Home » Actueel » Hamilton: “Hopelijk is dit onderdeel van een keerpunt”

Hamilton: “Hopelijk is dit onderdeel van een keerpunt”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton hoopte na het behalen van zijn overwinning in de Grand Prix van Spanje dat Mercedes AMG met de prestaties in Barcelona een keerpunt had bereikt in haar seizoen. Het was voor het eerst in 2018 dat het team uit Brackley het weekend volledig had gedomineerd. In de race was de overwinning in feite geen moment in twijfel. Hamilton koerste beheerst af op een eclatante overwinning. De tweede plaats van Valtteri Bottas maakte het tot een dubbelzege voor het team.

“Het is natuurlijk wat vroeg om te zeggen, maar ik hoop dat dit onderdeel is van een keerpunt”, zei Hamilton, die moeilijke weken achter zich laat.

“Er is… race na race beginnen we de banden beter te begrijpen. Dat is voor iedereen een beetje een strijd. Het zou net zo goed zo kunnen zijn dat we naar de volgende race gaan en het weer moeilijk hebben om onze banden te laten werken en dan weer nergens zijn. Dus het is een beetje vroeg om te zeggen.”

“We hebben na 5 races nu een veel beter begrip van de auto, van wat we moeten doen om de auto te laten werken, maar we moeten nog veel leren en veel verbeteren. We moeten gedurende het jaar nog steeds performance toevoegen aan de auto,d us dat is waar we aan zullen blijven werken.”

Hamilton stelt dat de keuze voor een één-stop-strategie in Barcelona voor de hand lag. De compounds lagen in prestaties heel dicht bij elkaar.

“Het was heel duidelijk een een-stop hier en de banden waren heel vergelijkbaar, maar daar hebben we al over gesproken met Charlie [Whiting, Racedirecteur]. We hebben met Charlie gesproken en de potentiële opties voor volgend jaar of zelfs later dit jaar besproken, waarbij de compounds wat meer worden verspreid, waardoor het wat meer racy wordt.”

“Het was zo moeilijk om in te halen. Ik had versere banden dan Max [Verstappen]. Deze auto’s, misschien nog meer op dit circuit, maar volgen is nog moeilijker dan ik me kan herinneren. Het waaide echt behoorlijk. Zodra je vier seconden achter ligt, begin je te denken dat het een hele afstand is. Het is honderd meter of iets dergelijks, misschien meer, dat je achter een auto rijdt en het effect van de auto voor je kunt voelen. Dat zou niet zo moeten zijn tot je op hun staart zit, maar het begint je auto al veel eerder te beïnvloeden en je begint momentum te verliezen naarmate je dichterbij komt en met deze banden… Ik denk dat ik eerder een hardere band had die langzamer was, dus ik kon niet bijhalen en niet inhalen ook al had ik veel versere banden. Dus de basis is absoluut niet goed en moet verbeterd worden. Hopelijk gaan ze er later in het jaar iets aan doen.”

Hamilton stelde dat de baantemperatuur een belangrijke rol had gespeeld in de verbeterde vorm van Mercedes.

“Ik denk niet dat het alleen aan de baan lag. De tests hier waren behoorlijk goed. Iedereen kreeg een indruk van hoe het circuit was”, zei hij.

“Ik denk dat het feit dat de zon het grootste deel van het weekend heeft geschenen en de baantemperatuur 25’C en hoger was, het absoluut iets beter maakte dan op eerdere circuits waar we hebben gereden.”

“Maar ik zou zeggen dat maar een klein percentage te wijten was aan het circuit en de manier waarop dat is aangelegd. De komende circuits zullen ons echt een veel beter begrip van de situatie geven of het alleen aan het circuit ligt, maar ik denk dat het erom gaat dat wij de auto beter begrijpen en de verbeteringen die we doen.”

De overwinning in Spanje maakt niet dat hij met meer vertrouwen naar Monaco reist.

“Nee, niet echt”, zegt Hamilton, “Monaco is een zwaar circuit. Ik hoop gewoon dat het weer daar goed is. Als het weer goed is, dan zal geen van ons waarschijnlijk problemen hebben met de banden. Als het koud is, zoals op de koelste dagen hier, dan zou het anders kunnen zijn.”

“Maar we gaan daar absoluut naar toe voor een goed resultaat en we onderschatten absoluut niet dat we nog een hoge berg te beklimmen hebben en nog steeds veel werk te doen hebben.”

“Ik denk dat je het echt race voor race moet benaderen. Dit weekend hebben we onszelf op het juiste pad gebracht en ik denk dat het team het uitzonderlijk goed heeft gedaan. Ze hebben aan alle aspecten gedacht en zich op alle gebieden verbeterd.”

“Ik zei dat ik wilde winnen op de manier waarop ik heb gewonnen en ik denk dat maakte denk ik dat ik zo blij was toen ik over de lijn ging dat ik het precies zo had gedaan als ik het had gepland.”

F1-Planet.com