Home » Actueel » Hamilton: “Ferrari heeft motorvermogen ingeleverd in Austin”

Hamilton: “Ferrari heeft motorvermogen ingeleverd in Austin”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat Ferrari motorvermogen heeft ingeleverd sinds de FIA haar Technische Instructie uitvaardigde omtrent de brandstoftoevoer.

Red Bull Racing bevroeg de FIA over de legaliteit van brandstoftoevoersystemen die tussen de intervalmetingen van de brandstofsensor een hogere brandstoftoevoer zou realiseren dan 100 kg/u, brandstof zou opslaan achter de sensor of zou recyclen. De FIA beantwoordde die vragen met een Technische Instructie die duidelijk maakt dat een systeem in elk van die scenario’s illegaal zou worden bevonden.

De vragen leken een gerichte aanval op de voordelen die Ferrari weet te ontlenen aan haar power unit die op de rechte stukken een enorm motorvermogen wist te behalen. De concurrenten beten in de afgelopen maanden hun tanden stuk op wat dat voordeel nu zou veroorzaken, maar inmiddels zijn haar concurrenten ervan overtuigd dat het grootste voordeel wordt behaald door een geavanceerd brandstoftoevoersysteem dat de sensor zou misleiden.

Geraakt door de Technische Instructie of niet, Ferrari’s topsnelheid stagneerde in Austin en het verschil tussen de andere teams werd kleiner.

“Wat er deze week naar voren is gekomen, is behoorlijk interessant”, zei Hamilton, “Ik denk dat ze vandaag een beetje vermogen verloren hebben. Het zal interessant zijn om te zien hoe dat verder gaat of hoe dat zich morgen in de race gaat manifesteren.”

“Ze zijn nog steeds sneller dan wij op de rechte stukken. Hopelijk is onze auto snel in de race. Gisteren [vrijdag] ging het goed [over de lange run] en vandaag was een beetje moeilijk. Hopelijk is morgen een betere dag.”

Mercedes teambaas Toto Wolff wilde niet ingaan op de specifieke situatie van Ferrari, maar stelde dat de teams duidelijk dichter bij elkaar zaten in de kwalificatie in Austin.

“De drie teams zaten duidelijk veel dichter bij elkaar als het gaat om de prestaties in een rechte lijn hier in de VS”, zei hij, “maar ik zou niet zeggen dat dit komt door een specifieke situatie.”

“Het is gewoon een feit dat we onze eerste pole-position sinds juli hebben gepakt, sinds Hockenheim, en we deden echt weer mee.”

F1-Planet.com