Home » Actueel » Hamilton: “Het is overweldigend”

Hamilton: “Het is overweldigend”

Lewis Hamilton was na afloop van de Grand Prix van de VS echt even van zijn stuk nadat hij zich realiseerde dat hij zojuist zijn zesde wereldtitel in de Formule 1 had behaald. De Engelsman vocht een lastige race uit waarin hij een één-stop-strategie probeerde te laten werken ten opzichte van de race over twee stops van zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die begon vanaf pole en in de slotfase versere banden tot zijn beschikking had. Hamilton rechtte de rug en zou in de drukte van verkeer door achterblijvers nog bijna aan zijn achtervolger zijn ontkomen. Het snelheidsverschil bleek echter te groot om hem voor te blijven.

Met de tweede plaats aan de finish had Hamilton ruimschoots voldoende punten om de wereldtitel te verzilveren. Op voorhand moest hij ten minste als achtste finishen als Bottas de race zou winnen.

Nadat hij over de finish ging, riep hij over de radio naar zijn team:

“Still we rise, still we rise,” “Wat een ongelooflijk weekend. Dank jullie wel voor vandaag jongens en iedereen die hier naar toe is gekomen. Ik kan het niet geloven. Ik kan het niet geloven.”

“Het is overweldigend”, zei hij na afloop, “het was zo’n zware race vandaag. Gisteren was echt heel moeilijk voor ons en Valtteri heeft het fantastisch gedaan.”

“Vandaag wilde ik me gewoon herstellen en een één-twee afleveren voor het team. Ik had niet gedacht dat een één-stop mogelijk zou zijn.”

“Ik ben zo vol emoties op dit moment. Het is een eer om in het lijstje met die grote namen te staan.”

Hamilton vestigt zich met zijn zesde titel als de op één na meest succesvolle coureur aller tijden. Alleen Michael Schumacher behaalde één wereldtitel meer dan de Engelsman.

F1-Planet.com