Home » Actueel » Haas verliest hoofdsponsor Rich Energy

Haas verliest hoofdsponsor Rich Energy

De overeenkomst tussen Haas F1 Team en haar hoofdsponsor Rich Energy is met onmiddellijke ingang beëindigd. Dat heeft het team op maandag bevestigd. Een “reorganisatieproces” bij de energiedrankfabrikant zou de oorzaak zijn van de breuk.

“Haas F1 Team en Rich Energy zijn op amicale wijze overeengekomen om hun partnership in het FIA Wereldkampioenschap Formule 1 met onmiddellijke ingang te beëindigen”, stelde het team in een verklaring.

“Hoewel het merk een substantiële herkenning van het merk heeft genoten en een aanzienlijke exposure heeft gekregen door haar titelsponsorschap van Haas F1 Team in 2019, zal er als gevolg van een reorganisatieproces bij Rich Energy een aangepaste wereldwijde strategie nodig zijn.”

“Als gevolg daarvan hebben Haas F1 Team en Rich Energy besloten dat de beëindiging van het bestaande partnership de beste oplossing was voor beide partijen.”

“Haas F1 Team wil haar dank uitspreken en de beste wensen aan de betrokkenen bij Rich Energy.”

Met de beëindiging van de samenwerking komt er een einde aan een van de meest opmerkelijke sponsorships van de afgelopen jaren. Nadat Rich Energy aan het begin van 2019 trotse hoofdsponsor werd van het team, kreeg het merk in het voorjaar te maken met een copyright-kwestie. Ze zou haar logo hebben gekopieerd van fietsenfabrikant Whyte Bikes. dat al langer een vrijwel identiek logo voerde. Rich Energy verloor de rechtszaak en moest het logo uit haar uitingen verwijderen.

In juli verscheen er op social media na een teleurstellend resultaat van het team in de Grand Prix van Oostenrijk een uiting van toenmalig CEO Williams Storey dat hij het sponsorship door Rich Energy met onmiddellijke ingang had beëindigd vanwege “wanprestaties”.

De aandeelhouders van Rich Energy grepen in, stabiliseerden de situatie met Haas en zetten Storey uit zijn functie. De karakteristieke Brit had echter de merkrechten van Rich Energy, waardoor het bedrijf leek te worden verscheurd door vechtende aandeelhouders.

Lange tijd bleef het onduidelijk of en zo ja wanneer de overeenkomst zou worden beëindigd. Haas-teambaas Günther Steiner zei zich er in de drukke periode voor de zomerbreak niet mee bezig te willen houden en de situatie daarna te zullen bezien. Het zou tot vandaag duren tot alle formaliteiten van de ontbinding van de overeenkomst konden worden afgewikkeld.

Haas zal haar huidige, zwarte kleurstelling in ieder geval tot het einde van het seizoen blijven voeren, maar dan zonder de logo’s van Rich Energy.

 

F1-Planet.com