Home » Actueel » Hamilton: Hydraulisch lek na rijden over de curbs

Hamilton: Hydraulisch lek na rijden over de curbs

Lewis Hamilton baalde na de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland stevig van zijn uitvallen in Q1. De Mercedes-coureur bevestigde dat het klappen over de curbstones in de Nordkurve zorgde voor een hydraulisch probleem waardoor hij de auto aan de kant moest zetten. Hij eindigde door het probleem officieel als veertiende in de kwalificatie, omdat hij in Q1 sneller was geweest dan Daniel Ricciardo die eveneens niet reed in Q2.

Hamilton probeerde aanvankelijk de auto nog terug te duwen naar de pits, maar zag op een gegeven moment olie lekken en wist toen dat duwen geen zin had.

“Ik begreep niet echt wat er precies gebeurde, dus in mijn hoofd wilde ik terug de baan op, maar ze vroegen me de auto uit te zetten. Ik sprong eruit en wilde hem terugduwen, maar het was te ver.”

“Ik zag dat er olie lekte en ik wist dat ik moest stoppen en ze [de marshals] de auto ergens weg moest laten zetten. Ik moet wel niet willen opgeven. Ik wil blijven pushen.”

Hamilton raakte voor het probleem meerdere keren hard de curbs met de onderkant van de auto.

“Je gebruikt die curbs iedere ronde op dezelfde manier”, stelde hij, “net voor de curb denk ik dat de stuurinrichting brak, dus ik denk dat dat het probleem is.”

Hamilton heeft niet veel vertrouwen dat hij zijn race op zondag vanaf de 14e positie zal kunnen redden.

“Niet echt. Dit is een van de moeilijkste circuits om in te halen, dus ik ga doen wat ik kan van daaruit.”

Teambaas Toto Wolff bevestigde even later dat het wegvallen van de hydraulische druk de oorzaak was van het probleem.

“Het probleem was dat we de auto wat lijken te hebben beschadigd met het springen over de curb en dat veroorzaakte een hydraulisch lek.”

F1-Planet.com