Home » Actueel » Hamilton: “Mercedes staat écht achter Ferrari”

Hamilton: “Mercedes staat écht achter Ferrari”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is niet van standpunt veranderd als het gaat om de positie van zijn team ten opzichte van Ferrari. Mercedes heeft een achterstand weg te werken ten opzichte van Ferrari, stelt hij en benadrukt dat hij daarmee eerder geen onzin verkondigde.

“Ik denk dat het [Mercedes’ vorm] behoorlijk duidelijk was, maar het is moeilijk te weten wat iedereen doet [tijdens de tests], dus we zullen het niet volledig weten voor we de auto morgen naar buiten brengen”, zei Hamilton op donderdag in Melbourne.

“En als het eenmaal de kwalificatie is, dan krijg je een beter beeld en meestal wordt in de eerste paar races echt duidelijk waar iedereen staat.”

“Maar we zeiden dat we werk te doen hebben en we verkondigden geen onzin. We hebben werk te doen.”

“Ik kan zien dat de mensen heel gemotiveerd zijn, ook al hebben we niet het idee dat we op dit moment de snelste zijn. Op een of andere manier is er een goede werkethiek en motivatie.”

“Toen ik vorige week op de fabriek was, zag ik mensen die er echt heel veel inzet voor leveren en proberen om ons pakket beter te maken met de middelen die we hier hebben.”

“Het is absoluut een ander gevoel vergeleken met voorgaande jaren. Ik denk dat we normaal gesproken behoorlijk sterk waren in Barcelona en we hebben in de afgelopen jaren hier gezien dat Ferrari altijd sterk was.”

“Nu weten we feitelijk dat ze echt heel sterk zullen zijn en we moeten ons echt verbeteren als we ze willen verslaan.”

“Dus het zijn twee heel nuttige weken geweest sinds de tests. Ik heb het gevoel dat we al verbeteringen hebben geboekt, ook al hebben we geen enkele ronde gereden sinds de tests.”

“Ik heb er vertrouwen in dat we in een betere vorm zijn. Ik weet zeker dat elk team veel heeft geleerd sinds de tests, maar het is op dit moment alleen maar raden.”

Hamilton stelt dat de vooruitgang geboekt is zonder dat het team echt een upgrade meebrengt naar Melbourne.

“Iedereen heeft een stap gezet sinds de tests. De auto zal hier verser zijn. We zullen hem beter begrijpen, maar het is voor iedereen hetzelfde.”

“We hebben geen upgrades meegebracht. Het zal interessant zijn om te zien hoe de Red Bull upgrade werkt en ik weet dat een paar andere mensen ook iets hebben meegebracht. Ferrari brengt meestal ook een upgrade naar de eerste race, dus het zal interessant zijn om te zien.”

F1-Planet.com