Home » Actueel » Haas: “Renault probeert alles behalve focussen op zichzelf”

Haas: “Renault probeert alles behalve focussen op zichzelf”

Nu de spanning om de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap oploopt, verscherpt ook de toon tussen Renault Sport F1 Team en Haas F1 Team. Haas kwam na de Grand Prix van Italië aanvankelijk op punten gelijk met Renault, maar het fabrieksteam van de Franse fabrikant zette Haas de voet dwars door een protest in te dienen tegen de klassering van Romain Grosjean, die als zesde was gefinisht. Haas had de door de FIA voorgeschreven wijzigingen aan de vloer nog niet doorgevoerd. Renault stelde dat aan de kaak met een protest, waardoor de FIA de Haas moest schrappen uit de uitslag.

Haas F1-teambaas Günther Steiner stelt nu dat Renault alles zal proberen om de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap vast te houden, maar vergeet ondertussen zich te concentreren op haar eigen doorontwikkeling.

“Ik zie alleen maar dat hun performance achteruit is gegaan”, stelt Steiner, “ik weet niet wat daar intern gaande is.”

“Ze hebben zeker performance ingeleverd en hun motor maken ze zelf, dus ze kunnen niemand de schuld geven. Als ze nog meer de draad kwijt raken, is dat beter voor ons. Ik zal er niet mee zitten!”

“Je kon zien dat ze wat wanhopig waren toen ze een protest tegen ons indienden in Monza. Ze zullen alles proberen behalve op zichzelf concentreren om beter te worden.”

Steiner stelt dat zijn team met nog vier races te gaan nog genoeg tijd heeft om de strijd in haar voordeel te beslissen.

“Het is nog steeds moeilijk”, stelt Steiner, “ik weet dat we nog vier races te gaan hebben. Zij waren dit weekend niet zo sterk, maar ze hadden meer geluk dan wij en we scoorden een punt, maar hun performance en snelheid was niet goed. Maar dat betekent niet dat ze niet goed zullen zijn in Austin en Mexico. Wij moeten onze beste prestaties geven en het goed doen. Wij zijn er nog niet.”

“We zullen vechten, maar er is nog een lange weg te gaan. Nog steeds vier races, nog 20% van het kampioenschap.”

Haas tekende beroep aan tegen het besluit om Grosjean te diskwalificeren in Monza en die zaak dient begin november na de Grands Prix van de VS en Mexico.

“We zullen na Mexico allemaal terug gaan naar het Verenigd Koninkrijk en dan hebben we drie dagen om ons voor te bereiden en daar naar toe te gaan.”

“Ik vlieg vanuit Mexico direct naar het Verenigd Koninkrijk met alle anderen en van daaruit zullen we het verder gaan bekijken.”

F1-Planet.com