Home » Actueel » Hamilton: “Droomdag” na domineren vrije trainingen

Hamilton: “Droomdag” na domineren vrije trainingen

Mercedes-coureur Lewis Hamilton sprak na afloop van de vrije trainingen voor de Grand Prix van Monaco op donderdag van een “droomdag”. De Engelsman eindigde in beide vrije trainingen bovenaan de tijdenlijst en wist zich uiteindelijk 0,3 seconde los te maken van Ferrari en zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Hamilton zei dat er nauwelijks een beter gevoel is dan in Monaco vanaf het eerste moment een auto te hebben waarmee je aan de slag kunt.

“Het is de droom van elke coureur om naar Monaco te komen en een auto te hebben die je kunt benutten naar je kwaliteiten”, zei Hamilton na afloop, “ik ben heel trots op het team. Ons doel is natuurlijk om te proberen iets heel positiefs te doen dit weekend. We hebben wat kleine aanpassingen gedaan tussen de twee sessies en ook gedurende de sessies, maar ik was behoorlijk tevreden over de setup.”

Hamilton’s tijd in de tweede vrije training, een 1:18.118, was ruim 0,7 seconde sneller dan de tijd waarmee Daniel Ricciardo in 2018 de donderdag afsloot.

“Het gaat hier elk jaar dat we hier komen weer sneller. Je merkt het echt als je langs de vangrails gaat”, zei Hamilton, “Door Turn 12 [Tabac] neem je zoveel snelheid mee en daar is gewoon een muur voor je. Bij het opkomen van de heuvel bij het Casino is het hetzelfde. Het is ongelooflijk intens en je moet zo geconcentreerd zijn.”

“Ik denk dat we goed aan het weekend zijn begonnen, maar we zijn wel in Monaco. Alles is mogelijk. Je moet de limiet vinden op dit circuit en ik voelde me op m’n gemak om naar de limiet te pushen. Dat is een goed teken.”

“In voorgaande jaren voelde de auto soms moeilijk te besturen, maar vandaag was ‘ie heel goed bestuurbaar, antwoordde goed en was leuk om mee te rijden. Nu moeten we de afstelling finetunen en ervoor zorgen dat we de goede kant op blijven gaan.”

Mercedes Hoofd Engineer Andrew Shovlin bevestigde Hamilton’s bevindingen.

“De auto was behoorlijk goed in balans toen we de banden op temperatuur hadden. We verwachtten dat het circuit wat grip zou gaan bieden [in FP2], dus de veranderingen waren beperkt.”

“We zijn de tweede sessie op de medium band begonnen, verwachtten dat het een beetje een handvol zou zijn, maar het werkte eigenlijk heel goed. We leken wat problemen te hebben in de eerste ronde op de zachte band, ondanks de warmere baantemperaturen. op de lange run hadden we ongelooflijk veel verkeer en de coureurs hadden moeite om twee schone ronden voor elkaar te krijgen. Dat betekent dat we niet de informatie hebben kunnen ophalen voor de race die we hadden willen hebben.”

F1-Planet.com