Home » Actueel » Hamilton baalt van “rommelige” kwalificatie

Hamilton baalt van “rommelige” kwalificatie

Lewis Hamilton baalde op zaterdagmiddag van het rommelige verloop van zijn kwalificatie. De Mercedes-coureur zat er, ondanks dat de hypersoft niet Mercedes’ voorkeur had, toch goed bij in de kwalificatie en was tot het laatst toe vol in de strijd om pole-position. Een foutje bij het aanremmen van de hairpin in zijn laatste vliegende ronde deed zijn kansen uiteindelijk de das om. Hij moest daarop genoegen nemen met de vierde startpositie.

Door de fout bij het aanremmen ging de Mercedes wijd en kon Hamilton niet voldoende snelheid uit de hairpin meenemen naar het rechte stuk, het hele weekend al het sterkste gedeelte van het circuit voor het team.

“Op vrijdag was de balans van de auto in [Turn] 10 [de hairpin, red] geweldig”, zei Hamilton na afloop, “normaal gesproken is de laatste sector mijn sterkste op dit circuit, maar ik had het gewoon zwaar”.

“Er zit een enorme hobbel in Turn 10. Gisteren hadden we een paar kleine lock-ups, al was het niet veel. Als je bleef pushen met de setup, zijn er gebieden die beïnvloed kunnen worden. Dus voor die bocht had ik het steeds heel moeilijk om de auto af te remmen, de ene keer blokkeerden de voorwielen, de volgende de achterkant, dus het was behoorlijk rommelig.”

“Ik moet nagaan wat het nu precies was, maar dat kostte me absoluut een groot deel van mijn tijd daar. In die bocht alleen heb ik zeker de pole-position verloren.”

Hamilton hoopt op zondag toch op een goede race. De Mercedessen starten de race op de ultrasoft band en op die band was Hamilton tevreden over de lange runs in de trainingen.

“Ik hoop dat we morgen nog steeds een goede uitgangspositie hebben. Onze lange runs waren echt heel goed. Het zal interessant worden te zien hoe goed Red Bull het doet. Dus hopelijk kunnen we progressie boeken en de druk opvoeren.”

Mercedes vreesde vooraf al problemen met de hypersoft en selecteerde daarom aanzienlijk minder sets van de roze band dan de concurrentie. Dat belemmerde achteraf bezien de voorbereidingen op die band, stelt Hamilton.

“We weten dat het achteraf bezien mooi zou zijn geweest als we meer tijd hadden gehad om ons voor te bereiden op de hypersoft, maar dat was niet het geval.”

“Op basis van de test die we in Abu Dhabi [2017] hadden, hebben we de besluiten genomen en daar zijn we bij gebleven. We hebben ons best gedaan ermee.”

“Maar het was een combinatie van factoren. Toen we begonnen aan de kwalificatie, wisten we dat het heel close zou worden en dat was het, maar in mijn hart heb ik echt het gevoel dat we de snelheid hadden om de eerste rij te veroveren, of de snelheid hadden om op de eerste rij te staan, maar ik had het moeilijk in de sessie en kon het niet voor elkaar krijgen.”

“Je kunt ze niet allemaal pakken en ik ga proberen om er morgen van te herstellen.”

admin