Home » Actueel » Haas verliest beroepszaak tegen diskwalificatie Grosjean in Monza

Haas verliest beroepszaak tegen diskwalificatie Grosjean in Monza

Haas F1 Team heeft op donderdag na een hoorzitting bij de FIA in Parijs de beroepszaak die ze aanspande tegen de diskwalificatie van Romain Grosjean in Monza verloren. De zesde plaats van de Fransman werd na afloop van de race geschrapt nadat Renault een protest had aangetekend tegen het resultaat. De vloer van de Haas zou niet conform de reglementen zijn, stelde het fabrieksteam van de Franse fabrikant.

De FIA bracht in een reglementsverduidelijking op 25 juli naar buiten dat de vloer van de auto’s in elke uithoek aan de voorkant een radius moet hebben van 50 graden ten opzichte van de referentielijn. Voor Haas betekende dat dat de haar vloerontwerp moest aanpassen, maar kon die door de verplichte sluiting van de fabriek in de zomerbreak naar eigen zeggen niet op tijd afronden. Het team informeerde de FIA niet genoeg tijd te hebben om de ontwerpen aan te passen en stelde die niet voor de Grand Prix van Singapore te kunnen realiseren.

De discussies met de FIA waren ook na de zomerbreak nog gaande. De keurmeesters van de FIA besloten de kwestie in Spa-Francorchamps en Monza niet op het spits te drijven en de auto’s af te keuren op het detail, maar het betekende wel dat het team bij het inzetten van de auto’s kwetsbaar was voor protesten van andere teams. Die hadden er in Spa-Francorchamps nog geen lucht van gekregen, maar in Monza zou Renault, nadat Haas met de zesde plaats aan de finish van Grosjean in punten gelijk was gekomen met het team voor de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap, de FIA bevragen over de vloer van het team. De stewards moesten na het protest van Renault een onderzoek instellen en de Haas diskwalificeren.

Haas besloot zich niet neer te leggen bij de kwestie en ging in beroep tegen het besluit. Ze maakte het aanhangig bij het FIA College van Beroep, dat de kwestie evalueerde en vooral bekeek of er procedurele of beoordelingsfouten zijn gemaakt.

Het College kwam daarvoor op donderdag op het FIA Hoofdkwartier in Parijs bijeen, waar teambaas en technisch leider Günther Steiner zich verweerde tegen het besluit. Het College van Beroep stelde echter vast dat de diskwalificatie gegrond was. De Haas voldeed ten tijde van de Grand Prix van Italië niet aan de reglementen zoals verduidelijkt in de Technische Instructie 033/18 en werd daarom volgens het College terecht uitgesloten.

Het College verzocht daarop “de competente Sportieve Autoriteit, zoals te doen gebruikelijk, de consequenties te trekken van dit oordeel”.

Het besluit van het College heeft een belangrijke impact op het Constructeurskampioenschap. Door het besluit blijft Haas op 84 punten in het Constructeurskampioenschap. Ze heeft daarin nu, met nog twee races te gaan, 30 punten achterstand op Renault Sport F1 Team voor de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap. Als Grosjean in het gelijk gesteld zou zijn, zou hij acht punten terugkrijgen, maar zou Carlos Sainz daarnaast niet als achtste maar als negende geclassificeerd worden, waardoor Renault twee punten zou verliezen. De achterstand zou dan teruggebracht zijn tot 20 punten en dan zou in de laatste twee races nog alles mogelijk zijn als Haas in de laatste twee races echt hoge ogen gooit in de subtop en Renault niet zou scoren.

“Wij zijn natuurlijk teleurgesteld dat we onze beroepszaak niet hebben gewonnen”, zei teambaas Günther Steiner, “we gaan verder en kijken uit naar de laatste twee races van het jaar om op het circuit te vechten, meer punten te scoren en ons sterkste seizoen tot nu toe in de Formule 1 af te ronden.”

Renault Sport F1’s Technisch Directeur Nick Chester, die ook aanwezig was in Parijs om het protest van Renault toe te lichten, was tevreden met het oordeel van het College van Beroep.

“Op de Technische Reglementen, vooral die geïntroduceerd omwille van de veiligheid – moet strikt worden toegezien”, zei hij, “wij zijn tevreden met het besluit en ik zou het College en de FIA voor hun werk willen bedanken in deze kwestie. Het team is nu geconcentreerd op het einde van het seizoen.”

F1-Planet.com