Home » Actueel » Hamilton: “Ik heb gedurende de sessie geëxperimenteerd”

Hamilton: “Ik heb gedurende de sessie geëxperimenteerd”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton zei na afloop van de kwalificatie dat hij gedurende de sessie heeft geëxperimenteerd om een weg te vinden in de lastige handling van de Mercedes rond het Shanghai International Circuit. Hamilton miste al vanaf vrijdag het vertrouwen in de balans van de W10 en zag ook op zaterdag zijn teamgenoot Valtteri Bottas langszij komen. De Fin kende beduidend minder problemen met de balans van de Mercedes en zou uiteindelijk met een minimale marge van 0,023 seconde pole-position pakken.

Hamilton stelde zich professioneel op en zei dat hij zijn strategie gedurende de sessie aanpaste toen hij zag dat Bottas sneller was.

“Valtteri was heel snel in de eerste sector, dus ik experimenteerde gedurende de sessie en haalde uiteindelijk de snelste sectortijd. Dat was een beetje te laat, maar toch. Het draait allemaal om het vinden van verbeteringen. Het had niets te maken met de bandentemperatuur, vooral met de balans en de juiste flow vinden, de grip te benutten op de juiste plekken.”

“Zoals ik eerder zei, ik heb problemen gehad met de auto, dus ik moest een beetje de strijd aangaan met het ding. Het is een geweldige auto, maar dit jaar denk ik dat de eerste paar races altijd wat lastig zijn met een nieuwe auto. Je ziet dat het later in het seizoen wat opschuift als je een iets beter begrip krijgt van de auto.”

“Ik heb wat aanpassingen gedaan aan de settings op het stuur en wat aanpassingen aan de lijn en kon het gat dichten. Om eerlijk te zijn ben ik behoorlijk trots op hoe ver we zijn gekomen als je bedenkt hoe ver ik eerder in de sessies achter lag en Valtteri is het hele weekend al snel, dus hij heeft de pole verdiend.”

Bottas was heel blij met zijn pole, de zevende in zijn carrière.

“Yeah, het is tot nu toe een goed weekend. Ik start van pole. Ik voelde me vanochtend al op mijn gemak in de training. In de kwalificatie had ik het wat lastig in Q3 om de perfecte ronde te rijden, maar het was goed genoeg.”

Bottas heeft vertrouwen voor de race. Gevraagd naar de snelheid over de lange run, heeft hij vertrouwen op basis van de tijden van vrijdag.

“Dat is iets dat we morgen gaan uitvinden, maar kijkend naar vrijdag, is het behoorlijk close in de top-3, dus er zijn veel vraagtekens, maar vandaag was veelbelovend en we gaan ervoor.”

F1-Planet.com