Home » Actueel » Haas voert wisselingen door in pitcrew

Haas voert wisselingen door in pitcrew

Haas F1 Team heeft wisselingen aangebracht in haar pitcrew. Voor de Grand Prix van Bahrein zijn aanpassingen doorgevoerd in de rolverdeling naar aanleiding van het dubbele pitstopdrama in Melbourne. Daar vielen Kevin Magnussen en Romain Grosjean kort na elkaar uit door identieke problemen met de bevestiging van een wiel. Haas zou later toegeven dat het beide keren te wijten was aan menselijke fouten.

Teambaas Günther Steiner bevestigde eerder dat er geen ontslagen zouden vallen als gevolg van de pitstopfouten, maar stelt nu wel dat zijn team maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. De monteurs die verantwoordelijk waren voor het monteren van de wielen waar de problemen ontstonden krijgen een andere rol in de crew.

“We hebben een paar posities gewisseld. De belangrijkste reden is niet omdat ze een fout maakten, maar om ze in staat te stellen om hun zelfvertrouwen terug te krijgen. Als je hetzelfde blijft doen en de jongens hebben niet het zelfvertrouwen, dan is het risico dat je weer een fout maakt groot, dus we hebben posities gewisseld.”

“Je maakt duo’s van andere mensen en geeft hen andere taken, want je hebt hoe dan ook zoveel mensen nodig. Dat is wat we voor deze race hebben gedaan en dat is de rolverdeling waar we sinds gisteren mee oefenen.”

Haas heeft een extra maatregel getroffen door een teamlid toe te voegen dat een coureur instrueert om te stoppen als er een probleem wordt vastgesteld in de fase waarin de coureur wordt losgelaten dat nog niet is gezien op het moment dat de auto wegrijdt.

“We hebben een extra persoon toegevoegd zodat, als die niet is tegengehouden, we de auto kunnen laten stoppen, hem terug kunnen duwen en het kunnen corrigeren.”

Nadat Haas eerder toegaf dat ze in de wintermaanden niet genoeg was toegekomen aan het oefenen van pitstops, wordt er in de aanloop naar het weekend in Bahrein intensief getraind.

“We gaan zoveel mogelijk trainen, zolang de jongens die je ziet zich fysiek goed genoeg voelen om het te doen. Zodra ze moe worden, leer je niets meer, behalve dat je ze uitput.’

 

“De team manager moet beslissen wanneer dat punt wordt bereikt, maar we gaan dit weer doen zoals vorig jaar. Dat hebben we in Australië niet gedaan.”

F1-Planet.com