Home » Actueel » Hamilton en Wolff door het stof na bewering van opzet

Hamilton en Wolff door het stof na bewering van opzet

Mercedes-coureur Lewis Hamilton en zijn teambaas Toto Wolff zijn beide door het stof gegaan nadat ze op zondag na de finish van de Grand Prix van Groot Brittannië hadden geïnsinueerd dat het incident tussen Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton in de eerste ronde wel eens bewust kon zijn geweest. Hamilton noemde het incident na afloop op het podium “interessante tactieken”. De Engelsman trok zijn conclusies nadat het de tweede keer in drie races was dat een Ferrari een Mercedes raakte in de eerste ronde.

“Het zijn veel punten die Valtteri en ik in die twee gevallen hebben verloren. We zijn net in een positie waarin we ons aan het verbeteren zijn zodat we niet kwetsbaar zijn voor de rode auto’s, want wie weet of het weer gebeurt.”

“We moeten hard werken als team om te proberen de voorste rij te veroveren en ervoor te zorgen dat we volledig voor die jongens staan.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet doorschemeren dat Hamilton niet de enige was binnen zijn team die dacht aan opzet.

“Om het in de bewoordingen van James Allison [Technisch Directeur] te stellen: “Was het met opzet of incompetent?”

“Le Castellet was de eerste keer dat we uitgeschakeld werden [Valtteri Bottas door Vettel] en dit is de tweede keer. Dat kost heel veel constructeurspunten”, zei Wolff.

De suggesties van opzet vielen bijzonder slecht in het Ferrari-kamp. Nadat Sebastian Vettel in de officiële persconferentie de beweringen al “dom” had genoemd, zei Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene tegenover Sky Sport Italia te hopen dat het een grap was en anders extreem misnoegd was.

“Wie is er incompetent? Kimi?”, vroeg Arrivabene zich uitzinnig van woede af, “wie is hij [Allison] om te oordelen over wat de coureurs doen in de auto? Als hij dat echt heeft gezegd, moet hij zich schamen”.

“Allison heeft jarenlang in Maranello gewerkt, maar nu zijn wij in Engeland en moeten we hem leren hoe een heer te zijn. Ik accepteer het van hem [Jacques Villeneuve, Sky-analist], want hij was een coureur, maar van hem?!”

Zowel Hamilton als Wolff kwam op maandag terug op zijn schreden. Hamilton schreef op Instagram: “Kimi zei sorry en ik accepteer het en we laten het achter ons. Het was een race-incident en niets meer.”

“Soms zeggen we domme sh*t en daar leren we van”.

Wolff herstelde zich al op zondag van de eerdere uitspraken voor de Britse tv.

“Ik zei dat je de vraag moest stellen of het incompetentie was of bewust – dat was een domme opmerking van mij, gemaakt in de emotie”, zei Wolff, “maar het was een domme manoeuvre en een domme manoeuvre die nu al voor een tweede keer gebeurde in drie races. Daarom had ik die emotie.”

admin