Home » Actueel » Haas mikt met VF-19 op vierde plaats

Haas mikt met VF-19 op vierde plaats

Haas F1 Team mikt met haar nieuwe VF-19 op de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap. Het Amerikaanse team denkt dat het realistisch is om voor de best of the rest positie te strijden.

In 2018 kende het team veruit het beste jaar uit haar nog prille historie. Ze eindigde het team als vijfde bij de constructeurs, maar moest toegeven dat ze door fouten veel kansen had laten liggen. Had ze die niet gemaakt dan zou ze het Renault zeker lastig hebben kunnen maken voor de vierde plaats.

Het team ziet geen reden waarom die klassering in 2019 niet alsnog mogelijk zou zijn. Ze gaat het seizoen met vertrouwen tegemoet. Een wederopstanding van McLaren en Williams vreest ze bij voorbaat niet. Rich Energy directeur William Storey stelt zelfs dat Haas in 2018 “in alle opzichten veruit superieur was aan haar directe tegenstanders”.

Haas F1-teambaas Günther Steiner hoopt dat zijn team de strijd aan kan gaan met Red Bull Racing.

“Ik denk dat je gewoon moet proberen het beste eruit te halen”, zegt Steiner over die ambitie, “als je geen doelen stelt, bereik je nooit iets.”

Dat het uitgerekend Red Bull is waar het team de pijlen op richt, is geen toeval gegeven dat de energydrinkproducent een directe concurrent van haar nieuwe hoofdsponsor is.

“Naast de baan weet ik het niet”, zegt hij over die strijd, “William kan daar beter over praten dan ik, want ik ben geen expert in energydrinks. Maar dat is zeker een ambitie.”

“Ze [Red Bull] zijn goed in het racen, maar je weet het nooit. Vorig jaar hadden we denk ik de op drie na snelste auto, maar we finishten als vijfde. Dat weet ik.”

“Of we het bereiken of niet, weet ik niet, maar als je het niet probeert, dan bereik je het zeker niet. Waarom zou je het doen als je jezelf geen hoge doelen stelt?”

Coureur Kevin Magnussen steunt de doelen van zijn team.

“Ik denk dat het geweldig is om grote ambities te hebben”, zei hij bij de presentatie van de VF-19, “je hoort William zeggen dat hij de strijd wil aanknopen met Red Bull. Hij is een bedrijf begonnen dat in directe concurrentie zal zijn buiten de Formule 1, dus je moet zulke ambities hebben om succesvol te zijn. Daar is niets mis mee.”

De Haas wordt voor dit jaar uitgevoerd in een nieuwe, zwart-gouden kleurstelling. Daarmee lijkt die erg op de in John Player Special-kleuren uitgeruste Lotus van weleer. Steiner stelt echter dat zijn team goed naar dat ontwerp heeft gekeken om te voorkomen dat het een exacte kopie werd.

“Hij ziet er goed uit in het zwart met goud”, zei Steiner over de VF-19, “we hebben hem een evolutie laten doormaken. We hebben er wit aan toegevoegd, want andere zou het een complete kopie zijn van de jaren ‘80.”

“We hebben het een evolutie gegeven met het wit, dus we brengen het gewoon een stapje verder. Hij ziet er goed uit.”F1-Planet.com