Home » Actueel » Hamilton: “Dit is niet de manier waarop ik wilde winnen”

Hamilton: “Dit is niet de manier waarop ik wilde winnen”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton had na afloop wat gemengde gevoelens bij zijn overwinning in de Grand Prix van Canada. De Engelsman won de Grand Prix na een controversiële tijdstraf voor Sebastian Vettel nadat de Duitser kort van de baan was gegaan in de chicane bij Turns 3 en 4 en in het pad van Hamilton terugkeerde op de baan. Hamilton finishte achter Vettel op de baan, maar door de tijdstraf van Vettel werd hij als winnaar afgevlagd. Dat besluit viel niet goed bij het veelal Ferrari-gezinde publiek, dat hun ongenoegen met boegeroep botvierde richting Hamilton.

“Het is een beetje een vreemd einde van de dag”, zei Hamilton na afloop, “het enige dat ik vandaag heb gedaan was mijn benen uit mijn lijf gereden. Het is dan een beetje vreemd om te zien hoe de fans reageren.”

“Maar ik ben gewoon heel dankbaar, want ik had een crash op vrijdag en begon met een achterstand en vanochtend hadden we een motorprobleem en de jongens hebben zo hard gewerkt. Ze hebben echt zo hard gewerkt en verdienden het om een auto op de baan te hebben, dus ik heb voor hen mijn uiterste best gedaan om het beste resultaat te halen.”

“Je kunt hier niet goed volgen en het enige wat ik kon doen was hem in een fout dwingen en hij heeft er een gemaakt. Dat was niet mijn fout. Uiteindelijk probeerde ik het op een normale manier te doen en dicht genoeg te naderen om hem op de baan in te halen, maar mijn banden waren eraan. Die van hem denk ik ook, maar ze waren zo snel vandaag, vooral op de rechte stukken en daar had ik het moeilijk.”

Hamilton stelde dat de in Spa-Francorchamps in 2008, waar hij zelf de overwinning verloor, niet te vergelijken was met de situatie op zondag in Canada.

“Dat was een andere situatie, vergelijkbaar, maar wel anders. Ik herinner het me nog wel. Ik ging eraf en kwam terug en bleef hem voor een het team vroeg Charlie [Whiting], die de steward was destijds, of dat oke was. Anders had ik hem er weer voorbij gelaten en hem opnieuw ingehaald, maar hij zei dat het in orde was, maar uiteindelijk was dat niet het geval. Dus dat was anders. Als het me werd verteld, dan had ik hem er voorbij gelaten, maar het maakte niet uit, want hij [Kimi Räikkönen] crashte, maar ik weet wat het is om een race te verliezen, maar de omstandigheden waren anders.”

“Maar Seb heeft een geweldige race gereden. Ferrari heeft het zo goed gedaan dit weekend. Ze waren zo snel en ik moest echt alles geven om te proberen om ze bij te houden en onder druk te houden in de race. En dat heb ik gedaan.”

F1-Planet.com