Home » Actueel » Haas onthult kleurstelling zonder Rich Energy sponsoring

Haas onthult kleurstelling zonder Rich Energy sponsoring

Haas F1 Team heeft op maandag de kleurstelling getoond zonder de beeltenissen van voormalig hoofdsponsor Rich Energy. Het team onthulde vorige week dat de overeenkomst met de energiedrankfabrikant met onmiddellijke ingang is beëindigd na een turbulent seizoen.

Rich Energy voegde zich eind 2018 vol trots bij het team als haar eerste titelsponsor, maar al snel raakte het merk in opspraak. Het bedrijf werd aangeklaagd door fietsenproducent Whyte Bikes voor plagiaat van haar logo. Op last van de Britse rechter moest het merk alle uitingen met het logo aanpassen. Na een teleurstellende race in Oostenrijk verbijsterde Rich’ CEO William Storey door in een tweet te stellen dat hij de overeenkomst met Haas F1 Team “per direct had beëindigd” vanwege “wanprestaties”.

Storey zou door de mede-aandeelhouders tot de orde worden geroepen en zou de wacht aan worden gezegd. Vervolgens zou de energy drink worden voortgezet onder een nieuwe naam, omdat Storey naar verluidt toch nog de controle had over de merkrechten.

Haas hield zich lange tijd op de vlakte over de situatie, maar maakte vorige week dan toch bekend dat de twee partijen “op vriendschappelijke basis” uit elkaar gaan.

De aangepaste kleurstelling van de Haas behoudt de zwart met gouden kleurstelling, maar is ontdaan van de uitingen van Rich Energy. De kleurstelling is daarmee in grote lijnen nog steeds dezelfde als voorheen.

F1-Planet.com