Home » Actueel » Hamilton: “Mercedes heeft haar moeilijkste winter achter de rug”

Hamilton: “Mercedes heeft haar moeilijkste winter achter de rug”

Mercedes AMG F1 Team heeft in de afgelopen maanden de moeilijkste winter in de geschiedenis van het F1-team achter de rug. Dat heeft Lewis Hamilton onthuld.

Het team moest zich neerleggen bij de verregaande reglementswijzigingen, die een streep zette door Mercedes’ paradepaardje: de ultra-geavanceerde aërodynamica waarmee ze concurrent Ferrari de afgelopen jaren meer dan eens aftroefde. Het team had grote moeite om tot oplossingen te komen voor het verlies van downforce binnen de nieuwe reglementen.

“Het is een moeilijke winter geweest voor de jongens in de fabriek”, zei Hamilton in Barcelona, “ik kon het zien en heb het ook gehoord van de jongens. Waarschijnlijk was het de moeilijkste die ze beleefd hebben, vooral door de reglementswijzigingen.”

Hamilton heeft er vertrouwen in dat zijn team de uitdagingen in successen zal omzetten.

“Als iemand het kan, ik geloof er echt in, Het zijn mijn jongens. Wij zijn het enige team dat een kampioenschap heeft gewonnen bij een overgang van reglementen [in 2014].”

Hamilton zei nog niet te weten wie zijn voornaamste tegenstander zal zijn in het seizoen 2019.

“Ik strijd tegen iedereen. Ik weet niet wie het snelste zal zijn. Ik denk dat je niet alleen maar Ferrari kunt zeggen.”

“Ik weet niet waar de Red Bulls staan. Ik hoop dat er meer teams betrokken zullen zijn, maar wie weet wat mensen meebrengen naar de eerste race.”

“Op dit moment strijden we tegen ons eigen verleden als team. We proberen echt de lat hoger te leggen op al die gebieden. Alle engineers in de fabriek leggen de lat hoger.”

‘”Het is super indrukwekkend om te zien welke sfeer er is in het team na al die jaren van succes die we hebben gehad. Om dan te zien dat de honger er nog steeds is. Dat de drive er nog steeds is. Niemand doet het rustig aan. Iedereen push volle kracht vooruit.”

F1-Planet.com