingen die we minder leuk vinden.”

Rich Energy bracht in de loop van de dag een verklaring uit, waarin ze stelde nog steeds vierkant achter het Haas F1 Team te staan.

“Wij geloven met heel ons hart in het Haas F1 Team, haar prestaties en de organisatie als geheel en wij zijn volledig toegewijd aan de huidige sponsorovereenkomst”, stelt het bedrijf, “wij geloven ook volledig in het product van de Formule 1 en het platform dat zij biedt aan ons merk.”

“De ellendige acties van één individu hebben ons in een enorme verlegenheid gebracht. We werken eraan om deze persoon al zijn bestuurlijke verantwoordelijkheden te ontnemen. Zij mogen voor zichzelf spreken, maar hun meningen zijn niet die van het bedrijf.”

In een eerdere tweet stelde het bedrijf al de tweet van Storey “spijtig” te vinden en afkomstig van een “ongeautoriseerde bron”.

F1-Planet.com