Home » Actueel » Hamilton: “Erg veel geluk gehad vandaag”

Hamilton: “Erg veel geluk gehad vandaag”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton was na afloop van de Grand Prix van Azerbaijan opgelucht en blij met zijn eerste overwinning van het seizoen. De Engelsman kwam twee ronden voor de finish wat gelukkig aan de leiding nadat zijn teamgenoot met een klapband naar de kant moest en Sebastian Vettel zich even daarvoor verremde bij een inhaalactie op Bottas. Hamilton was daardoor letterlijk de lachende derde.

“Het was echt een behoorlijk emotionele race”, zei Hamilton, die een moeilijke opbouw van zijn weekend in Baku kende, “Valtteri heeft het zo goed gedaan en verdiende het om te winnen. Sebastian heeft het ook geweldig gedaan.”

“Ik heb veel geluk gehad vandaag. Het voelt raar om hoer te staan, maar ik moet het nemen zoals het is. Ik gaf niet op en bleef pushen.”

“Valtteri heeft gewoon pech gehad. Ik zou hem aan het einde niet meer hebben kunnen passeren. Meteen toen ik uit de auto kwam, ging ik naar Valtteri toe om hem te complimenteren voor zijn geweldige werk. Daarom was ik laat op het podium.”

“Uiteindelijk heeft Valtteri het gewoon uitzonderlijk goed gedaan. Ik heb het goed gedaan in de kwalificatie, maar ik heb veel fouten gemaakt in de race. Ik had het lastig met de auto. Ik had het moeilijk op de banden.”

“Ik moet als we hier vertrekken harder werken om ervoor te zorgen dat ik deze prestatie niet herhaal.”

Hamilton koestert geen illusies over de rangorde.

“Ferrari heeft nog steeds de overhand. Dit weekend hebben we een goed teamresultaat neergezet. We lagen behoorlijk wat stappen achter en probeerden bij te halen.”

“Eenmaal in de race, begonnen de dingen onze kant op te vallen. Ik ben het team dankbaar. Het was vandaag niet perfect. Ik hoop dat we er wel wat positieve dingen uit kunnen halen.”

 

 

F1-Planet.com