Home » Actueel » Hamilton: “Dit was veruit het moeilijkste jaar”

Hamilton: “Dit was veruit het moeilijkste jaar”

Lewis Hamilton heeft gezegd dat hij zijn zesde wereldtitel – zijn vijfde met Mercedes – behaalde na “veruit het moeilijkste jaar” in zijn periode bij het team. Hamilton won tot op heden 10 Grands Prix in 2019 en had in de Verenigde Staten, drie races voor het einde van het seizoen, nog maar 3 punten nodig om de wereldtitel in de wacht te slepen. Daarmee behoort die tot een van zijn vier vroegst behaalde kampioenschappen, maar hij stelde dat de cijfers niet voor zich spreken. Hij heeft naar eigen zeggen “demonen” van zich af moeten schudden en de dood van zijn mentor Niki Lauda in mei van dit jaar liet diepe sporen na.

“Het was het zwaarst om gedurende het seizoen geconcentreerd te blijven. Alleen andere atleten die op de toppen van hun kunnen zijn kunnen dit waarschijnlijk echt goed begrijpen”, zei Hamilton.

“Het is gewoon,  je arriveert week in, week uit, je kunt niet verslappen zoals ik deed in de kwalificatie [in Austin] bijvoorbeeld en je moet je kunnen herpakken na mindere dagen.”

“Het is niet gemakkelijk geweest voor ons. We begonnen het seizoen, reisden af naar Melbourne en dachten dat we op achterstand zouden staan.”

“Het is echt een uitdaging geweest, deze tweede helft van het seizoen. Het is de zwaarste tweede seizoenshelft geweest die we als team hebben gehad, denk ik. We moesten vechten tegen Ferrari en Red Bull.”

“Elk jaar ga je door een andere rollercoaster van emoties om te komen waar je bent.”

“Ieder van ons heeft wel met iets te kampen in het leven, wat dat ook is: klein, groot. Ik heb geprobeerd mensen te laten inzien dat dingen er van de buitenkant altijd geweldig uit zien, maar dat is niet altijd het geval.”

“Ik probeerde te laten zien dat ik het niet begreep, dat we op een bepaalde manier allemaal hetzelfde zijn.”

“Ik zou zeggen dat ik niet had verwacht dat het verliezen van Niki dit jaar me zo hard zou raken. Het was echt heel verdrietig en ik mis hem vandaag enorm. Ik realiseerde me niet hoeveel ik van die man hield.”

“Dat was een zwaar moment voor ons en we hebben ook een jonge jongen verloren [Anthoine Hubert] in Spa. Ik zag het op tv. Ik zag het gebeuren.”

“Als zoiets gebeurt, kan dat heel veel twijfel zaaien in je hoofd en je moet de strijd aangaan met gedachten van ‘OK, jeez, is het tijd om te stoppen of zal ik doorgaan?’ Want er zijn zoveel mooie dingen in het leven erna. Ik wil tijd doorbrengen met mijn familie. Ik wil op een gegeven moment een gezin stichten, al die verschillende dingen.”

“Ik ben zo geladen en ik houd zo van wat ik doe dat ik niet denk dat er veel is dat me tot stoppen kan brengen.”

F1-Planet.com