Home » Actueel » Hamilton: “Dit weekend was rampzalig”

Hamilton: “Dit weekend was rampzalig”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton baalde na afloop van de race van zijn vierde plaats aan de finish. De Engelsman kon door zijn bandenstrategie geen moment aanvallen. In de eerste ronde werd hij door Max Verstappen ingehaald en na de safety car-fase, waarin Mercedes buiten bleef en Red Bull Racing beide auto’s naar de pits haalde voor een wissel naar de zachte band, werden zijn medium banden snel slechter. Hij kon dan ook niets anders dan proberen de race zo soepel mogelijk uit te rijden.

“Ik zat in niemandsland. Ik had geen snelheid. Ik probeerde me vast te klampen aan datgene wat ik had”, zei Hamilton na de race, “we hebben een zware strijd voor ons, vooral aan mijn kant. Ik zeg mijn kant, maar ook voor ons als team. We hebben ondergepresteerd.”

“Gisteren en vandaag waren van mijn kant rampzalig, dus dat moeten we proberen te herstellen en mezelf weer terug in de normale performance modus krijgen. Anders zullen er meer waardevolle punten verloren gaan.”

“Ik ben blij dat er een paar incidenten plaatsvonden vandaag, dat heeft ons nog een beetje in de strijd gehouden.”

Teambaas Toto Wolff gaf na afloop toe dat Mercedes ondermaats heeft gepresteerd in de afgelopen races. Het team miste snelheid in China.

“Het hele weekend zijn we gewoon niet goed genoeg geweest”, zei hij na afloop, “dit weekend waren we waarschijnlijk derde en vierde als je nu naar het resultaat kijkt. En we willen niet derde en vierde zijn.”

“We moeten onze zaken op orde krijgen.”

Wolff baalde dat de overwinning het team uiteindelijk toch ontglipte nadat het team Valtteri Bottas bij de pitstops voorbij Sebastian Vettel loodste.

“Ik denk dat Valtteri het zou hebben verdiend om de race te winnen. Hij had een geweldige dag en heeft geweldig gereden, maar het geluk keerde zich tegen ons in de eerste paar races en vandaag weer. We hadden een safety car op het verkeerde moment.”

“Het schudde alles op en de twee Red Bulls waren heel slim door voor banden te stoppen. Wij dachten dat baanpositie belangrijk was, maar wij hadden het verkeerd, zij hadden het bij het rechte eind en verdienden de overwinning.”

admin