Home » Actueel » Haas’ sponsorsoap met Rich Energy krijgt nieuwe wending

Haas’ sponsorsoap met Rich Energy krijgt nieuwe wending

Er lijkt geen einde te komen aan de soap rond Haas-sponsor Rich Energy. Nadat de CEO van de energiedrankfabrikant, William Storey, voorafgaand aan het weekend in Silverstone plotseling via Twitter bekendmaakte dat het merk de sponsoring van het F1-team met onmiddellijke ingang zou beëindigen vanwege “slechte resultaten”. Die stellingname werd een dag later ontkend door de aandeelhouders van het bedrijf, die stelde dat de onjuiste berichtgeving afkomstig was van “één individu” die bovendien niet bevoegd was om de overeenkomst te beëindigen. De aandeelhouders zeiden stappen te ondernemen om Storey uit zijn functie te ontheffen.

Opmerkelijk genoeg behield Storey als enige de toegang tot het Twitter-account van Rich Energy en die bleef in het afgelopen weekend kritiek leveren op het team, de rechtmatigheid van de acties van de aandeelhouders in twijfel trekken en vasthouden aan zijn positie.

Nu is duidelijk geworden dat het merk een nieuwe naam krijgt: Rich Energy zal in de toekomst Lightning Volt gaan heten. De nieuwe naam volgt op het vertrek van Storey aan het hoofd van het bedrijf. Die heeft zijn post verlaten en zijn aandelen in Rich Energy verkocht. Storey bevestigde dat zelf op weerbarstige wijze, opnieuw via social media.

“William Storey, oprichter van @rich_energy heeft zijn meerderheidsbelang in de juridische entiteit Rich Energy Limited verkocht. Dit besluit is met tegenzin genomen door het dubbelzinnige gedrag van minderheidsaandeelhouders. Om @Schwarzenegger te citeren: “hij komt terug!”

De inschrijving in de Britse Kamer van Koophandel bevestigde dat Storey niet langer directeur is van het bedrijf. Ook zijn zakenpartner Zoran Terzic is niet langer bij het bedrijf betrokken. Zijn rol wordt overgenomen door Matthew Kell, die nu 75 procent van de aandelen in handen heeft. Het bedrijf staat nu ingeschreven op het adres van het bedrijf BDG Group in Londen.

Reden voor de naamwijziging zou zijn dat Storey als oprichter de naamrechten van Rich Energy heeft en die niet zou willen opgeven. Het is niet duidelijk welke impact de naamwijziging zal hebben op de sponsoring van Haas, dat dit jaar Rich Energy als hoofdsponsor op haar auto’s heeft.

F1-Planet.com