Home » Actueel » Hamilton: “Bottas had een enorme slipstream”

Hamilton: “Bottas had een enorme slipstream”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton verklaarde het gat van precies 0,1 seconde met zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die de snelste tijd van de dag zette in de tweede vrije training, door een “enorme slipstream” die de Fin volgens hem een halve seconde zou hebben gebracht.

Mercedes kende een sterke dag met een ijzersterke balans van de twee W10’s op het circuit van Suzuka. Bottas was in de eerste sessie al de snelste en gaf daar uiteindelijk een vervolg aan in de tweede vrije training. De Fin ontsnapte bij een spin bij het opkomen van het rechte stuk, maar hield de auto met in ieder geval twee wielen op het asfalt en kon zijn weg vervolgen.

“Er is altijd tijd te vinden op dit circuit”, zei Hamilton na afloop, “er zijn altijd gebieden waar je zwak bent. Dit is niet een van mijn sterkste circuits zou ik zeggen en er zijn altijd gebieden waar je je in kunt verbeteren.”

“Valtteri heeft een enorme slipstream gehad in zijn snelste ronde. Hij won zo een halve seconde op het rechte stuk.”

“Dus er is een interessante dynamiek, want je wilt niet achter iemand zitten in het eerste deel, want dan heb je schone lucht nodig, maar als je geluk hebt, krijg je laat in de ronde een slipstream. Dan is het perfect.”

Bottas was na afloop blij met de 1-2 ’s in beide vrije trainingen en zijn snelste tijd van de dag.

“Het was een heel positieve dag”, zei hij, “we hebben wat nieuwe onderdelen geprobeerd die we voor dit weekend op de auto hebben. We hebben goed kunnen rijden. De auto voelde vanaf het begin goed en yeah, ik ben behoorlijk tevreden over de auto in het algemeen.”

“Het is nog steeds maar de training, maar ik voel dat we progressie hebben geboekt met de auto, dus dat is altijd een heel goed gevoel. Je kunt de auto nog meer pushen dan voorheen.”

F1-Planet.com