Home » Actueel » Hamilton neemt het op voor Vettel

Hamilton neemt het op voor Vettel

Lewis Hamilton heeft het op zijn Instagram-account opgenomen voor Sebastian Vettel. De Engelsman stelt dat de media wat meer respect mogen tonen voor de Ferrari-coureur, die in de Italiaanse pers op maandag, daags na de race in Japan, zwaar onder vuur kwam. Vettel finishte in Suzuka opnieuw achter Lewis Hamilton en kreeg een forse tegenvaller te verwerken na een mislukte inhaalpoging bij Max Verstappen, die maakte dat hij niet verder kwam dan de zesde plaats aan de finish.

De Italiaanse media waren furieus over het optreden van Ferrari in Suzuka en betitelden Vettel als “zwak” en “een coureur in diepe crisis” die “niet langer iets goed kan doen”.

“De Duitser heeft er weer een toegevoegd aan zijn verzameling van vreselijke fouten door een fantastische start te verknallen. Deze fouten zijn een indicatie van diepe beroering in de viervoudig kampioen die een zware vertrouwenscrisis doormaakt”, stelde Corriere della Sera.

“Misschien is het pech, maar het is ook een feit dat Sebastian Vettel niet langer iets goed kan doen”, vindt La Stampa.

Corriere dello Sport zegt: “Het probleem kan alleen maar het team en de coureurs zijn. Vettel zit in een diepe crisis.”

Hamilton roept de media op zijn titelconcurrent met meer respect te behandelen.

“Ik vind dat de media iets meer respect moeten tonen aan Sebastian”, schreef Hamilton op dinsdag, “jullie kunnen je eenvoudigweg niet voorstellen hoe moeilijk is te doen wat wij doen op ons niveau. Dat geldt voor elke atleet op topniveau.”

“Het is te verwachten dat als mensen we fouten maken, maar het is hoe we daar doorheen komen, wat telt.”

Hamilton zei te hopen dat hij in de komende races weer met de Ferrari-coureur een direct duel kan uitvechten.

“Ik houd van die races en die gevechten. Ik hoop dat we er meer van hebben”, zei Hamilton daarover, “het is de ultieme uitdaging van je mentale stabiliteit onder druk om een direct duel uit te vechten met degene waarmee je strijd, te zien wie er als eerste remt, wie wankelt.”

“Ik verwelkom die momenten en ik ben blij, dankbaar dat we die momenten hebben gehad, zoals de laatste race [in Rusland].”

“De strategie pakte niet goed uit, maar het was goed dat ik de kans kreeg om mijn kwaliteiten in momenten onder druk kon laten zien.”

F1-Planet.com