Home » Actueel » Hamilton: “Mercedes W10 voelt anders dan de auto van vorig jaar”

Hamilton: “Mercedes W10 voelt anders dan de auto van vorig jaar”

Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft gezegd dat de nieuwe W10 anders voelt dan de auto waarmee hij vorig jaar zijn vijfde wereldtitel behaalde.

Mercedes maakte tot nu toe twee behoorlijke testdagen door, kon veel kilometers afleggen en bleef nog even weg van de rondetijden. Maar gevoelsmatig was het team meer zoekende naar de juiste balans dan concurrenten Ferrari en Red Bull Racing, waar de balans meer van nature kwam.

Toch boekte het team snel progressie. De nieuwe W10 is een andere auto, maar daar hoeft Mercedes niet om te wanhopen.

“Het is goed om terug te zijn in de auto en het is geweldig om te zien dat de auto zo soepel gaat.”

“Hij voelt behoorlijk anders dan vorig jaar en waar we nu zijn is om hem te leren kennen, de balans te begrijpen en de karakteristieken te begrijpen waar we mee werken.”

“De eerste dag was positief. We hebben ons programma kunnen doorlopen en er is heel veel te leren over de auto waar we mee gaan werken.”

Het team kon wel heel snel anticiperen op de karakteristieken.

“Omdat de auto gloednieuw is, hebben we onmiddellijk manieren gevonden om de balans en het gedrag te verbeteren. En daar gaan we in de komende dagen mee verder.”

Teambaas Toto Wolff stelt dat het in situaties als deze in Barcelona zaak is om gedisciplineerd te blijven en je te richten op je eigen programma.

“Je moet gedisciplineerd blijven”, stelt hij, “we zijn allemaal benieuwd naar de rondetijden en je wilt natuurlijk snel zijn en bovenaan de tijdenlijst staan in elke sessie, maar het is niet het doel van de test. Je moet alle onderdelen evalueren die je wilt evalueren en door wat alle data en sensors je vertellen.”

“We weten nog niet hoe de competitieve rangorde zal zijn. We vinden dat we geen enkele aanspraak kunnen maken op de kop van het veld en vanochtend toonde waarom. De Ferrari zag er ultrasterk uit.”

F1-Planet.com